background img
banner
banner

Ναι στο γέλιο είπε το Αίγιο

Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ… ΙΑΣΟΝΑ ΦΩΤΗΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Η ξεκαρδιστική παράσταση που πέρυσι την άνοιξη, μάγεψε το θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας, έκανε την εμφάνισή της για μία και μόνη φορά και στο Αίγιο το βράδυ της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου. Το κοινό του Κινηματοθέατρου Απόλλων “αναγκάστηκε” να… “αποθεώσει” την προσπάθεια των ηθοποιών και των συντελεστών του θεατρικού έργου, καθώς όλες οι ερμηνείες των ηθοποιών ανεξαιρέτως, ήταν τουλάχιστον… επικές! Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας.

Μια “καλοκουρδισμένη θεατρική μηχανή”

Ίσως για κάποιους, η δημοφιλία της παράστασης οφείλεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας. Όποιος έχει δει όμως την παράσταση, ξέρει ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα από τα “γρανάζια” μιας “καλοκουρδισμένης μηχανής” αισιοδοξίας και αυθεντικού γέλιου. Η σπαρταριστή κωμωδία, χάρισε δύο ανέμελες ώρες στο αιγιώτικο κοινό και τα περίπου 180 άτομα που βρέθηκαν στον χώρο, απόλαυσαν τον βουλευτή Αχαΐας να αποδεικνύει ότι τα καταφέρνει εξίσου καλά και στο θέατρο, όπως στην πολιτική.

Ιάσονας Φωτήλας: “Το Αίγιο στήριξε την παράσταση και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι”

Ο… “πρωταγωνιστής” της θεατρικής ομάδας Ιάσονας Φωτήλας, δίνοντας πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας στον “Απόλλων” ανέφερε λίγο μετά το τέλος της παράστασης, εμφανώς ενθουσιασμένος: “Εύχομαι η τοπική κοινωνία, να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο και να στηρίζει το δύσκολο έργο της Εκκλησίας και όλων όσων προσφέρουν ανιδιοτελώς, να ισχυροποιεί τους εθελοντές της καθημερινότητας που βάζουν το δικό τους “λιθαράκι” στην προσπάθεια που κάνει η σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Το Αιγιώτικο θεατρόφιλο κοινό, στήριξε την παράστασή μας που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τους ευχαριστούμε πολύ. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω, να δώσω τα εύσημα στην ομάδα μου και όλους όσους βοήθησαν να γίνει η συγκεκριμένη παράσταση, χωρίς την προσφορά τους θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη η πραγματοποίηση αυτής της βραδιάς. Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη και ελπίζω να το διασκέδασε το κοινό, όσο και εμείς…” δήλωσε ο βουλευτής – ηθοποιός, μετά το τέλος της παράστασης.

Το στόρι του έργου και οι συντελεστές

Οι ηθοποιοί της παράστασης, ήταν ο Τζίμης Πολίτης, ο Ιάσονας Φωτήλας, ο Κώστας Τσορτός, η Νάνσυ Κορδώνη, ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος, η Τζούλια Ροδοπούλου, ο Κωνσταντίνος Γκότσης, ο Ζήνος Μπουγιουκλής και η Ιωάννα Κάμαρη. Την διασκευή του κειμένου είχαν αναλάβει οι Τζίμης Πολίτης και Πηνελόπη Χατζή, η σκηνοθεσία ανήκε στον Μίλτο Νίκα, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου η Μαρία Βασιλάκη.

Το σενάριο της θεατρικής παράστασης έχει σαν κεντρικό ήρωα τον υπουργό της Σοσιαλιστικής κυβέρνησης, ο οποίος πρόκειται να περάσει μια νύχτα πάθους με την ερωμένη του,, στο ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας, με την γραμματέα του αρχηγού της δεξιάς αντιπολίτευσης. Όμως ένα “πτώμα” που βρίσκεται στο παράθυρο της σουίτας από το πουθενά, αναγκάζει τον υπουργό να ματαιώσει τα σχέδια του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά… άξαφνα, καταφθάνουν στο ίδιο ξενοδοχείο η σύζυγος του υπουργού αλλά και ο άνδρας της ερωμένης του υπουργού…

Ποιοι είδαν την κωμωδία και καταχειροκρότησαν την προσπάθεια

Στον “Δημοτικό Κινηματογράφο Απόλλωνα”, ο κόσμος έδειξε να συμμετέχει με όλο του το είναι και να το διασκεδάζει δεόντως, από τα πρώτα κιόλας λεπτά του έργου. Στήριξε αυτή την προσπάθεια και όπως ήταν ορατό, ο σκοπό για τον οποίο έγινε η παράσταση, συγκίνησε εις διπλούν και δικαίως απέσπασε το θερμό και διαρκές χειροκρότημα του κοινού. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας πατήρ Ιωακείμ Βενιάκης, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος μαζί με τη σύζυγό του Σοφία, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Χριστόπουλος και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασιλική Ψυχράμη μαζί με το σύζυγό της και διευθυντή της Π.Ε.Σ. Μίλτο Σταυρόπουλο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αιγιαλείας Βασίλης Σταθακάρος, ο πρώην δήμαρχος Διακοπτού Τάκης Βασιλείου με την σύζυγό του Ντίνα, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλυκής “Ο Άγιος Νικόλαος” Νίκος Παπαδόπουλος, το μέλος της Κοινότητας Αιγίου Σωκράτης Μαυρίδης, ο Α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης με την σύζυγό του, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Χριστόπουλος, η αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Αιγιαλείας Ελισάβετ Πίκουλα με τον σύζυγό της Δημήτρη Μπομποτσιάρη, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.
Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο προϊστάμενος του ΙΝ Φανερωμένης π. Αθανάσιος Λιακόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ · ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr