background img
banner
banner

Αναβάθμιση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στην Αιγιάλεια | ΦΩΤΟ

ΕΦΙΚΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Σε εξέλιξη είναι το τελευταίο διάστημα στην Αιγιάλεια το έργο του ΔΕΔΔΗΕ για την αναβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας υπηρεσιών προς τους χρήστες και τη βελτίωση της οικονομικής αποδοτικότητας και της ασφάλειας λειτουργίας του δικτύου. Το πρότζεκτ, που είναι πανελλαδικό, προβλέπει εκτός από την αναβάθμιση, και το μεγαλόπνοο σχέδιο της κατασκευής και υπογειοποίησης του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Γενικότερα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν έργα ασφάλειας του δικτύου ηλεκτροδότησης σε όλη την ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, εκτός από παρεμβάσεις επί του δικτύου, όπως την αναβάθμιση των γραμμών, εντοπισμό και διόρθωση βλαβών, και υπογειοποίηση καλωδίων, προβλέπεται και η αντικατάσταση των παλαιών μετρητών με νέους ψηφιακούς, smart meters «έξυπνους μετρητές».

Ερωτηθείς από το protionline.gr για τα έργα, – τα οποία έγιναν… αισθητά στο Αίγιο κυρίως την Κυριακή 19 Μαρτίου, για να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων – ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΔΕΔΔΗΕ Αιγίου Κανέλλος Παναγόπουλος, έκανε γνωστό πως ΄΄έχει ξεκινήσει μία αναβάθμιση του δικτύου και κυρίως αυτή έχει να κάνει με τον βασικό ιστό. Η λογική της επιχείρησης είναι η υπογειοποίηση του δικτύου, η οποία ωστόσο είναι αλληλένδετη με τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό και γι’ αυτό βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον δήμο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Έργων. Εκτιμώ ότι τα επόμενα δύο χρόνια, θα μπορέσουμε να τελειώσουμε το δίκτυο σε όλο το κέντρο της πόλης και θα ολοκληρωθεί και η υπόγεια καλωδίωση΄΄.

Για λόγους ασφάλειας και καλύτερης λειτουργίας

Όπως εξήγησε, ΄΄αυτό το διάστημα είμαστε στη φάση που γίνεται η αντικατάσταση των γυμνών καλωδίων με μονωμένα πλαστικά, εργασία που γίνεται για πρακτικούς λόγους καλής λειτουργίας αφενός και για λόγους ασφαλείας αφετέρου. Αυτές οι αντικαταστάσεις πραγματοποιούνται από τον ΔΕΔΔΗΕ, σε όλο το φάσμα της Αιγιάλειας αλλά και των Καλαβρύτων΄΄. Ο υπεύθυνος του τεχνικού τομέα ΔΕΔΔΗΕ Αιγίου, επισήμανε ακόμη πως με αυτές τις παρεμβάσεις, στο εξής θα υπάρχουν λιγότερα βραχυκυκλώματα ενώ εξασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία του δικτύου, καθώς τα γυμνά καλώδια αποτελούσαν ένα χρόνιο πρόβλημα.

΄΄ Η υπογειοποίηση του δικτύου στο σύνολο της εκτός από την αποτελεσματικότητα θα εξασφαλίσει και μία καλή εικόνα από άποψη αισθητικής. Τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι επιδοτούμενα μέσω του ΕΣΠΑ και το πακέτο που έχει εγκριθεί, αφήνει το περιθώριο για ολική υπογειοποίηση των καλωδίων και αντικατάσταση των παλαιών, όπου χρειάζεται. Η υπηρεσία της ΔΕΔΔΗΕ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει το έργο σχετικά άμεσα αυτό που μας καθυστερεί είναι η συνεννόηση με τον δήμο για κάθε σημείο, σε κάθε δρόμο, έργο που δεν είναι απλό. Περιμετρικά, ήδη έχει ξεκινήσει η υπογειοποίηση και θα παραμείνουν κάποιες κολώνες για τον φωτισμό, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της Δεξαμενής ή στην οδό Νικολάου Πλαστήρα, δηλαδή σε μία ακτίνα 500 μέτρων περιφερειακά του κέντρου΄΄, ανέφερε ακόμη ο κ. Παναγόπουλος, καταλήγοντας: ΄΄Ο μεγάλος στόχος, είναι οι κεντρικές αρτηρίες της πόλης και οι πολυσύχναστοι δρόμοι, να μην έχουν καθόλου κολώνες και κανένα απολύτως καλώδιο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr