background img
banner
banner

ΑΙΓΙΩΤΙΚΑ ΠΕΝΘΗ: Χ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ – Κ. ΜΠΟΥΝΙΑΣ (Συνταξιούχοι Δικηγόροι)

Απεβίωσαν πλήρεις ημερών, σε διάστημα λίγων ημερών, δυο δικηγόροι του Αιγίου, της παλιάς φρουράς. Πρώτα ο Κώστας ΜΠΟΥΝΙΑΣ και μετά από λίγο ο Χάρης ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ. Ο καθένας είχε τη δική του προσωπικότητα και… ξεχωριστό «στυλ» δικηγορίας. Τους «έζησα» και τους δύο.

Α) Με τον Χάρη Παπαθανασόπουλο γνωρίστηκα καλύτερα ως ασκούμενος δικηγόρος, αφού μεγάλο μέρος της άσκησής μου έγινε στο γραφείο του. Ήταν ένας καλός δικηγόρος, που είχε «άγχος» για την καλή προετοιμασία των υποθέσεων και για τις «προτάσεις» -ο όρος είναι νομικός- που θα έγραφε για να τις καταθέσει στα αστικά (πολιτικά) Δικαστήρια, ώστε να είναι… τέλειες. Επιμελής και εργατικός, διατήρησε τη νομική παράδοση της οικογένειάς του. «Χτυπήθηκε» το 2010 από τη μοίρα, όντας ήδη σε μεγάλη ηλικία. Αλλά άντεξε τη μεγάλη «απώλεια» από τα ειδεχθή γεγονότα της «Μαρφίν» και έφθασε τα 92 χρόνια, κοντά έναν αιώνα έζησε σ’ αυτόν τον μάταιο κόσμο. Κυκλοφορούσε έως πριν 1- 2 χρόνια, τον έβλεπα συχνά στο κέντρο.

Β) Με τον Κώστα Μπούνια ήμουν γείτονας, το δικηγορικό μου γραφείο ήταν ακριβώς δίπλα στο δικό του, στην οδό Καποδιστρίου («πιάτσα» δικηγόρων), απέναντι από το «Στέμμα». Και ο Κ. Μπούνιας ήταν καλός δικηγόρος, μαχητικός, ιδίως στα ποινικά Δικαστήρια, επιμελής κι αυτός. Παρά τη φαινομενική αυστηρότητα του ύφους του, είχε και χιούμορ. Είχε το «στυλ» των παλιών δικηγόρων, τότε που στα ακροατήρια δινόταν μεγάλη… μάχη! Θυμάμαι τώρα, ότι τον Απρίλιο του 1993 (8 του μηνός, Κυριακή των Βαΐων) είμαστε- μαζί με άλλους 2 Αιγιώτες συναδέλφους- ως αντιπρόσωποι της Δικαστικής Αρχής στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, και ότι, παρά την κούραση μετά την άσκηση των καθηκόντων μας, μας βρήκε το… ξημέρωμα στο σαλόνι του ξενοδοχείου για να δούμε το «θρίλερ» της αυτοδυναμίας ή όχι του Κων/νου Μητσοτάκη! Είχα αρκετά χρόνια να τον δω.
Με τον θάνατο αυτών των δύο δικηγόρων, Χάρη Παπαθανασόπουλου και Κώστα Μπούνια, κλείνει σιγά- σιγά ο κύκλος των παλιών, γνωστών Αιγιαλέων δικηγόρων. Και μεγάλη είναι η θλίψη και των τωρινών- ιδίως των παλαιοτέρων- συναδέλφων, αλλά και όσων τους γνώριζαν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή…
Η εξόδιος ακολουθία και των δυο εψάλη στον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Καλλιθέας (Παρασκευή και Δευτέρα), αφού και οι δύο έμεναν πολύ κοντά στην εκκλησία.
Ας είναι το χώμα ελαφρύ και η μνήμη αιωνία.

Γιάννης Σ. Μεντζελόπουλος
Δικηγόρος – πρ. Γ. Γραμματέας
Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr