background img
banner
banner

Γιορτή «υψηλής τάσης»

120 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΦΤΕΡΗ

Με καλό φαγητό, πολύ ποτό και αρκετό κέφι πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, την Δευτέρα 13 Ιουνίου, στην ορεινή περιοχή της Φτέρης. Απαλλαγμένοι από τις συνθήκες του κορωνοϊού και των περιορισμών του, οι υπεύθυνοι είχαν φροντίσει τα πάντα έτσι, ώστε να μείνει αλησμόνητη η φετινή εορταστική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 120 άτομα (!). Η δράση ξεκίνησε με την πρωινή Θεία Λειτουργία και τελείωσε το απόγευμα, με κρασί και χορό!

Κέφι υψηλής…. απόδοσης από τον πλέον ειδικό σύλλογο!

Ο εξωτερικός χώρος της κεντρικής πλατείας του χωριού γέμισε από κόσμο και… παλμό. Όσοι βρέθηκαν στην όμορφη εκδήλωση της φετινής προσπάθειας, θα έχουν να το λένε για πολύ καιρό. Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή τα είχε όλα και στα σίγουρα, η διάθεση των παρευρισκομένων έπιασε επίπεδα “υψηλής τάσης”, κάτι που όπως ήταν κοινώς αποδεκτό καθώς τα δύο τελευταία χρόνια και λόγω covid, ο αεικίνητος σύλλογος είχε στερηθεί τις μεγάλες και πολυπληθείς συναντήσεις. Η ημέρα ξεκίνησε στις 7.30 το πρωί με την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην κοινότητα, στην οποία προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Τζανακάκης ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιερόθεο Παπαθανασίου και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αιμιλιανό Ανδριοσόπουλος.

Αμέσως μετά, ακολούθησε αρτοκλασία και έπειτα, όλοι “απλώθηκαν” στην κεντρική πλατεία για τον καθιερωμένο… καφέ, ο οποίος βεβαίως, περιελάμβανε αρκετό κους – κους αλλά και συζητήσεις για τα καθημερινά προβλήματα του κλάδου και με την θεματολογία να ποικίλει ανάλογα τις παρέες. Λίγο αργότερα, ακολούθησε φαγητό στον ανοιχτό χώρο της πλατείας, όπου γνωστή ταβέρνα της περιοχής είχε προβλέψει να δημιουργήσει τα καλύτερα και πιο γευστικά πιάτα, με τα κρεατικά να έχουν την… τιμητική τους.

Ο κόσμος έδωσε βροντερό “παρών”

Το κέφι κράτησε για πολλές ώρες, με τα ντεσιμπέλ και τη διάθεση να ανεβαίνουν από τις μουσικές επιλογές του γνωστού dj Νίκου Μανέτα, ενώ το καλό φαγητό σε συνδυασμό με την φωτεινή ημέρα που βοηθούσε πολύ την όλη διαδικασία, συμπλήρωσε όλα τα κομμάτια του πάζλ που “συμπλήρωναν” την εικόνα της επιτυχημένης εκδήλωσης με τον πιο ιδανικό τρόπο. Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Φτέρης για την… “ηλεκτροφόρα” γιορτή που τελέστηκε στο χωριό, τόνισε: «Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και ευχαριστούμε πολύ το Δ.Σ. του συλλόγου για αυτές τις όμορφες στιγμές. Ο κόσμος ήταν που έδωσε, αν μη τι άλλο, το πιο βροντερό “παρών”. Και την περσινή χρονιά είχε γίνει στο χωριό η συγκεκριμένη γιορτή, όμως λόγω της πανδημίας ήταν… αλλιώς, πιο συγκρατημένα. Φέτος ήταν όλα εξαιρετικά» ανέφερε ο Αναστάσιος Κατσαούνης. Να σημειωθεί ότι, τις τελευταίες βδομάδες έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή και σύμφωνα με τις γενικές εκτιμήσεις, το επόμενο δίμηνο ο τουρισμός στην κοινότητα – αλλά και στα γύρω χωριά – θα τετραπλασιαστεί, σε κάθε περίπτωση.

Γ. Σερεντέλος: «Θα μείνει αλησμόνητη η φετινή γιορτή»

Για την ετήσια εκδήλωση και τις φετινές εορταστικές στιγμές της εορτής του Αγίου Πνεύματος, μίλησε στo protionline.gr  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Γιώργος Σερεντέλος, ο οποίος τόνισε: «Πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση και όλα ήταν υπέροχα! Ευχαριστούμε πολύ και τα μέλη του συλλόγου και τον κόσμο που συμμετείχε. Όλοι βοήθησαν στο να γίνει μια γιορτή που θα μείνει αλησμόνητη για πολύ καιρό».

Να σημειωθεί ότι, το Δ.Σ. του συλλόγου πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση στην ίδια περιοχή, ενώ τους εγκάρδιους χαιρετισμούς τους στο Δ.Σ., απέστειλαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής αλλά και ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Στις εκδηλώσεις του συλλόγου παραβρέθηκαν, ο πρώην υπουργός και νυν περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σπηλιόπουλος, ο πρώην νομάρχης και πρώην βουλευτής Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρώην αντινομάρχης κ. Σταθακόπουλος και ο εκπρόσωπος του υφυπουργού εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη κ. Πατσόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Νίκος Καραΐσκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φτέρης Βασίλης Κωστάρας και πολλές άλλες προσωπικότητες της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου. Τέλος, να επισημανθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα στο χωριό του Αχλαδιά, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πανηγύρι του χωριού, στο οποίο η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τουλάχιστον 350 άτομα βρέθηκαν στον εξωτερικό χώρο της κεντρικής πλατείας του χωριού, διασκεδάζοντας με δημοτικά τραγούδια και αρκετό ποτό, μέχρι τις 6 το πρωί!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr