background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ – Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Ήττα στον πόντο και πικρό φινάλε για τον Ήφαιστο/Αχιλλέα (64-63)!

ΤΗ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Ο ΓΛΑΥΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ 75-73 ΤΟΝ ΣΔΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Απίστευτο φινάλε στον πρώτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής με τον Ήφαιστο/Αχιλλέα να γνωρίζει πικρή ήττα στον πόντο από τον Δίωνα στην Κυπαρισσία και να επιστρέφει με άδοξο αλλά και άδικο τρόπο στην Α1 ΕΣΚΑ-Η. Στο άλλο εξ΄ αναβολής παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής ο αδιάφορος Γλαύκος επικράτησε στην Αποθήκη με 75-73 στην παράταση επί του ΣΔΥ Τρίπολης και τον… έστειλε στο τοπικό.

Το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια έληξε με 67-67. Και τα δύο ματς είχαν συγκλονιστική εξέλιξη, κάτι που μαρτυρά και το σκορ και πραγματικά είναι κρίμα να υποβιβάζεσαι με αυτόν τον τρόπο. Η ομάδα της Αιγιάλειας στην ουσία πλήρωσε τις δύο ήττες από τον Γλαύκο, τόσο στο Αίγιο όσο και στην Πάτρα και μάλιστα στις λεπτομέρειες. Με διαφορές 4 και 3 πόντων αντίστοιχα.
O Ήφαιστος /Αχιλλέας έφτασε όσο πιο κοντά μπορούσε στο πρώτο του διπλό για φέτος αφού -εκτός του ότι ήταν μπροστά στο σκορ στο φινάλε του ημιχρόνου (31-33)- ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ μέχρι και τα τελευταία λεπτά της συνάντησης. Ωστόσο, η ομάδα του Δίωνα βρήκε τις απαραίτητες λύσεις και εκμεταλλευόμενη την έδρα της κατόρθωσε να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 58-56 δύο λεπτά πριν την εκπνοή, η οποία την βρήκε νικήτρια με τη μικρότερη δυνατή διαφορά!

Στο ματς της Πάτρας η Τρίπολη ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ ακόμα και με μεγάλα προβαδίσματα (34-42 στο ημίχρονο) και με όπλο την επιθετική της αποτελεσματικότητα βρέθηκε στο +4 (63-67) με μόλις 2 λεπτά να απομένουν για το φινάλε -μια συγκυρία που μέχρι στιγμής την κρατούσε στην κατηγορία.
Ωστόσο, ο Τσακίρης από πλευράς Γλαύκου έκανε το απίθανο στη συνέχεια και πετυχαίνοντας τρίποντο+φάουλ με 55 δευτερόλεπτα στο ρολόι κατάφερε να ισοφαρίζει το σκορ και να στείλει το ντέρμπι στην παράταση!

Εκεί, οι Αχαιοί ήταν έστω και οριακά καλύτεροι και με ψύχραιμες επιλογές στο τελευταίο αυτό πεντάλεπτο κατόρθωσαν να φτάσουν στο 7ο ροζ φύλλο τους για φέτος και να ρίξουν και μαθηματικά -ό,τι και αν συνέβαινε στο άλλο ματς- τους Δρομείς στις τοπικές ενώσεις.

Στην επόμενη αγωνιστική περίοδο 2022-23 η Αιγιάλεια θα έχει σίγουρα τρεις ομάδες στην Α1 ΕΣΚΑ-Η (αφού συνεχίζει ο Κεραυνός και ανέβηκε ο Αστέρας Τέμενης) και αναμένεται μεγάλος συναγωνισμός και μεγάλα τοπικά ντέρμπι. Μαθηματικές ελπίδες διατηρεί και η Ακράτα αλλά πλέον είναι πολύ δύσκολο να ανέβει από την Α2 μετά τις μεγάλες απώλειες των Μαλλή, Οικονομόπουλου.

Η τελική βαθμολογία

1. ΑΟ Αίολος Αγυιάς 33 (15-3)
__________________________________
2. ΓΣ Διαγόρας Ρόδου 32 (14-4)
3. ΓΣ Εργοτέλης 30 (12-6)
4. ΣΚ Καλαμάτα 28 (10-8)
5. Παναχαϊκή ΓΕ 26 (8-10)
6. ΑΣΣ Αμαλιάδας 26 (8-10)
7. ΑΟ Γλαύκος 25 (7-11)
8. ΓΑΕΤ Δίων ο Κυπαρισσεύς 24 (6-12)
__________________________________
9. Ήφαιστος Αχιλλέας ΣΦΑ 23 (5-13)
10. ΣΔΥ Τρίπολης 23 (5-13)


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr