background img
banner
banner

ΑΕ Αιγίου: Τίμησε τον αείμνηστο Στέλιο Σεραφείδη | ΦΩΤΟ

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟ

Σε μια υπέροχη βραδιά που πλημμύρισε συναισθηματικά τους παρευρισκόμενους στο “DelMar”, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου με εκλεκτούς καλεσμένους και με τιμώμενο τον αξέχαστο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Στέλιο Σεραφείδη που έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιανουαρίου, η ΑΕ Αιγίου έκοψε το περασμένο Σάββατο την πίτα της.

Ο πρόεδρος της ΑΕ Αιγίου Φίλιππος Κοσσαράς ξέχασε την κούραση όλης της οργάνωσης που προηγήθηκε για το καλύτερο αποτέλεσμα αυτής της τελετής, αφού όλα ήσαν πανέτοιμα και κύλησαν με απόλυτη επιτυχία. Στον πρόλογό του, υπογράμμισε την αξία του Σεραφείδη σαν αθλητή και σαν άνθρωπο, τον είχε γνωρίσει όταν συναντήθηκε με τον άλλο παλαίμαχο της ΑΕΚ Μιχάλη Σιμιγδαλά του και πρότεινε ένα φιλικό ανάμεσα σε ΑΕ Αιγίου και ΑΕΚ κι αυτός απάντησε: «Όρισε μια ημερομηνία και θα έρθουμε γιατί η ΑΕΑ είναι παιδί της ΑΕΚ με τον δικέφαλο και τα κιτρινόμαυρα».

Αν και άρρωστος από καρκίνο και με τους γιατρούς να είχαν δώσει ημερομηνία λήξης στη ζωή του, ο Σεραφίδης δεν χάλαγε χατήρι.

Δημήτρης Καλογερόπουλος «Να διατηρήσουμε την ιστορία της ΑΕ Αιγίου» 

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος χαιρέτησε την γιορτή και το 2ο παλαιότερο σωματείο του Αιγίου, υπογραμμίζοντας την πορεία του στο κύπελλο Ελλάδας την δεκαετία του 1950 και το γεμάτο παρελθόν του νομού μας με πολύχρονη αθλητική ιστορία, όπως η περίπτωση του Παναχαϊκού από το 1891.

«Είναι και δική μας υποχρέωση» συνέχισε, «να διατηρήσουμε την ιστορία της ΑΕ Αιγίου που συμβολίζει τον αθλητισμό με πρωτοβουλίες προσφύγων, μια ιστορία που συνδέεται με την πατρίδα, την πρόοδο και την πολιτική. Ως δήμαρχος θέλω στο μέτρο του δυνατού να βοηθήσω στην πρόοδο αυτής της ομάδας».  

Άγγελος Τσιγκρής: «Μέσα από τα κέντρα αποφάσεων να βοηθήσουμε στην πρόοδο της ΑΕΑ και του αθλητισμού» 

Ο Αιγιώτης βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, αφού ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του δίνεται να εκπροσωπεί το Αίγιο στην βουλή, τόνισε: «Πρέπει το Αίγιο να γίνει πιο ισχυρό, να καταλάβουμε τη δύναμη της περιοχής μας σε όλους τους τομείς και φυσικά στον αθλητισμό. Έχοντας μπροστά μας ένα ιστορικό σωματείο, και με τη δύναμη που κατέχουμε μέσα από τα κέντρα αποφάσεων, να βοηθήσουμε στην πρόοδό του.» 

Δημήτρης Σαρρής: «Να αποκτήσει η ΑΕΑ το δικό της σπίτι 

Το μέλος της ΕΕ της ΕΠΣ Αχαΐας Δημήτρης Σαρρής, μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του προέδρου Άγγελου Δανιήλ, ανέφερε την παρουσία του ταμία Οδυσσέα Χριστόπουλου, του αντιπρόεδρου Σταύρου Θεοδωρόπουλου, καθώς και του διαιτητή Γιώργου Παπαδόπουλου, ευχόμενος να αποκτήσει γρήγορα η ΑΕΑ το δικό της σπίτι και να καλέσει στα εγκαίνια τους παλαίμαχους της …Λίβερπουλ.

Ανδρέας Φίλιας: «Η Δυτική Ελλάδα το λίχνο του πολιτισμού» 

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας υπογράμμισε ότι μένει στις Καμάρες και έχουμε καταγωγή όπως τόνισε την ίδια Μητρόπολη αφού κατάγεται από τα Καλάβρυτα. Χάρηκε για την πρόσκληση σε αυτή τη λαμπρή γιορτή και για την τιμή στον Στέλιο Σεραφείδη είπε: «Τον παρακολουθούσα σε άλλες εποχές, εκείνα τα όμορφα χρόνια με τα μετέπειτα μεγάλα ονόματα της ΑΕΚ, που υπηρετώντας το αθλητικό ιδεώδες έδειξαν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ΑΕΑ και τη Δυτική Ελλάδα που αποτελεί τον λίχνο του αθλητισμού».

Τάκης Ανδριόπουλος: «Αποδυτήρια, πυλώνες φωτισμού και κερκίδα στο Πλαστήρα» 

Εκ των αντιδημάρχων και πρόεδρος του ΝΠΔΔΑ ο Τάκης Ανδριόπουλος, εκθείασε την μεγάλη μορφή του Στέλιου Σεραφείδη και την ιστορία της ΑΕ Αιγίου, για την οποία ανέφερε: «Είναι ένα σωματείο με ιστορικές καταβολές, μπορώ να θυμηθώ το φυτώριο παικτών, το όνειρο των νεαρών να μεταγραφούν εκεί. Λειτουργούσε πάντα με ήθος και αγωνιστικό πνεύμα, δημιουργούσε παρέες και φιλίες. Με χαρά μου πληροφορήθηκα την επαναδραστηριοποίησή της, αλλά και για το δυνατό ΔΣ που γνωρίζει να χειρίζεται καλά το φυτώριο και να …φορτώνει γνώσεις τους αθλητές.» 

Για τα έργα που ετοιμάζονται στο γήπεδο Πλαστήρα, ο Τάκης Ανδριόπουλος είπε: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ήδη υπάρχει ανάδοχος για την δημιουργία αποδυτηρίων κι εμείς από την πλευρά μας θα πράξουμε ότι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί το σπίτι της ΑΕΑ το συντομότερο. 

Τον Μάρτη θα ακολουθήσει η τοποθέτηση φωτιστικών πυλώνων που θα εξυπηρετούν τις βραδινές προπονήσεις. Στο επόμενο πρόγραμμα υπάρχει η εγκατάσταση κερκίδας στη νότια πλευρά και από τον επόμενο μήνα θα έχουμε ανάδοχο και γι΄ αυτό. 

Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν στα στάδια και στον αθλητισμό, υπάρχουν προβλήματα και παραλείψεις που προσπαθούμε σιγά – σιγά να διορθώσουμε, διατηρώντας σταθερά την καλή μας σχέση με τα σωματεία. Εύχομαι να τα πούμε στα εγκαίνια των αποδυτηρίων πριν την …επόμενη πίτα.» 

Κώστας Κωστόπουλος: «90 χρόνια ζωής η ΑΕΑ, αιώνιος ο Στέλιος Σεραφείδης» 

Ο γραμματέας της ΑΕΑ Κώστας Κωστόπουλος τόνισε την συμπλήρωση των 90 χρόνων ζωής της ΑΕ Αιγίου από μια παρέα ξεριζωμένων προσφύγων το 1931, συμπληρώνοντας ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί με την ΑΕΚ το 1924 ως σύμβολο τιμής στις μνήμες των χαμένων πατρίδων. Να κρατηθούν ζωντανές οι παραδόσεις και οι μνήμες.

Για τον τιμώμενο της βραδιάς Στέλιο Σεραφείδη που υπηρέτησε για 70 χρόνια την ΑΕΚ από πολλά πόστα είπε: «Ήταν πάντα εκεί που τον καλούσαν. Έβαλε το αποτύπωμά του για τους αγώνες, την ιδέα και τα ιδανικά του Συλλόγου. Πέρασε στην αιωνιότητα τις 4 Ιανουαρίου, θα δεσπόζει στον πυλώνα της Αγια Σοφιάς, μας δίδαξε να αγαπάμε την ΑΕΚ με σεμνότητα, ήθος, εντιμότητα και ανιδιοτέλεια. 

Στο τελευταίο του φιλικό σαν παλαίμαχος τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Στέλιος Σεραφείδης μας έκανε να νοιώσουμε ευλογημένοι που τον αγκαλιάσαμε και σταθήκαμε δίπλα του.» 

Ανθή Παπακώστα: «Μια πηγή αξιών ο Στέλιος Σεραφείδης» 

Ιδιαίτερα συγκινημένη η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΑΕΚ από το 2005 και πρώην αντιδήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, η Ανθή Παπακώστα υπογράμμισε τα 90 χρόνια ζωής της ΑΕ Αιγίου, την καταγωγή της από προσφυγική οικογένεια και ότι δεν θα μπορούσε να λείψει από μια βραδιά αφιερωμένη στον κ. Στέλιο, λέγοντας: «Υπήρξε σημαντικός λόγος για να βρεθούμε εδώ με την κόρη του κ. Στέλιου, Σοφία. Παίρνουμε την αύρα του τόπου στον οποίο παρευρέθη στο τελευταίο φιλικό και μας απαλύνει τον πόνο. Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στα Σπάτα ονομάστηκε «Σεραφείδιο». Είχα την τύχη να γνωρίζω τον κ. Στέλιο τα τελευταία 17 χρόνια. Μια πηγή αξιών με πολύτιμη προσφορά ακόμα και στις τελευταίες στιγμές του. Μου διαμόρφωσε χαρακτήρα, νοιώθω πάμπλουτη με τις αξίες που μου έμαθε και οφείλω να τις μεταδώσω.»

Στη συνέχεια η Ανθή Παπακώστα έκοψε την πίτα της ΑΕ Αιγίου, δίνοντας και λαμβάνοντας δώρα και λουλούδια.

Πάνος Γούσας 

Εκπροσωπώντας τον νόμιμο σύλλογο φιλάθλων ΑΕΚ Αιγίου, ο Πάνος Γούσας ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική και αθλητική χρονιά, καλώντας παράλληλα τους φίλους της ΑΕΚ για την επάνδρωση του Συλλόγου που τιμά τα αθλητικά ιδεώδη. Μάλιστα εκ μέρους του Συλλόγου πρόσφερε τιμητική πλακέτα στην Ανθή Παπακώστα, που επάξια τιμά τόσα χρόνια την αθλητική οικογένεια της ΑΕΚ.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΑΕΚ, πρόσφερε στον Πάνο Γούσα φανέλα της ΑΕΚ με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών.

Στράτος Βαρδάκης: «Τώρα μπορεί να γίνω και ΑΕΚ»

Αν και διακατέχεται από …πράσινα συναισθήματα, ο Στράτος Βαρδάκης πείραξε την ΑΕ Αιγίου και την ΑΕΚ αναφερόμενος στις μεγάλες εποχές του Παναθηναϊκού με τον Μίμη Δομάζο να κατακτά το …Champions League, όμως όπως συνέχισε: «Τώρα μπορεί να θέλω να γίνω ΑΕΚ, γνωρίζοντας την Σοφία και την Ανθή, δυο όμορφες παρουσίες με αξιοπρέπεια που λείπουν από τον χώρο μας. Μας συγκίνησαν με τον τρόπο που μίλησαν και αντέδρασαν.» 

Μικρός φίλος της ΑΕΚ προσφέρει ανθοδέσμη στην Ανθή Παπακώστα 

Εκτός των καθιερωμένων υπήρξαν κάποιες επιπλέον προσφορές δώρων, όπως η ανθοδέσμη του νεαρού φίλου της ΑΕΚ στην Παπακώστα, επίσης προς αυτή από τα κορίτσια μέλη του συμβουλίου της ΑΕ Αιγίου στην Ανθή, αλλά και από την ΑΕ Αιγίου στην Σοφία Σεραφείδη.

Αρκετό κόσμο συγκέντρωσε η πίτα της ΑΕ Αιγίου, ήταν επίσης εκεί οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Γιώργος Ντίνος, ο εκπρόσωπος του υφυπουργού Ανδρέα Κατσανιώτη Άρης Πατσόπουλος, αλλά και από τον Παναιγιάλειο ο προπονητής Φάνης Γκέκας με τον νομικό σύμβουλο Γιώργο Μπέσκο.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr