background img
banner
banner

«Σηκώθηκε» το παλιό καΐκι από το πρώην καρνάγιο

ΘΑ ΑΝΑΠΛΑΣΤΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Εκκρεμότητες ετών στην χερσαία λιμενική ζώνη κλείνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας με στόχο των εξωραϊσμό των χώρων, αφενός για να βελτιωθεί η εικόνα της παραλιακής ζώνης κι αφετέρου για να γίνει πιο ελκυστική στους πολίτες, σε κάθε σημείο της. Έτσι χθες απομακρύνθηκε το εγκαταλελειμμένο καΐκι που… δέσποζε στο σημείο, αποτελώντας εστία μόλυνσης αλλά και εγκυμονώντας διάφορους κινδύνους…

Εύλογο είναι το ερώτημα γιατί δεν είχε συμβεί νωρίτερα η απομάκρυνση του φθαρμένου πλοίου, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν. Το καΐκι παρέμενε στο σημείο για περισσότερο από δέκα χρόνια, το καρνάγιο έχει κλείσει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, παρά το πλοίο παρέμενε να «στοιχειώνει» το σημείο. Η μεγαλύτερη δυσκολία είχε να κάνει κυρίως με το να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του, διαδικασία που πέρασε από… χίλια μύρια κύματα.

«Οδύσσεια» οι διαδικασίες

΄΄Μετά από πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και κατόπιν συνεργασίας με τη λιμενική αρχή,μ καταφέραμε τελικώς να βρούμε τον ιδιοκτήτη του πλοίου από τον οποίο ζητήσαμε να μεριμνήσει να απομακρύνει. Επειδή επρόκειτο για επαγγελματικό σκάφος, και οι διαδικασίες για να καταστραφεί είναι σύνθετες, προκειμένου να φύγει άμεσα από το σημείο κι επειδή ο ίδιος αδυνατούσε να αντεπεξέλθει, μας εξουσιοδότησε να το μεταφέρουμε, χωρίς να φέρουμε ευθύνη σε περίπτωση ζημιάς΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας Βασίλης Χριστόπουλος.

Προσωρινά στο νέο λιμάνι

Σημείωσε επίσης, πως το πλοίο παρουσιάζει μεγάλη φθορά διότι ήταν χρόνια εγκαταλελειμμένο και υπέστη ζημιές από τη βροχή, την υγρασία και τις εξωτερικές συνθήκες που το έχουν σχεδόν καταστρέψει. ΄΄Προσωρινά, το μεταφέραμε στον χώρο του νέου λιμανιού μέχρι ο ιδιοκτήτης να μεριμνήσει, έτσι να μπορούμε να καθαρίσουμε το σημείο του πρώην καρνάγιου΄΄, επισήμανε ο κ. Χριστόπουλος, κάνοντας γνωστά τα σχέδια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την εν λόγω έκταση.

Ό,τι δεν απαλλοτριώνεται θα γίνει κοινόχρηστος χώρος

Όπως είπε, ΄΄σκοπεύουμε να κάνουμε κάποιου είδους ανάπλαση στον χώρο, να τον αναμορφώσουμε και να τον διαμορφώσουμε ως κοινόχρηστο χώρο. Το πρώτο βήμα θα είναι να απομακρυνθούν σίδερα και όλα τα άχρηστα αντικείμενα που υπάρχουν κι ακολούθως θα γίνει μία μίνι ανάπλαση. Μην ξεχνάμε ότι μεγάλο μέρος της έκτασης αυτής απαλλοτριώνεται από το έργο οδικής σύνδεσης του λιμανιού με τη νέα εθνική οδό΄΄. ΄΄Στόχος μας είναι να παραδώσουμε τον εναπομείναντα χώρο στους δημότες ως κοινόχρηστο και παράλληλα να βελτιώσουμε την εικόνα της περιοχής αυτής΄΄, κατέληξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr