background img
banner
banner

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Άλλη μια χρονιά χαράτσωμα των δημοτών υπέρ των εργολάβων»

ΓΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 2022

Το γεγονός ότι στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τα τέλη, η δημοτική αρχή δεν λαμβάνει υπόψη μια σειρά από κοινωνικά και οικονομικά μεγέθη και δεδομένα που αφορούν την καθημερινότητα της πλειοψηφίας του λαού, τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας, εν όψει της σημερινής συζήτησης του θέματος των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως τονίζει, ΄εν όψει του Δημοτικού Συμβούλιου η δημοτική αρχή, αποφάσισε στην Οικονομική Επιτροπή την μείωση των δημοτικών τελών του 2022, μόνο κατά 5% για νοικοκυριά και καταστήματα.

Τα νούμερα που παρουσιάζονται στην εισήγηση αποτυπώνουν τις πολιτικές επιλογές και τις προτεραιότητες που ιεραρχεί η Δημοτική Αρχή.

Αποτυπώνουν τη λειτουργία ενός αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργούν οι Δήμοι, το οποίο έχει διαμορφωθεί από τις διαδοχικές Κυβερνήσεις. Δε λαμβάνει υπόψη μία σειρά από κοινωνικά και οικονομικά μεγέθη και δεδομένα που αφορούν την καθημερινότητά της πλειοψηφίας του λαού. Υπάρχουν ζώνες φτώχειας στον δήμο μας .
Περιοχές της πόλης που ζουν εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που δεν βγάζουν το κάθε μήνα.

Mικροεπαγγελματίες που στενάζουν από την αναδουλειά και τη φορομπηξία. Βιοπαλαιστές αγρότες με τις μειωμένες τιμές στα προϊόντα τους και την ακρίβεια στα καλλιεργητικά μέσα, που οδηγούνται στο ξεκλήρισμα΄΄.

Γιατί η Πάτρα μπορεί;

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει ότι ΄΄η Δημοτική Αρχή έχει τη δυνατότητα να δώσει μια ανάσα σε αυτόν τον κόσμο με μεγάλη ριζική μείωση του οικιακού συντελεστή στα δημοτικά τέλη, μεγάλη ριζική μείωση στους μικρούς επαγγελματίες, απαλλαγή από ανταποδοτικά τέλη όσων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αντίθετα, δεν κάνει ούτε αυτό΄΄.

Παράλληλα φέρνει ως παράδειγμα το πώς λειτουργεί η Λαϊκή Συσπείρωση στην Πάτρα που είναι δημοτική αρχή, τονίζοντας πως προχωράει σε αλλεπάλληλες μειώσεις των ανταποδοτικών τελών τα τελευταία χρόνια.

Ξεκαθαρίζει ότι στην Αιγιάλεια καταψηφίζει την εισήγηση της δημοτικής αρχής γιατί, όπως λέει, είναι μακριά από τις ανάγκες των ανθρώπων, αποτυπώνει βασικά γνωρίσματα της κυρίαρχης αντιδραστικής πολιτικής:

Παράλληλα, αναφέρεται και στις «εναλλακτικές προτάσεις» των τριών της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως έχουν και αυτές διαμορφωθεί στη βάση του λογιστικού ισοσκελισμού εσόδων –εξόδων. Δηλαδή των εσόδων, από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες, και των εξόδων, αυτά που εισπράττουν οι κάθε είδους εργολάβοι. (μεταφοράς απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμού κ.λπ.). ΄΄Αποδέχονται δηλαδή και αυτοί τον αντιλαϊκό νόμο της ανταποδοτικότητας των δημοτικών τελών΄΄, όπως τονίζει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr