background img
banner
banner

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΧΑΪΑΣ «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ»: Ομάδα για γονείς παιδιών και εφήβων στο Αίγιο με δωρεάν συμμετοχή

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας Καλλίπολις πρόκειται να υλοποιήσει, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ομάδα για γονείς παιδιών και εφήβων στο Αίγιο με δωρεάν συμμετοχή.

΄΄Η στήριξη των γονέων είναι μια διαχρονική ανάγκη καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε τις καθημερινές απαιτήσεις ενός ρόλου δίχως παύσεις και με διαρκείς αλλαγές και προσαρμογές καθώς τα παιδιά περνούν από το ένα στάδιο ανάπτυξης στο άλλο΄΄, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, που επισημαίνονται και τα εξής: ΄΄Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας από την έναρξη της λειτουργίας του έως σήμερα, σταθερά κάθε χρόνο επενδύει στη στήριξη των γονέων υλοποιώντας μια σειρά από ομάδες, ενημερωτικές συναντήσεις και εργαστήρια. Τα τελευταία δυο χρόνια οι συνέπειες της πανδημίας επηρέασαν τη συμπεριφορά και την ψυχοσύνθεση των παιδιών και κατά συνέπεια τους γονείς που καλούνται να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους ως ένα σταθερό πλαίσιο ασφαλούς σχέσης΄΄. Και συνεχίζει: ΄΄Εύλογα όμως αναδύονται ερωτήματα όπως: Τι γονείς είμαστε και τι έχουν ανάγκη σήμερα τα παιδιά από εμάς ως γονείς σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης τους; Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τις δύσκολες συμπεριφορές των παιδιών και των εφήβων; Μέσα από ποιους πρακτικούς τρόπους θα βελτιώσουμε την καθημερινή επικοινωνία στην οικογένεια μας; Σε αυτά τα ερωτήματα αλλά και σε μια σειρά από άλλα που θέτουν οι γονείς, προσπαθούμε να απαντήσουμε μέσα στις ομάδες δουλεύοντας με βιωματικό τρόπο δηλαδή με συζήτηση σε μικρές ομάδες, μελέτη περιπτώσεων, αλληλεπίδραση με τους άλλους γονείς αλλά και με τους συντονιστές που είναι επαγγελματίες ψυχικής υγείας με πολυετή εμπειρία΄΄.

Πέντε εβδομαδιαίες συναντήσεις

Η ομάδα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν οι γονείς θα πραγματοποιήσει πέντε εβδομαδιαίες συναντήσεις, ημέρα Δευτέρα με έναρξη στις 6 Μαρτίου έως 3 Απριλίου και ώρες 17:30-20:00, με δυνατότητα επιπλέον συναντήσεων έπειτα από συμφωνία με τους συμμετέχοντες. Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται στο Στέκι της εθελοντικής ομάδας πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα (είσοδος από Κλεομένους Οικονόμου).

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι 24 Φεβρουαρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 και 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 (υπεύθυνη: Γιάννα Ζορμπά – Κοινωνική Λειτουργός) ή στο email: [email protected], στην ιστοσελίδα: https://kpachaia.gr/omada-gia-goneis-sto-aigio/ και στο https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr