background img
banner
banner

Συμφωνούν για πεζοδρόμηση αλλά φοβούνται ενστάσεις και προσφυγές!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο φάκελος «πεζοδρόμηση» κεντρικών οδικών αρτηριών του Αιγίου, όχι μόνο δεν έκλεισε με την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου για μερική παράδοση αποκλειστικά στους πεζούς των οδών Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως, που πρότεινε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά παραμένει στην επικαιρότητα μετά και τη συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος και μέλη της διοίκησης του Συλλόγου.

Το θέμα επανέρχεται στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, ενώ ο κ. Καλογερόπουλος βγάζει από το… συρτάρι παλιές μελέτες που σκοπεύει να ενεργοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός του δημάρχου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Στράτος Βαρδάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος Κώστας Κουλούρης, η γραμματέας Νικολέτα Χανδόλια και τα μέλη κ. Αλεξόπουλος, Παναγοπούλου, Κερκελές και Ντερντές.

Επιφυλακτικοί πρόεδρος και αντιπρόεδρος – Εξασφάλιση της ηρεμίας στην αγορά ζήτησε ο Λ. Παπαδόπουλος

Πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου μετέφεραν για άλλη μία φορά τις επιφυλάξεις τους (είχαν καταψηφίσει την πρόταση στο Δ.Σ.). Ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε στην δήμαρχο την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στην αγορά πριν από ενάμιση μήνα που ελήφθη η απόφαση από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και κατατέθηκε η αίτηση στον δήμο, υπενθύμισε την ένταση και την αρνητικότητα που εκφράστηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου από πολλούς εμπόρους, ενώ του ανέφερε πως ο ίδιος δεν μπορεί να του υποδείξει πώς θα χειριστεί το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, του ζήτησε ωστόσο να λειτουργήσει έτσι ώστε να μην ανατραπεί κι η ηρεμία στην αγορά, δεδομένου ότι οι έμποροι και οι επαγγελματίες διανύουν μία ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο. Ως παράδειγμα έφερε το προσωρινό κλείσιμο της οδού Κανελλοπούλου λόγω των έργων, παρατηρώντας πως ωθούνται τα αυτοκίνητα στο κέντρο, το οποίο έχει γεμίσει κόσμο.
Ο κ. Κουλούρης αναφέρθηκε στις πρακτικές δυσκολίες του εγχειρήματος όπως για παράδειγμα το πώς θα υπάρχει πρόσβαση για φαρμακεία και ιατρεία που υπάρχουν σε αυτές τις οδούς, για τράπεζες και οργανισμούς, εκτιμώντας πως θα βλάψει την αγορά.

 

«Έχει επιτύχει σε άλλες πόλεις, γιατί όχι κι εδώ»

Ο κ. Αλεξόπουλος ζήτησε από τον δήμαρχο να δοκιμάσει την πεζοδρόμηση εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα ωφελήσει και θα αναδείξει το εμπορικό κέντρο, ενώ η κ. Παναγοπούλου ανέφερε πως η πεζοδρόμηση θα βοηθήσει και ότι η τροφοδοσία της αγοράς μπορεί να γίνεται 6.00-9.00 το πρωί, 2.00-5.00 το μεσημέρι και 9.00-12.00 το βράδυ. Οι υπόλοιποι έμποροι ανέφεραν πως από τη στιγμή που το εγχείρημα έχει πετύχει σε άλλες πόλεις, γιατί να μην δοκιμαστεί στην Αιγιάλεια, με τον κ. Βαρδάκη να καλείται να υπενθυμίσει το πόσο αποδοτική για τα καταστήματα είναι η πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού στην Άβυθο.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος πάντως εξέφρασαν επιφύλαξη για το κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει το μέτρο χωρίς διαβούλευση και προγραμματισμό.

Φοβάται ενστάσεις και προσφυγές ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος επανέλαβε την πρόθεσή του για πεζοδρόμηση, ενώ απαντώντας στο επιχείρημα ότι δεν υπάρχει μελέτη που να τεκμηριώνει την πεζοδρόμηση, έκανε γνωστό πως υπάρχουν συνολικά επτά μελέτες, κάποιες από τις οποίες αναφέρονται σε πεζοδρόμηση τις οποίες μάλιστα, όπως είπε, σκοπεύει να επικαιροποιήσει, εφόσον εξευρεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια.
Επίσης, ο κ. Καλογερόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι και αυτό το εγχείρημα μπορεί να «σκοντάψει» σε ενστάσεις και προσφυγές, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της πλατείας Αγ. Λαύρας.

Το θέμα έτσι όπως διατυπώνεται στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου, θα συζητηθεί στη αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο η απόφαση που θα ληφθεί, αλλά και το πού στηριχθεί.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η νεότερη απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, επίσης κατά πλειοψηφία, διαφοροποιείται, προβλέποντας ολική πεζοδρόμηση της οδού Κλ. Οικονόμου και όχι της Μητροπόλεως.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr