background img
banner
banner

Στο Αίγιο για πρώτη φορά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα των 10.000 μέτρων!

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μία πολύ μεγάλη επιτυχία καταγράφεται στο ενεργητικό του ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας και του συλλόγου Α.Σ «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς». Το πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000 μέτρων εντός Σταδίου θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, το Σάββατο 22 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου.

Η οργανωτική και η αγωνιστική επιτυχία των αγώνων «Αιγιάλεια 2022» και ιδιαίτερα του 11ου Ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας, παρουσία της προέδρου του ΣΕΓΑΣ και πρώην παγκόσμιας πρωταθλήτριας του ακοντισμού, Σοφίας Σακοράφα (φωτ.), έγειρε τη ζυγαριά υπέρ της υποψηφιότητας της πόλης του Αιγίου για την ανάληψη του συγκεκριμένου αγώνα πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου (παρά την έλλειψη στην παρούσα φάση των αναγκαίων σύγχρονων βοηθητικών υποδομών). Οι τελευταίες συζητήσεις με την κ. Σακοράφα έγιναν στη διάρκεια της τελευταίας της παρουσίας στο Αίγιο με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την επιτυχία του αγώνα και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

Ήδη η διοίκηση του Αθηνόδωρου εργάζεται προς στην κατεύθυνση να «αποζημιώσει» τους αθλητές, τους συνοδούς και τους θεατές που θα βρεθούν στο Αίγιο, δημιουργώντας μία μοναδική ατμόσφαιρα αντάξια της σημασίας του αγώνα.

Ο “Αθηνόδωρος” στον  1ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας

Στην “τελική ευθεία” έχουν μπει οι προετοιμασίες για τον 1ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.
Διοργανωτής του σπουδαίου αγώνα είναι το σωματείο Α.Ο. Πέλοπας Πατρών και η εφημερίδα Πελοπόννησος, συνδιοργανωτής η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υποστηρικτής ο Δήμος Πατρέων. Ανάμεσα στους εκατοντάδες συμμετέχοντες θα δώσουν το “παρών” και οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων του Αθηνόδωρου με σημαντικές ελπίδες διάκρισης.

Το κυρίως «πιάτο» της διοργάνωσης είναι ο Ημιμαραθώνιος δρόμος συνολικής απόστασης 21.097μ., με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία βασιλέως Γεωργίου Α’ και σε μια επίπεδη, όσο και εντυπωσιακή διαδρομή που θα κινείται στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας. Το πρόγραμμα, όμως, περιλαμβάνει ταυτόχρονα και αγώνες δρόμου 5χλμ. και 1χλμ. για παιδιά, οι οποίοι αναμένεται να κλέψουν την παράσταση.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για τον αγώνα δρόμου των 5χλμ. οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους. Παράλληλα, στον αγώνα 1χλμ. δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr