background img
banner
banner

‘‘Αγροτικός Τομέας το μεγάλο θύμα της κρίσης’’

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Αίτημα άμεσης σύγκλησης Ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το αγροτικό ζήτημα, την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξεύρεση λύσεων στο θέμα των εργατών γης, καθώς και την αναζήτηση νέων ευκαιριών με νέες καλλιέργειες για τη αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, κατέθεσε η παράταξη Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο, του Απόστολου Κατσιφάρα.

Στην αίτηση που υπεβλήθη στην πρόεδρο του Π.Σ. Μαρία Μπίλια, γίνεται αναφορά στην ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις, που συνεχίζονται ανεξέλεγκτες για μεγάλο διάστημα κι έχουν φέρει στα όριά τους αγρότες και τη βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των κτηνοτροφικών μονάδων. Όπως τονίζεται εκ μέρους των 17 μελών της παράταξης, ΄΄η κατάσταση στην ελληνική Ύπαιθρο είναι αποκαρδιωτική και στέλνει μήνυμα άμεσου κινδύνου: Μειωμένα εισοδήματα των αγροτών, ερήμωση των ορεινών και ημιορεινών περιοχών, ελλείψεις εργατικών χεριών και καταιγίδα ανατιμήσεων και ακρίβειας παντού, ένα παζλ δύσκολο, που μας φέρνει όλους προ των ευθυνών μας. Ο αγροτικός κόσμος ακούει συνεχώς για μέτρα ανακούφισης, αλλά καθημερινά διαπιστώνει ότι η κατάσταση χειροτερεύει και ζητά επειγόντως ένα σχέδιο άμεσο και συνεκτικό, που θα τον ανακουφίσει. Οι παραγωγοί αναζητούν σταθερότητα για να συνεχίσουν να παράγουν. Ιδιαίτερα, στο Νομό Ηλείας οι πολίτες και οι αγρότες ειδικότερα ακόμη περιμένουν εδώ και 10 μήνες το σχέδιο ανασυγκρότησης που είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός. Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως κατ’ εξοχήν Αγροτική Περιφέρεια έπρεπε να ήταν πρωταγωνιστής των πρωτοβουλιών, φορέας ελπίδας και όχι ουραγός και παρατηρητής΄΄.

Στην συνεδρίαση προτείνουν να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς, που πλήττονται ή μπορεί να επηρεάσουν θετικά στην εξεύρεση λύσεων, Υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, συνεταιριστικές ενώσεις, αγροτικοί σύλλογοι, Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, κλαδικές οργανώσεις, Ομάδες παράγωγών και ενώσεις νέων αγροτών. Η συνεδρίαση να γίνει δια ζώσης και σε αίθουσα που να προσφέρεται, ώστε να είναι όλοι παρόντες και συμμετέχοντες με φυσική παρουσία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr