background img
banner
banner

Εκατό… φορές αγάπη στον αδύναμο οικονομικά πολίτη

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε με αρκετή συμμετοχή και μεγάλη αυταπάρνηση η προχθεσινή κινητοποίηση για τη συγκέντρωση τροφίμων, δράση που διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία η αντιδημαρχία Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας του δήμου, εν όψει των επερχόμενων εορτών του Άγιου Πάσχα.

Οι περίπου 100 σακούλες που συγκεντρώθηκαν μέσα στα καροτσάκια “αγάπης” στις εισόδους διαφόρων σούπερ μάρκετ, το Σάββατο 1η Απρίλη, εμπεριείχαν αγαθά που θα αποτελέσουν μεγάλη βοήθεια σε όσους δημότες έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τα καροτσάκια που στήθηκαν, “καθρέφτισαν” για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς των Αιγιαλέων και έγιναν, για όσους συμμετείχαν, η απόλυτη αφορμή ώστε να στραφεί το ενδιαφέρον τους και η σκέψη σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους και δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα. Και η αποστολή… πέτυχε!
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε –

Οι εθελοντές πρωτοστάτησαν

Η αντιδήμαρχος Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη για ακόμα μία φορά, χρειάστηκε την άμεση βοήθεια εθελοντών και υπαλλήλων του Αυτοτελούς Τμήματος Πρόνοιας για να επιτευχθεί στον υπέρτατο βαθμό η δράση. Η ευγένεια και η ευαισθησία εκατοντάδων πολιτών ήταν το δεύτερο “βήμα της συνταγής” για να γίνει πράξη ο στόχος της επιτυχίας. Και λειτούργησε απολύτως θετικά. Με χαρά συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, σε αυτό το κάλεσμα αγάπης, μια επιχείρηση που όχι μόνο στέφθηκε με αξία αλλά και για πρώτη φορά, η ανταπόκριση που έδειξαν περιοχές της περιφέρειας “ξεπέρασε” σε υλική προσφορά αγαθών και το Αίγιο και τα σημεία του κεντρικού άξονα. Ο δήμος Αιγιάλειας και ο απλός κόσμος, απέδειξαν ότι η πρωτοβουλία να οργανωθεί μία προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων που θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες της πόλης, είναι όχι μόνο αλτρουισμός αλλά και πηγαία κίνηση αγάπης.

Το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, εμφανίζονται συνεχώς όλο και νέα άτομα, τα οποία εγγράφονται στις λίστες της Κοινωνικής Προστασίας, αποδεικνύοντας έτσι ότι η ακρίβεια του κόστους ζωής και η ενεργειακή κρίση “γέννησε” καινούριες ανάγκες και… πρόσωπα, στον δήμο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Πλέον και σύμφωνα με τα στοιχεία, τουλάχιστον 30 άτομα επιπλέον, βρίσκονται σε απόγνωση και διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας από το 2021 και μετά. Πρόκειται για πολυμελείς οικογένειες, κατηγορίες ανέργων και άτυχους της ζωής, δηλαδή δημότες που αποζητούν βοήθεια στον δήμο και στο αρμόδιο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, κάνοντας το έργο της αντιδημαρχίας ακόμα πιο σημαντικό και απαραίτητο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr