background img
banner
banner

«Σάρωσαν» στις πανελλαδικές υποψήφιοι της Αιγιάλειας

ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ Α. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Θ. ΦΕΙΔΑΚΗΣ, Μ. ΜΟΥΖΟΥΛΑ, Λ. ΖΑΓΓΑΝΑΣ, Ι. ΚΑΝΤΑΣ, Σ. ΒΕΡΓΟΛΙΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR

Λιγότεροι κατά 10% συγκριτικά με πέρυσι, είναι οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων που ετοιμάζονται για φοιτητική ζωή. Φέτος για πρώτη φορά, κάθε σχολή ορίζει τους συντελεστές. Η Αιγιάλεια ωστόσο κρατά τα «σκήπτρα» στις επιτυχίες, με υποψηφίους από όλα τα Λύκεια να αριστεύουν σχεδιάζοντας το μέλλον τους με αισιοδοξία.
Ήδη, η μετάβασή τους από τα σχολικά θρανία στα φοιτητικά έδρανα έχει δρομολογηθεί, με τις επιδόσεις τους να τους… ανοίγουν διάπλατα όποια πόρτα πανεπιστημιακής σχολής επιθυμούν. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους ακούσαμε να περιγράφουν την επίπονη, για αρκετούς, διαδικασία της προετοιμασίας και των εξετάσεων, αποκαλύπτοντας και το μυστικό της επιτυχίας τους.

Η… διαδρομή της επιτυχίας για τον Αλέξανδρο Σπυρόπουλο

Ο Αλέξανδρος Σπυρόπουλος μαθητής του 1ου ΓΕΛ Αιγίου, συγκέντρωσε κατά μέσο όρο 19.513 μόρια, σύμφωνα με το περσινό πρόγραμμα, ενώ φέτος, με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει, τα μόρια προσμετρώνται διαφορετικά για κάθε σχολή και σύμφωνα με αυτά, έχει συγκεντρώσει από 19.220 έως 19.520 ανάλογα την κάθε επιλογή.
Πού θα ήθελε ωστόσο να εισαχθεί; ΄΄Ξέρω ότι με την βαθμολογία που συγκέντρωσα έχω την ευχέρεια να εισαχθώ σε όποια σχολή επιθυμώ, αλλά αυτό που στοχεύω προσωπικά είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ως μηχανικός΄΄, σημείωσε. Για τη “διαδρομή της επιτυχίας” ο αριστούχος μαθητής απάντησε: ΄΄Δίχως διάβασμα και προσήλωση, δεν θα τα κατάφερνα. Δεν θυσίασα πολλά για να είμαι συγκεντρωμένος, γιατί όλα τα είχα κοντρολάρει σωστά σε χρονικό πλαίσιο. Όταν διάβαζα, φρόντιζα να είμαι απόλυτα προσηλωμένος, ήξερα ότι προέχει η αφοσίωσή μου στον απώτερο στόχο που είχα θέσει΄΄. Καταλήγοντας, ανέφερε: ΄΄Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους καθηγητές μου που στάθηκαν δίπλα μου στη μεγάλη προσπάθειά μου΄΄.

Γεννημένος… Φυσικός ο Θάνος Φειδάκης

Ο Θάνος Φειδάκης, με 19.300 μόρια, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Αιγίου, απάντησε στα ερωτήματα του protionline.gr, «πιστός» στη μεγάλη του αγάπη, τη Φυσική, αφού και αυτές τις μέρες συμμετείχε σε μαθητικό διαγωνισμό. Ως προς το «μυστικό της επιτυχίας», είπε: ΄΄Χρειάστηκε να θυσιάσω αρκετό χρόνο από τον ελεύθερό μου, αλλά εντός των ορίων, χωρίς υπερβολές. Δεν σταμάτησε ποτέ η κοινωνική και προσωπική μου ζωή. Είχα καλό πρόγραμμα, καλή σειρά και αυτό έκανε το διάβασμά μου πιο αποτελεσματικό. Για εμένα πολύ σημαντική ήταν η αγάπη μου για τη Φυσική ενώ σημαντικά εφόδια μου παρείχε η συμμετοχή μου στους μαθητικούς διαγωνισμούς, πανελλήνιους και παγκόσμιους΄΄. Επισήμανε ακόμη πως η επιτυχία του ήταν αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς χρόνων. ΄΄Σαφώς, όλη η προσπάθεια ήταν χρόνια, δεν περίμενα την Γ΄ λυκείου να μελετήσω θετικές επιστήμες. Βεβαίως, είναι πολύ σημαντικό ότι το έκανα χρόνια και μου άρεσε΄΄. Στο ερώτημα σε ποια σχολή θέλει να εισαχθεί, είπε: ΄΄Θέλω να γίνει Φυσικός΄΄. Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς του που στάθηκαν κοντά του σε ό,τι κι αν έκανε παρέχοντάς του οικονομική και ψυχολογική στήριξη, σημειώνοντας: ΄΄Τους ευχαριστώ κυρίως γιατί μου μετέδωσαν αγάπη για τα μαθήματα και με έκαναν να αντιληφθώ ότι είναι σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου΄΄.

Η βαθμολογία της, άνοιξε νέους δρόμους για τη Μάρα Μούζουλα

Η Μάρα Μούζουλα, επίσης από το 1ο ΓΕΛ, συγκέντρωσε 19.200 μόρια. Μιλώντας στο protionline.gr ανέφερε: ΄΄Είμαι πολύ χαρούμενη για τις επιδόσεις μου. Ο στόχος μου σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν να έχω τόσα μόρια, ώστε να έχω την ευελιξία να επιλέξω από πολλές σχολές, όταν θα έρθει η στιγμή. Δεν είχα στοχεύσει κάποια συγκεκριμένη σχολή, ούτε είχα κάποια “όνειρο” από μικρή. Το μόνο που ήθελα ήταν να πιάσω την καλύτερη δυνατή απόδοσή μου. Και τα κατάφερα. Με ενδιαφέρει η Οδοντιατρική και η Φαρμακευτική Σχολή, αλλά πλέον “άνοιξε” λόγω της απόδοσής μου και η Ιατρική Σχολή, όμως δεν ξέρω αν θα ακολουθήσω μια τέτοια περίπτωση΄΄. Επισήμανε ακόμη ότι η προσπάθειά της ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, βάζοντας ένα στοίχημα με τον ίδιο της τον εαυτό: ΄΄Τα δύο τελευταία χρόνια, η προσπάθειά μου έφτασε στο αποκορύφωμά της. Για να διαβάζω με περισσότερη ενέργεια και ευχαρίστηση, δημιουργούσα τις κατάλληλες συνθήκες μέσα στο δωμάτιό μου. Έκανα όμορφες σκέψεις, άκουγα μουσική, φανταζόμουν την φοιτητική μου ζωή. Είχα συνειδητοποιήσει από νωρίς ότι η σκληρή δουλειά είναι ο μόνος τρόπος για να κατακτήσω τα όνειρά μου. Οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη μητέρα μου που μου στάθηκε όσο κανείς άλλος, αλλά και στην υπόλοιπη οικογένειά μου φυσικά. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο, ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στο αγόρι και τις φίλες μου΄΄.

Η μουσική ανέβασε τις επιδόσεις στις εξετάσεις για τον Λαόφιλο Ζαγγανά

Ο Λαόφιλος Ζαγγανάς συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από τους υποψηφίους του Γενικού Λυκείου Διακοπτού, με 17.730 μόρια. Όπως ο ίδιος αναφέρει στo protionline.gr, στη σχολή που επιθυμεί τα μόρια αντιστοιχούν σε 18.070 μόρια. Κι αυτή είναι η Σχολή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικών Υπολογιστών. Μιλώντας για την επιτυχία του, ανέφερε: ΄΄Ό,τι έγινε, έγινε με αρκετό διάβασμα. Επίσης, είναι σημαντικό όσο διαβάζεις να υπάρχει μία άλλη δραστηριότητα που σε βοηθάει να χαλαρώνεις. Αυτός ήταν και ο λόγος που συνέχισα να παίζω πιάνο. Θεωρώ πως ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία. Η μουσική με χαλαρώνει και μου έδωσε τεράστια ώθηση΄΄. Στο ερώτημα αν χρειάστηκε να σταματήσει άλλες δραστηριότητες, είπε: ΄΄Είναι αλήθεια ότι σταμάτησα τον αθλητισμό την τελευταία χρονιά για να επικεντρωθώ στην προετοιμασία μου για τις εξετάσεις, διότι θα έχανα πολύ χρόνο και με τις μετακινήσεις΄΄. Και ο συγκεκριμένος μαθητής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους καθηγητές του αλλά και την οικογένειά του που, όπως λέει, τον στήριξε σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία.

Κόπος, προσπάθεια, στόχος και στήριξη συνθέτουν τη συνταγή της επιτυχίας για τον Ιάσονα Κάντα

Ο Ιάσονας Κάντας, μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, με 18.925 μόρια (η μέγιστη βαθμολογία βγαίνει 19.140 μόρια) βλέπει εφικτό τον στόχο εισαγωγής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Δίνοντας στo protionline.gr τη… συνταγή της επιτυχίας, ανέφερε: ΄΄Σίγουρα χρειάζεται σκληρή προετοιμασία, πολύ διάβασμα, να υπάρχουν σωστές βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια, έτσι όπως είναι πια το σύστημα, το Γυμνάσιο δεν ετοιμάζει αρκετά τον μαθητή στη θεωρητική κατεύθυνση, οπότε στο Λύκειο πρέπει να ρίξει διπλή δουλειά απ’ ό,τι παιδιά άλλων κατευθύνσεων, όμως όλα είναι εφικτά. Κι εγώ στη Β΄ Λυκείου που ξεκίνησα την κατεύθυνση, ήμουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο σε μαθήματα όπως τα Αρχαία που είναι το «βαρύ χαρτί» της θεωρητικής. Όμως με κόπο, προσπάθεια, βοήθεια από τους καθηγητές και συνεργασία, όλα γίνονται. Χρειάζεται πρόγραμμα και όχι περιορισμοί. Δηλαδή και σκληρή προετοιμασία και βόλτα και διασκέδαση΄΄. Καταλήγοντας, σημείωσε: ΄΄Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου και στο φροντιστήριο και στο σχολείο και φυσικά την οικογένειά μου που ήταν εκεί πάντα, με στήριξε πάρα πολύ και ψυχολογικά μου παρείχαν ό,τι ήταν δυνατόν΄΄.

Ο Σωτήρης Βεργολιάς αλλά και οι δύο αδελφές του, αρίστευσαν

Ο Σωτήρης Βεργολιάς από το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου συγκέντρωσε 19.400 και επιθυμεί να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Μάλιστα, ο μέγιστος αριθμός, όπως λειτούργησαν τα σχολεία είναι 19.520 μόρια. Ερωτηθείς από τo protionline.gr για το πώς κατάφερε να αριστεύσει, επισήμανε: ΄΄Η αλήθεια είναι πως δεν διάβαζα τόσο πολύ όσο κάποιοι άλλοι συμμαθητές μου. Άλλωστε και το 2ο και το 3ο πεδίο δεν απαιτούν τόσο διάβασμα, αρκεί βέβαια κάποιος να διαθέτει τις γνώσεις πάνω στα μαθήματα που περιλαμβάνει. Για παράδειγμα Χημεία και Φυσική έγραψα 20 κι αυτό έχει να κάνει με το πόσο κατανοεί κάποιος το μάθημα. Όταν επιτυγχάνεται αυτό, δεν απαιτείται τόσο διάβασμα. Η Βιολογία απαιτούσε διάβασμα, ήθελε αποστήθιση κι εκεί δυσκολεύτηκα κάπως, όμως όλα καλά΄΄. Αναφορικά με το κατά πόσο επικεντρώθηκε στον στόχο, ανέφερε :΄΄Μετά την πρώτη Λυκείου είχα σταματήσει τα πάντα και προσηλώθηκα σε αυτό που ήθελα να κάνω΄΄. Τέλος τόνισε τα εξής: ΄΄Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και στο φροντιστήριο και στο σχολείο. Θα ήθελα να πω πως κακώς είναι υποτιμημένο το τι μπορεί να προσφέρει στον υποψήφιο το σχολείο. Στο δικό μας, το 2ο Λύκειο που γνωρίζω, γίνεται εξαιρετική δουλειά και δίνοντας σωστές κατευθύνσεις. Αυτό συνέβη και με τους διαγωνισμούς που ο καθηγητής της Φυσικής πάντα μας προωθούσε και μας ενθάρρυνε΄΄.

Να σημειωθεί πως ο Σωτήρης Βεργολιάς είναι τρίδυμος και η οικογένειά του, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, δέχθηκε τριπλή χαρά! Η αδελφή του Ναυσικά – Νίκη, με 18.100 μόρια θα δηλώσει πρώτη επιλογή τη Νομική Σχολή και η άλλη του αδελφή Μαρία – Αναστασία, την Κτηνιατρική Σχολή με 17.550 μόρια!


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr