background img
banner
banner

Η αξιοποίηση του «παραδείσου» του Λαμπιρίου μπορεί να περιμένει…

ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ CLUB MEDITERRANEE

Πίστωση χρόνου μέχρι τα μέσα Ιουλίου ζήτησε από τον Φιλοπροοδευτικό Όμιλο Λαμπιρίου, ο όμιλος Ακινήτων Αρβανιτάκη που ενδιαφέρεται για την τουριστική εκμετάλλευση του πρώην Club Mediterranee στο Λαμπίρι. Η αιτία έχει να κάνει με την είσοδο της μητρικής εταιρείας του Ομίλου στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, με τους υπεύθυνους του Φ.Ο.Λ., ωστόσο που διαχειρίζεται το ακίνητο «φιλέτο» στη δυτική πλευρά του δήμου, να έχουν λάβει τη διαβεβαίωση πως το ενδιαφέρον εξακολουθεί να υφίσταται.

΄΄Όταν πρόκειται για τόσο μεγάλα μεγέθη, είναι επόμενο πως θα ζητηθεί χρόνος και ότι θα δοθεί. Αυτό που μας τόνισαν είναι πως το ενδιαφέρον παραμένει και μας ζήτησαν να περιμένουμε ως τις 15 Ιουλίου΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο Γιώργος Σταυρόπουλος, πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λαμπιρίου που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις.

Περίπου 80.000 ευρώ ετήσιο μίσθωμα

Υπενθυμίζεται ότι η επαναξιοποίηση των εγκαταστάσεων, που συνολικά καλύπτουν 73 στρέμματα, έχει περάσει από… χίλια μύρια κύματα αφού μετά από αλλεπάλληλες προσκλήσεις ενδιαφέροντος κι όταν εκφράστηκε ενδιαφέρον από τον Όμιλο Αρβανιτάκη, ήρθε η φωτιά στις αρχές του περασμένου Αυγούστου να ανατρέψει τα σχέδια.

Πλην όμως, ο φυσικός παράδεισος άρχισε να αναγεννιέται και ουσιαστικά το ενδιαφέρον του ομίλου – κολοσσού δεν έπαψε ποτέ. Πλην όμως, ένεκα της ζημιάς, ο ενδιαφερόμενος είχε ζητήσει να απαλλαγεί για πέντε χρόνια από τα μισθώματα, με την αιτιολογία ότι λόγω των καταστροφών ανεβαίνει το ύψος της επένδυσης η οποία αρχικά είχε προσδιοριστεί στα 25 εκατ. ευρώ.
Όσο για τους όρους της μίσθωσης, η σύμβαση προβλέπει εκμίσθωση για 40 χρόνια με ορίζοντα για ακόμα οκτώ χρόνια έναντι ετήσιου μισθώματος άνω των 75.000 ευρώ (περίπου 80.000 ευρώ). Δεν είναι γνωστό ωστόσο εάν ο διαχειριστής Φιλοπροοδευτικός Όμιλος Λαμπιρίου, θα συμφωνήσει στην απαλλαγή για την πρώτη πενταετία.

Ως προς το τι θα δημιουργηθεί, εκ μέρους του Ομίλου είχε γίνει αναφορά για δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Συγκεκριμένα, η οικονομοτεχνική μελέτη που έχει καταθέσει περιλαμβάνει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο 300 κλινών, με τη δαπάνη της επένδυσης να φτάνει περίπου τα 25 εκατ. ευρώ, με ό,τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για την ανάπτυξη της περιοχής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr