background img
banner
banner

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους και συμβασιούχους του δήμου»

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τους εργαζόμενους και συμβασιούχους του δήμου που ζητούν να παραμείνουν στη δουλειά τους και να μη απολυθούν. Τονίζει δε πως ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει πραγματικό αποτέλεσμα είναι ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης και υπενθυμίζει πως είναι η μόνη παράταξη που σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, διεκδικεί δυναμικά τα εκατομμύρια που χρωστά το κράτος σε όλους τους δήμους, από την περικοπή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Αναφερόμενη στους 18 συμβασιούχους covid σημειώνει πως ΄΄απαίτησαν από τη Δημοτική Αρχή να μην αρκεστεί στην υποκριτική συμπάθεια του προς τους συμβασιούχους. Να μην «κρύβεται» πίσω από τη κυβέρνηση της ΝΔ που πέρασε νόμο που υποχρεώνει τους Δήμους να κάνουν έφεση σε αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν εργαζόμενους και συμβασιούχους΄΄, τονίζοντας πως ΄΄από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε αυτό το νόμο που βάζει εμπόδια στις φιλεργατικές αποφάσεις δικαστηρίων. Απαίτησε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δουλειά για όλους ,δουλεία με δικαιώματα΄΄.

Κατηγορεί δε τη δημοτική αρχή αλλά και τη μείζονα αντιπολίτευση με τα εξής: ΄΄Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης και της αστυνομικής δίωξης, η Δημοτική Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) και η μείζονα αντιπολίτευση (ΝΔ) εμφανιστήκαν ως «Πόντιοι Πιλάτοι», ενώ είναι οι ίδιοι και τα κόμματά τους, γέμισαν την Ελλάδα με συμβασιούχους σε προγράμματα ομηρίας, καταδικάζοντας τους στη μισή δουλειά, στη μισή ζωή, στη ζωή με επιδόματα. Είναι η κυβέρνησή της ΝΔ που συνεχίζει να μην αποδίδει στο Δήμο τη χρηματοδότηση που προβλέπεται. Είναι αυτοί, που συνεχίζοντας το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχουν παγώσει τις προσλήψεις στους Δήμους, δημιουργώντας τεράστια κενά ακόμη σε υπηρεσίες κρίσιμες όπως, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, το Πράσινο και η Καθαριότητα. Είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που γιγάντωσε τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, παγώνοντας ταυτόχρονα τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και στους Δήμους΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr