background img
banner
banner

Ο δήμος δεν προτίθεται να αφήσει το «φιλέτο» της Χαρτοποιίας στο Πανεπιστήμιο

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣτΕ «ΔΕΙΞΕΙ» ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η επόμενη μέρα του «φιλέτου» των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, στην περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίψει στις 13 Οκτωβρίου την αίτηση ακύρωσης του Π.Δ. μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, απασχολεί τον δήμο Αιγιαλείας που ξεκαθαρίζει για πολλοστή φορά πως είναι άλλο η διεκδίκηση παραμονής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας κι άλλο η ίδρυση Σχολής Οίνου και Αμπέλου, για την οποία μάλιστα διατηρεί επιφυλάξεις.

Σε ανακοίνωση του αντιδημάρχου Ακίνητης Περιουσίας και θεμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, είναι εμφανής η εκτίμηση ότι η με τη Σχολή Οίνου και Αμπέλου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου όχι μόνο προσπαθεί να… χρυσώσει το χάπι για την απόφαση μεταφοράς της Φυσικοθεραπείας αλλά επιθυμεί να διατηρήσει τις παραχωρημένες εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας, στη δικαιοδοσία του Πανεπιστημίου. Με τη μόνη διαφορά βέβαια ότι είχαν παραχωρηθεί για συγκεκριμένη χρήση, αυτή των σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ το κράτος δεν έχει θεσπίσει μεταλυκειακές σχολές, εκτός από αυτές του ΔΙΕΚ.

Για τη… μεταλυκειακή σχολή Οίνου και Αμπέλου

Ο δήμος δείχνει να μην αναγνωρίζει την πεποίθηση του πρύτανη ότι ότι το Πανεπιστήμιο δεν αποσύρεται από τις πόλεις που φεύγουν τα τμήματα απλά… αλλάζει μορφή παρουσίας.

Σε ό,τι αφορά δε την αναφορά στην ανάρτηση του κ.Μπούρα περί πρότασης για την «Μεταλυκειακή Σχολή Οίνου και Αμπέλου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και υπό την εποπτεία της Γεωπονικής Σχολής» ο κ. Τριανταφυλλόπουλος σχολίασε: «Αν νομίζει ο κ. Μπούρας ότι μπορεί να κατηγοριοποιήσει ταξικά τις κατά τόπους κοινωνίες είναι πολύ γελασμένος. Για το Αίγιο επιλέγει Οίνο και Άμπελο, για τα Καλάβρυτα τη Γαλακτοκομία, φαντάζομαι για την Κ. Αχαΐα καρπούζι και φράουλα και για την Πάτρα στην οποία αποδίδει αστικά χαρακτηριστικά, κρατάει τα χρηματοοικονομικά…
Σε ποια βαθμίδα εκπαίδευσης εντάσσεται αυτό που λέει ο κ. Μπούρας; Δεν υπάρχει σήμερα θεσμικά «μεταλυκειακή σχολή». Το Αίγιο έχει Πανεπιστήμιο! Αυτό που προτείνει ο κ. Μπουρας εντάσσεται στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση; Τι είναι το «μεταλυκειακό»; Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε μεταλυκειακή εκπαίδευση στα ΙΕΚ. Την περασμένη χρονιά είχαμε στο ΔΙΕΚ Αιγίου τμήμα Οινολογίας που η ζήτηση ήταν μόνο για τέσσερις φοιτητές εκ των οποίων αποφοίτησαν οι δύο… Το πώς θα εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους τα παιδιά των αγροτών μας είναι άλλη συζήτηση.

Την οποία θα κάνουμε με το αρμόδιο υπουργείο γιατί σε αυτό που αναφέρεται ο κ. Μπούρας αρμόδιο είναι το υπουργείο Γεωργίας όχι το υπουργείο Παιδείας! Και βέβαια όχι ο ίδιος! Την συζήτηση για γεωργική σχολή την κάνουμε αρμοδίως και άμεσα θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα, αυτό όμως δεν αφορά τον κ. Μπούρα, το Πανεπιστήμιο και τη Φυσικοθεραπεία!».

Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του…

Ο αντιδήμαρχος καλεί τον πρύτανη να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για τις εγκαταστάσεις, επισημαίνοντας: ΄΄Αν στις 13 Οκτωβρίου η απόφαση του ΣτΕ είναι υπέρ μας (;) θα σεβαστεί την Δικαιοσύνη ή θα επιδιώξει με άλλα τερτίπια να φύγει η σχολή; Αν η απόφαση είναι υπέρ του Πανεπιστημίου θα επιστρέψει την ίδια στιγμή τις εγκαταστάσεις ως οφείλει ή θα μας ξανατρέχει στα Δικαστήρια λέγοντας ότι θέλει να …εκπαιδεύσει αμπελουργούς και να κρατήσει έτσι το φιλέτο της παραλιακής ζώνης; Αυτά τα παιχνίδια δυστυχώς γίνονται με τη συνέργεια κάποιων βουλευτών εις βάρος της πόλης κι έχει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση και η υπουργός».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr