background img
banner
banner

Παρεμβάσεις με προτεραιότητα στον πεζό επισκέπτη

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΆΚΟΛΗΣ – ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ…

Ημέρες δόξας γνώρισε τις ημέρες του Πάσχα η παραλία της Άκολης, όπου λόγω και της επισκεψιμότητας, δεν έπεφτε κυριολεκτικά… καρφίτσα. Στον παραλιακό δρόμο σημειώθηκε το αδιαχώρητο με την κοινότητα να δίνει προτεραιότητα στους πεζούς ώστε να ευχαριστηθούν τις βόλτες τους. Μάλιστα, η αυξημένη προσέλευση των ημερών προμηνύει για ένα ιδιαιτέρως έντονο καλοκαίρι, με μόνο σημείο ανησυχίας αυτό της έλλειψης νερού που αποδίδεται στους βανδαλισμούς στις γεωτρήσεις…

Την Τρίτη 26 Απριλίου, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος, τοποθετήθηκαν τρία νέα παγκάκια κατά μήκος της παραλίας σε σκιερά σημεία κάτω από δέντρα, ώστε να μπορεί ο κόσμος που κάνει τη βόλτα του να ξεκουράζεται αλλά και να χρησιμεύουν κι αργότερα για όσους κάνουν τα μπάνια τους.

Κλειστές μπάρες και την Πρωτομαγιά

Επίσης, όπως ανέφερε στo protionline.gr, σκοπός είναι στα σημεία αυτά να μην παρκάρουν αυτοκίνητα αλλά και βρίσκουν σκιά οι πεζοί. ΄΄Γενικώς, θέλουμε να δίνουμε προτεραιότητα στους πεζούς επισκέπτες ώστε να χαίρονται όλοι την παραλία. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε κλείσαμε τις μπάρες την ημέρα του Πάσχα ώστε να μην περνούν αυτοκίνητα από τον παραλιακό δρόμο κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε και την Πρωτομαγιά που αναμένεται και πάλι πολύς κόσμος στην περιοχή μας. Δεν θέλουμε ο επισκέπτης να απολαμβάνει τον καφέ του και να περνούν δίπλα του οχήματα. Επίσης προχωρήσαμε και σε αποκατάσταση των βλαβών στις μπάρες των πεζοδρόμων ενώ σκοπεύουμε να τοποθετήσουμε και κολονάκια κατά μήκος της παραλίας ώστε να μην παρκάρουν΄΄, επισήμανε ο κ. Παλαιολογόπουλος.

Μόνο «μελανό» σημείο το πρόβλημα στην υδροδότηση

Αναφορικά με την επισκεψιμότητα, είπε: ΄΄Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου που κατέκλυσε την παραλία και τα καταστήματα, γεγονός που προμηνύει αυξημένη επισκεψιμότητα και το καλοκαίρι. Εκείνο όμως που μας ανησυχεί είναι το γεγονός ότι από τον Απρίλιο έχουμε διακοπές στην υδροδότηση ή χαμηλή πίεση, γεγονός που οφείλεται στις κλοπές στις δεξαμενές. Είναι η πρώτη φορά που κάθε απόγευμα δεν έχουμε νερό κι αυτό συμβαίνει τώρα και στο πάνω χωριό στη Ροδοδάφνη που δεν παρατηρείτο παλιότερα. Αν τώρα που είναι Απρίλιος δεν έχουμε νερό τι θα γίνει το καλοκαίρι;

Φοβόμαστε μήπως αυτό επηρεάσει αρνητικά την περιοχή μας΄΄. ΄΄Είναι σαφές ότι από τα καλώδια που αφαιρούν, δεν τροφοδοτείται καλά η δεξαμενή για να γεμίσει η γεώτρηση με αποτέλεσμα να μην έχουμε επάρκεια νερού. Θεωρώ πως η ΔΕΥΑΑ θα βρει τη λύση, διότι είναι κρίμα η περιοχή μας να κινείται τόσο ανοδικά και να υπάρχει αυτό το μελανό σημείο΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος της κοινότητας Ροδοδάφνης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr