background img
banner
banner

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: «Αποχή από τις διαβλητές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια»

Η Αντίσταση Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας, μέσω ανακοίνωσής της, τονίζει ότι δεν συμμετέχει στις εκλογές του υπουργείου Παιδείας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, χαρακτηρίζοντάς τες ως «παρωδία του υπουργείου». Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως «δεν θα αναγνωρίσει κανέναν ψευδοαιρετό που θα δεχτεί να εκλεγεί, στον βωμό της προσωπικής του ανέλιξης και προβολής!».
Ουσιαστικά, η Αντίσταση διαχωρίζει τη θέση της από το προεδρείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υιοθετεί την άποψη της ΔΟΕ για συμμετοχή στις εκλογές.

Τονίζει δε τα εξής: ΄΄Οι εκλογές του υπουργείου διέπονται από αντιδραστικότερο πλαίσιο περισσότερο κι από αυτό του Νόμου Χατζηδάκη. Σ΄ αυτές τις εκλογές ουδείς θα γνωρίζει ποιοι και πόσοι ψήφισαν. Απαγορεύεται στις εφορευτικές επιτροπές να έχουν πρόσβαση ακόμα και στις εκλογικές καταστάσεις και καταστάσεις ψηφισάντων. Ουδείς θα γνωρίζει πόσοι ψήφισαν μόνοι τους ανεπηρέαστοι με μυστική ψηφοφορία και πόσοι υπό το κράτος εκβιασμού ή συναλλαγής. Έγκυρες και αδιάβλητες εκλογές είναι αυτές κατά τις οποίες ο ψηφοφόρος εισέρχεται στον χώρο της ψηφοφορίας, μπαίνει στο παραβάν και ψηφίζει με μυστική ψηφοφορία. Η εφορευτική επιτροπή με διαφάνεια καταμετρά τις ψήφους και ανακοινώνει τα αποτελέσματα. Οποιαδήποτε άλλη μέθοδος, όπως ηλεκτρονική, επιστολική κ.ά., υποκρύπτει απόπειρα εκβιασμών, νοθείας, παραχάραξης του αποτελέσματος και συναλλαγής. Μεθοδεύσεις στις οποίες μεγαλούργησε στο παρελθόν ο κρατικός και παρακρατικός μηχανισμός΄΄.

Απαιτεί άμεση ανάκληση της εγκυκλίου των εκλογών

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄η κυβέρνηση, επιβάλλοντας υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία, προσπαθεί να μεταφέρει στην εποχή μας μεθοδεύσεις για νοθεία των εκλογικών αποτελεσμάτων, που ήταν κοινός τόπος στην Ελλάδα την εποχή του εμφυλίου μέχρι το τέλος της Χούντας, όταν ψήφιζαν και τα δέντρα. Το 2020 ακυρώσαμε στην πράξη τις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών με μαζική αποχή του 95% των συναδέλφων. Σήμερα 2 χρόνια μετά και ενώ το Υπουργείο επιχειρεί να υλοποιήσει το ίδιο σχέδιο, έρχονται οι παρατάξεις ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ να ισχυριστούν ότι διαφωνούν με τις ηλεκτρονικές εκλογές αλλά θέλουν δήθεν να σώσουν τον θεσμό του αιρετού!΄΄.

Καταλήγοντας επισημαίνει πως απαιτεί την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου των εκλογών και καλεί το Δ.Σ. των Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας να παρέχουν πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη ώστε να μην αποδεχτούν διορισμό και καθήκοντα και να μη συμμετέχουν ως εφορευτική επιτροπή όσοι δεν το επιθυμούν και μάλιστα εκτός μέρας και ωραρίου εργασίας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr