background img
banner
banner

Ποιος φταίει τελικά; Αυτός που πουλάει το παραμύθι ή αυτός που τρώει το παραμύθι;

Ο Ερντογαν διαμεσολαβητής το ανέκδοτο της δικής μας εποχής

-Του Ηλία Ασπρούκου – Περιβαλλοντολόγου-

Όλα στον αέρα χαρτοπόλεμος με μιας ξεχαστήκαν, πάνε τα ανθρώπινα δικαιώματα, η φυλάκιση των δημοσιογράφων, οι διώξεις των Κούρδων, το Αιγαίο, η στάση του απέναντι στην Ε.Ε. και ο εναγκαλισμός με τους τζιχαντιστές ο Ερντογαν διαμεσολαβητής σα να λέμε ειρηνιστής, μέσα στα πολλά τραγελαφικά της ζωής μας ένα ακόμα ήρθε να προστεθεί.

Αλήθεια έχουμε αναλογιστεί ποιόν αναγόρευσαν διαμεσολαβητή; Εκείνον που προμήθευσε τον ουκρανικό στρατό με μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ έκλεισε τον Βόσπορο σε όλα τα πολεμικά σκάφη των χωρών που δεν έχουν ακτές στη Μαύρη Θάλασσα, κάνοντας το χατίρι του Κρεμλίνου.

Το ζήσαμε και αυτό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αγνοούσε επιδεικτικά τον Ερντογάνέφτασε στο σημείο να του τηλεφωνήσει μετά την τριμερή σύνοδο κορυφής για να έχει άμεση πληροφόρηση.

Τι δεν καταλαβαίνουμε από όλα αυτά; Η Ελλάδα ακολούθησε για μια ακόμα φορά αυτό που της επέβαλαν οι διεθνείς κανόνες και οι συμμαχίες στις οποίες συμμετέχει, η Τουρκία πάλι σήκωσε το δικό της μπαϊράκι.

Κερδισμένος ο Ερντογαν ή ξέρει πως να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες και πως να παίζει τα πιόνια στην γεωπολιτική σκακιέρα; Προσπαθεί από τη μια να καλύψει το κενό καθώς δεν υπάρχει διαμεσολαβητής σε επίπεδο κράτους στον Ροσωουκρανικό πόλεμο, άρα είδε φως και μπήκε ενώ έχουμε τόσους ηγέτες υψηλού βεληνεκούς, δεχόμαστε ότι αδυνατούν και καταφεύγουν στον Τούρκο Πρόεδρο. Αυτό δεν είναι ξεπεσμός για την Ε.Ε. και τους Αμερικανούς; Ενώ εκμεταλλεύεται το ζήτημα του φυσικού αερίου και των άλλων ενεργειακών πόρων κάτι που τον καθιστά κυρίαρχο στην ΕΕ και φυσικά την Ελλάδα πρέπει να την προβληματίσουν όλα αυτά.

Μπορεί η οικονομία της Τουρκίας να μην πηγαίνει καλά και ο πληθωρισμός να χτυπά κόκκινο, όμως ο Ερντογάν αποβλέπει και πάλι στην εκλογή του και τώρα του δόθηκε λαμπρό πεδίο δόξης να παίξει το παιχνίδι του. Το ζήτημα είναι οι εταίροι και οι σύμμαχοι τι κάνουν για αυτό; Του αφήνουν άδειο γήπεδο να παίξει μπάλα; Η ενδυνάμωση του στο μέλλον θα μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Ο Πούτιν δέχθηκε τον Ερντογάν για διαμεσολαβητή αλλά η αποδοχή από την Δύση ήταν μεγάλο λάθος για το οποίο θα περάσουμε από το ταμείο να πληρώσουμε το κόστος.
Οι ειδικοί μας λένε ότι ο Πούτιν έχει αυτοκτονήσει με τον πόλεμο αυτό αλλά δεν το έχει καταλάβει ακόμα. Ο πόλεμος αυτός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του και αυτό θα ξεκινήσει μετά την παύση του πολέμου.

Φοβερό σκηνικό στο πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας:

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα σήκωσε ένα πλακάτ που έγραφε μην τους ακούτε, είναι ψεύτες και κάλεσε τους Ρώσσους σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις λέγοντας ότι ντρέπεται που εργάζεται για την προπαγάνδα του Πούτιν. Υπόψιν ότι ο πατέρας της είναι Ουκρανός.

Το αποτέλεσμα το ξέρουμεόλοι:Σύλληψη αμέσως και πάει για 15 χρόνια κάθειρξη. Μία ηρωίδα για την ελευθερία που δεν ξέρουμε αν θα την ξαναδεί κανείς ,που κραυγάζει : <<Είμαστε με τον άνθρωπο>>.

Χιλιάδες πολίτες μιας “Κοινοβουλευτικής Χούντας” της Ρωσσίαςπου τρώνε άγριο ξύλο , που συλλαμβάνονται και βασανίζονται χωρίς λόγο.
Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα αν ο Μητσοτάκης έστελνε με ένα πιλοτικό πρόγραμμα μερικούς ομόσκεπτους του Πούτιν και της παρέας του στην Ρωσία για να ζήσουν τις παραπάνω συνθήκες ζωής λίγο διάστημα εκεί.

Οι ειδικοί μας λένε ότι από την γλώσσα του σώματος ο Πούτιν εμφανίζεται ως ανέκφραστος , βλοσυρός σαν ένας φοβισμένος δικτάτορας που μιλάει σε απόσταση…30μ από τους συνομιλητές του.
Ο Ζελένσκι απλός, φιλικός ανθρώπινος. Πολλοί συγκρίνουν τον Πούτιν με τον Χίτλερ,τον Σαντάμ και τον Καντάφι.

Ο Πούτιν ισχυρίζεται ότι πολεμάει τους Ναζί στην Ουκρανία και από την άλλη χρηματοδοτεί όλα τα ακροδεξιά στοιχεία ακόμα και στην Ελλάδα.

Αυτό συνιστά άπλετη υποκρισία και παραφροσύνη. Προσωπικά πιστεύω ότι οι Ουκρανοί έχουν αντιληφθεί τον Δυτικό τρόπο ζωής και ο Πούτιν φοβόταν μην περάσουν στον …. άλλο κόσμο . Τελικά η Ρωσία πέτυχε να μην περάσει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία, αλλά απέκτησε και ένα θανάσιμο εχθρό στα σπλάχνα της με ότι αυτό συνεπάγεται.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr