background img
banner
banner

Δέσμευση τελών χωρίς έγκριση

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ

Κλίμα συσπείρωσης και αισιοδοξίας επικρατεί στις τάξεις της δημοτικής παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου, που καταφέρνει με συγκροτημένα βήματα να αυξάνει την δυναμική της, με συνεργασίες που στόχο έχουν την ευρύτερη αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, στο σχέδιο ανάτασης της Αιγιάλειας από το τέλμα που έχει περιέλθει.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κατά το διάστημα που πέρασε όχι μόνο ύψωσε «ανάχωμα» στις «κακόβουλες» προθέσεις της δημοτικής αρχής, όχι μόνο πέτυχε ευρείες πλειοψηφίες στο δημοτικό συμβούλιο για τα μείζονα ζητήματα του δήμου Αιγιαλείας, συνεργάστηκε με τον δήμαρχο όπου χρειάστηκε, παρόλο που «γνωρίζει» ότι ο κ. Καλογερόπουλος χρησιμοποίησε τις καλές του προθέσεις για την «προσωπική του προβολή», όπως σημειώνει στο protionline.gr

«Όλοι μαζί να αλλάξουμε την Αιγιάλεια»

«Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία του», τονίζει, «αλλά έκανε ελάχιστα, τα μεγάλα θέματα της πόλης έμειναν πίσω και τώρα που πλησιάζει η ώρα της κρίσης δε μπορούμε να είμαστε άλλο διαλλακτικοί μαζί του.

Θέλουμε να αλλάξουμε την Αιγιάλεια και γι αυτό μπήκαμε σε αυτή τη μάχη και με τη βοήθεια των πολιτών αυτή τη φορά θα το πετύχουμε…».

Η αλήθεια είναι ότι ο Γούτος δεν είναι πολιτικός «παλιάς κοπής», διαθέτει χαρακτηριστικά που προάγουν τον κοινό αγώνα, με διάλογο με τους πολίτες για τις αποφάσεις που τους αφορούν.
Όταν στις 7 Οκτωβρίου από τα Σελιανίτικα, ανακοίνωνε την εκ νέου υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Αιγιαλείας, ήταν πεπεισμένος ότι τα στελέχη και οι φίλοι που πήγαν να τον ακούσουν ήταν έτοιμοι για το νέο ξεκίνημα, κάτι που επισημοποιήθηκε μια ώρα μετά, όταν ένας ένας έπαιρναν το λόγο και έδιναν ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης στον επικεφαλής.
Ο τρόπος του Γούτου, η ευγένειά του και ο καθαρός τρόπος σκέψης χωρίς ναι μεν αλλά, ήταν που έπεισαν τη Βάσω Ψυχράμη να συμπορευτεί μαζί του, με την πολιτική συμφωνία της 2ας Νοεμβρίου που έδωσε άλλη τροπή στον προεκλογικό αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει.

Εξάλλου ο Γούτος το έλεγε στο συμβούλιο, «είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη», και στόχος του είναι η δημιουργία μας νέας ακόμα μεγαλύτερης, που θα εκπροσωπήσει όλη την Αιγιάλεια από άκρη σε άκρη στον κοινό αγώνα.

Γούτος: Εξοικονόμηση ενέργειας με τους σωστούς τρόπους και όχι «ότι να ‘ναι»

Ο υποψήφιος δήμαρχος όμως δεν άφησε αναπάντητη και την «προχειρότητα» που επιδεικνύει ο κ. Καλογερόπουλος όπως με το μείζον θέμα της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης για τον ηλεκτροφωτισμό του δήμου, που γύρισε πίσω για διευκρινήσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Αιγιάλειας τονίζει στo protionline.gr: «Η μη έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης – αυτοματοποίησης του ηλεκτροφωτισμού, έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μας σχετικά με την πολιτική που ασκεί ο δήμαρχος. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για άλλη μία προχειρότητα της δημοτικής αρχής Καλογερόπουλου. Η εξέλιξη αυτή ουδόλως μας εκπλήσσει, αφού πρόκειται για την προσφιλή τακτική του. Λειτουργεί δηλαδή στο ίδιο μοτίβο του «ό,τι να ‘ναι», τα προχωράει, κόβονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στη συνέχεια του φταίει η αντιπολίτευση, του φταίει το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Αποκεντρωμένη και η «κακή μας τύχη».

Και συνεχίζει ο κ. Γούτος: «Ο κ. Καλογερόπουλος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα, επιρρίπτοντας ευθύνες όπου. Έφτασε σε σημείο, και γι’ αυτό το θέμα, να πει πως ασκούνται πολιτικές πιέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αυτά συμβαίνουν στα… όνειρά του. Όλοι γνωρίζουν ότι ουδείς μπορεί να επέμβει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Εδώ πληροφορούμαστε πως καλείται να απαντήσει σε 20 σημεία για την εν λόγω σύμβαση…»

Δέσμευση τελών χωρίς έγκριση για τον ηλεκτροφωτισμό

«Από την αρχή είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας. Το θέμα δεν συζητήθηκε καν από το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν ελήφθη απόφαση από το ανώτερο όργανο του δήμου, παρά μόνο γνωμοδοτικού χαρακτήρα, μολονότι δεσμεύει τον δήμο και τους δημότες κοντά στα 12 εκατ. ευρώ. Είχαμε πει πως το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης θα μπορούσε να γίνει με διαφορετικούς τρόπους, είτε να το εκτελέσει ο δήμος, π.χ. πιλοτικά ανά δημοτική ενότητα, ώστε να έχουμε δείγμα της εξοικονόμησης και να προχωράμε τμηματικά, είτε με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε καμία περίπτωση όμως με τόσο μεγάλη δέσμευση για τους δημότες.

Προτού πάρει έγκριση από το Ελεγκτικό, έφτασε σε σημείο να δεσμεύσει για το έργο του ηλεκτροφωτισμού, ένα μεγάλο ποσό, περίπου 1,2 εκατ., στα δημοτικά τέλη. Κι εκεί ήταν η διαφωνία μας ως προς την πρότασή του για τα τέλη. Γιατί είχαμε πει τότε ακόμη κι αν πάρει έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, πότε θα γίνει η αντικατάσταση με led, πότε θα λειτουργήσουν πότε θα γίνει η εξοικονόμηση μέσα στο 2023. Ρωτήσαμε λοιπόν, γιατί δεν δεσμεύει τα μισά χρήματα για να δούμε αν θα προχωρήσει, χωρίς όμως να πάρουμε απάντηση.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr