background img
banner
banner

Διπλά ωφελημένος από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ο δήμος για τα αδέσποτα

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

Αρωγός του δήμου Αιγιαλείας στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων σκυλιών, αποδεικνύεται το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών καθώς, εκτός από το καταφύγιο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η έναρξη κατασκευής του οποίου βρίσκεται προ των πυλών, ο δήμος λαμβάνει και χρήματα για την προμήθεια εμβολίων και λοιπόν φαρμακευτικών ουσιών.

Βεβαίως, δεν θα υπήρχε καμία από τις δύο «χείρες βοηθείας» εάν δεν είχαν υποβληθεί τα σχετικά αιτήματα.

Ήδη, η Οικονομική Επιτροπή έχει εγκρίνει την αποδοχή των όρων χρηματοδότησης ύψους 14.300 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για «Προμήθεια εμβολίων και λοιπών φαρμακευτικών ουσιών για τον εμβολιασμό ζώων συντροφιάς και την άμεση περίθαλψη τους σε περίπτωση δηλητηριάσεων, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις των Δήμων, από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και κατόπιν απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για ένταξη στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητας των δήμων».

Ερωτηθείς για την αξιοποίηση των χρημάτων, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος έκανε γνωστό πως “σε δέκα ημέρες θα συγκληθεί η πενταμελής επιτροπή του δήμου για τα αδέσποτα, ούτως ώστε να γίνει σύσκεψη και προγραμματισμός, για το πώς και πού ακριβώς, θα διαθέτουν τα χρήματα που εγκρίθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό θα “μοιραστεί” σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στην φαρμακευτική αγωγή των ζώων. Προέχουν τα εμβόλια και οι φυσιολογικοί οροί, αλλά και κάθε φάρμακο που χρησιμοποιείται από την βασική Κτηνιατρική, σε φάρμακα που χορηγούνται σε πρώτη προτεραιότητα, στα ζωάκια σε όλο τον δήμο΄΄, σημείωσε.

Ένας σύγχρονος, καθαρός και επισκέψιμος χώρος 8 περίπου στρεμμάτων

Την ίδια στιγμή, προχωρούν οι διαδικασίες και για τη δημιουργία του καταφυγίου.

Υπενθυμίζεται πως έχει προϋπολογισμό 420.600 ευρώ, και τα χρήματα έχουν εγκριθεί μετά την υπογραφή του από τον αν. υπουργό κ. Πέτσα, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία σύγχρονης δομής προσωρινής φιλοξενίας, που θα διαθέτει κατάλληλες συνθήκες και προβλεπόμενο εξοπλισμό για μεταφορά και φροντίδα, σε αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες, όσο καιρό χρειαστεί.
Το έργο περιλαμβάνει και την προμήθεια οχήματος περισυλλογής, αλλά και στείρωση, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας.

Ήδη, το έργο έχει ανατεθεί σε κατασκευαστική εταιρεία από την Αθήνα με εξειδίκευση στο εν λόγω αντικείμενο και όπως εκτιμάται, οι εργασίες στον χώρο που έχει οριστεί για να γίνει και να λειτουργήσει το καταφύγιο στη θέση «Νησί», ξεκινούν σε περίπου δύο μήνες.

Η έκταση η του χώρου θα είναι 8 στρέμματα περίπου, τα οποία θα είναι απολύτως οργανικά και εκμεταλλεύσιμα. ΄΄Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την εξέλιξη και θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ θετικό βήμα για το καλό του τόπου, αλλά και μία… δικαίωση, σε κάτι που παλεύουμε πάρα πολύ καιρό να πραγματοποιηθεί΄΄, ήταν το σχόλιο του αντιδημάρχου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr