background img
banner
banner

Προτεραιότητα στην ασφάλεια των επισκεπτών

ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ – ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ

Πληθώρα καταστημάτων, οργάνωση, καθαριότητα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, νέος δρόμος… Αν κάποιος επισκεπτόταν ξαφνικά την παραλία Αλυκής σήμερα μετά από μία δεκαετία, θα ένιωθε ότι βρίσκεται αλλού. Δημοτική αρχή και τοπικός Σύλλογος έχουν δημιουργήσει τα εχέγγυα για μία ασφαλή, καθαρή και όμορφη παραλία για τους λουόμενους.

Αρκεί βέβαια κι αυτοί να συμμορφώνονται με τους κανόνες…

Η μονοδρόμηση της παραλιακής οδού Ποσειδώνος, ισχύει από την 1η Ιουλίου, ωστόσο κάποιοι είτε το αγνοούν, παρότι υπάρχει η ανάλογη σήμανση, είτε αναζητούν τη γρήγορη κι εύκολη γι’ αυτούς λύση της αντίθετης κατεύθυνσης, αψηφώντας τους κινδύνους που δημιουργεί αυτός ο τρόπος οδήγησης.

Η μονοδρόμηση ωστόσο ισχύει για όλα τα οχήματα, ξεκινά από το σημείο που ήταν και πέρυσι και ισχύει μέχρι το τέλος της Αλυκής και τον δρόμο της Αλυκόβρυσης που φέτος είναι πιο βατός και πιο φωτισμένος.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Ιουλίου, αυτοψία στα σημεία των παρεμβάσεων πραγματοποίησαν, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος με τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών Λεωνίδα Καράμπελα, ενώ παρών ήταν και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου Βασίλης Ροδόπουλος. Από την αυτοψία δεν θα μπορούσε να λείπει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής Νίκος Παπαδόπουλος.

Κάποιοι πηγαίνουν αντίθετα…

Επί της ουσίας, η επίσκεψη έγινε διότι υπάρχει πληροφόρηση ότι ορισμένοι επισκέπτες της Αλυκής δεν εφαρμόζουν τη μονοδρόμηση και πολλές φορές πηγαίνουν αντίθετα, γεγονός που δημιουργεί τεράστιους κινδύνους. Μάλιστα, στην αυτοψία εξετάστηκε το ενδεχόμενο ενίσχυσης της σήμανσης που υπάρχει, έτσι ώστε να μην μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν γνώριζε και βέβαια να τηρούνται από όλους οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κατέστησε σαφή την πρόθεση να γίνει ενημέρωση στον κόσμο χωρίς τη βεβαίωση παραβάσεων για την ώρα και την αντίστοιχη επιβολή προστίμων. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι τις επόμενες ημέρες οι έλεγχοι θα είναι ιδιαιτέρως συχνοί και βεβαίως θα επιβάλλονται και οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις σε όσους τον παραβαίνουν.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν φέτος είναι η ενίσχυση των κίτρινων γραμμών και των κολονακίων που παρουσίαζαν φθορές και βέβαια το στρώσιμο του οδοστρώματος και ο φωτισμός στην έξοδο από την Αλυκή.

Ενίσχυση της σήμανσης αλλά και συνέπεια για να μην συμβεί ατύχημα

΄΄Η επίσκεψή του δήμαρχου αποσκοπούσε στο να επιστήσουμε την προσοχή στους οδηγούς ώστε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, διότι μας πληροφόρησαν πως κάποιοι δεν τηρούν τη μονοδρόμηση με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.

Οι επισκέπτες της Αλυκής θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η μονοδρόμηση εφαρμόστηκε και φέτος για το καλό της περιοχής και οφείλουν να συμμορφωθούν με τους κανόνες και κυρίως με τις τροχονομικές ρυθμίσεις΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής. ΄΄Στην ουσία αναζητήσαμε να δούμε τι λείπει ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτό στον κόσμο ότι πρόκειται για μονόδρομο και ότι δεν επιτρέπεται να κινούνται στον παραλιακό δρόμο με δυτική κατεύθυνση, αλλά ούτε και να παρκάρουν στην κίτρινη γραμμή. Δυστυχώς, ως τώρα πολλοί, είτε από λάθος και αμέλεια, είτε εσκεμμένα, δεν εφαρμόζουν το μέτρο αλλά ούτε και το όριο ταχύτητας που είναι στα 30 χιλιόμετρα και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος΄΄, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, κάνοντας γνωστό πως στην επίσκεψη αποφασίστηκε ενίσχυση της σήμανσης.

Η στάθμευση

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως η μοναδική εκκρεμότητα που αφορά την παραλία Αλυκής, έχει να κάνει με τη στάθμευση. Παρότι ο δήμος είχε κάνει προκήρυξη για μίσθωση χώρου για τη διαμόρφωση πάρκινγκ, δεν υπήρξε ενδιαφέρον με τη λύση να έρχεται για την ώρα μόνο από τα πάρκινγκ των καταστημάτων, με ένα ακόμη να αποκτά δικό του πάρκινγκ το επόμενο διάστημα, για τους πελάτες του.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr