background img
banner
banner

Με αποφασιστικότητα, ανάλυση στόχων και ενθουσιασμό!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Μεγαλειώδης και… πολλά υποσχόμενη ήταν η εκδήλωση της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» του υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας Κώστα Σπηλιόπουλου, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου. Από τη μία η έντονη παρουσία και ο ενθουσιασμός του κόσμου που κατέκλυσε τον χώρο και από την άλλη η αποφασιστικότητα αλλά και οι αναπτυξιακοί άξονες για τον δήμο που ανέλυσε ο επικεφαλής, δημιουργούν μία πολύ μεγάλη προοπτική για την παράταξη εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Σε αυτό συντελεί και η διάθεση συστράτευσης πολιτών κάτι που φάνηκε και με τους 24 ακόμη υποψηφίους που παρουσιάστηκαν.

Η συγκέντρωση είχε τον χαρακτήρα της ενημέρωσης, της προετοιμασίας της παράταξης και της ανακοίνωσης νέων ονομάτων που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια της παράταξης.
Ο επικεφαλής, υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Κώστας Σπηλιόπουλος δήλωσε αποφασισμένος και έτοιμος με ισχυρή ομάδα που έχει ήδη συγκροτηθεί και η οποία συνεχίζει να αυξάνει και να ενισχύεται. ΄΄Είμαστε εδώ με σχέδιο, με αφήγημα για την Αιγιάλεια και με ισχυρή βούληση για να καταφέρουμε να αλλάξουμε τα πράγματα στον δήμο μας, σε πείσμα πολλών που δεν επιθυμούν για ευνόητους λόγους τη δική μας παρουσία και προσπάθεια.

Είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να υπερασπιστούμε μαζί με τους συμπολίτες μας, το παρόν και το μέλλον της περιοχής μας.
Δεν μένουμε αδρανείς σε αυτό που μας ζητούν οι πολίτες «κάντε κάτι για να σταματήσει ο κατήφορος του δήμου μας΄΄, είπε ο κ. Σπηλιόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του, δεν έχουν φιλοδοξίες επιβεβαίωσης ούτε διαχείρισης εξουσίας του δήμου, ούτε ικανοποίησης οποιουδήποτε συμφέροντος εκτός από τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.

΄΄Ο δήμος να αποκτήσει βηματισμό, να οργανωθεί, να έχει αναπτυξιακή προοπτική΄΄

΄΄Μία φιλοδοξία έχουμε, να αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας που βρίσκεται σε στασιμότητα και παρακμή. Ο δήμος να αποκτήσει βηματισμό, να οργανωθεί, να δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική. Ο δήμος έχει υποχρέωση να επιλύει τα προβλήματα. Τα απορρίμματα, το νερό, το πράσινο. Αυτά για τον δήμο μας είναι ζητούμενα ακόμη. Επίσης, ο δήμος πρέπει να αποκτήσει σχέδιο για το μέλλον, να διεκδικεί να έχει φωνή.
Η Αιγιάλεια είναι ένας μεγάλος δήμος με πολλά προβλήματα αλλά και με ισχυρά πλεονεκτήματα πάνω στα οποία πρέπει να χτίσουμε το μέλλον του τόπου μας΄΄, σημείωσε ακόμη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ανάγκες των 73 κοινοτήτων του δήμου εκεί που, όπως είπε, η δημοτική αρχή εν όψει εκλογών υπόσχεται έργα και αναπλάσεις, ό,τι δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια.

«Κατηγορώ» σε δημοτική αρχή αλλά και σε αντιπολίτευση

Επιπλέον, ο υποψήφιος δήμαρχος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αναποτελεσματική και πελατειακή διαχείριση, λέγοντας πως ΄΄αυτοί που έχουν σήμερα την ευθύνη του δήμου, απέτυχαν παταγωδώς, δεν έλυσαν τα απαραίτητα αλλά έχασαν και τα κεκτημένα΄΄. Ειδική αναφορά έκανε στην απώλεια του ΤΕΙ και στο γεγονός ότι ο δήμος Αιγιαλείας έμεινε εκτός σχεδιασμού στο εργοστάσιο απορριμμάτων του νομού που κατασκευάζεται στου Φλόκα. ΄΄Υποψιαζόμαστε γιατί μείναμε απ’ έξω΄΄, είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, μίλησε για το σταφιδικό πρόβλημα που απασχολεί περισσότερες από 6.000 οικογένειες της Αιγιάλειας. ΄΄Όλα αυτά ήταν απώλειες σε πολύ λίγο χρόνο και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες΄΄, σημείωσε.

Επίσης, τόνισε ότι και η αντιπολίτευση του δήμου έχει μερίδιο ευθύνης και πως ο δήμος δεν έχει πλέον φωνή, κύρος, συμμάχους και φίλους. ΄΄Δεν διεκδικεί και δεν πετυχαίνει στόχους, είναι ένας ανίσχυρος δήμος΄΄, επισήμανε, ενώ μίλησε και για τα ερωτηματικά που έχει δημιουργήσει στους πολίτες η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής όπως για τη δαπανηρή μεταφορά των απορριμμάτων, τον ηλεκτροφωτισμό, για την πλατεία που έκανε τέσσερα χρόνια κι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, για τους συμβασιούχους του covid, για την παραχώρηση μέρους της περιουσίας της Χαρτοποιίας κ.ά. Στη συνέχεια μίλησε για τις παρεμβάσεις της παράταξης μαζί με τους τέσσερις ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι παρεμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο με ουσιώδη τρόπο.

Οι άξονες που θα κινηθεί εφόσον εκλεγεί

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» είπε πως επιθυμία του είναι οι Αιγιαλείς να εμπιστευτούν τον συνδυασμό για το σχέδιό του, την αξιοπιστία του και το ότι μπορεί να αλλάξει την κακή πορεία που έχει ο δήμος. Μιλώντας για το τι θα πράξει η παράταξή του εφόσον εκλεγεί, είπε πως πρώτα απ’ όλα θα οργανώσει τον δήμο με σύγχρονα πρότυπα της ψηφιακής εποχής, με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, λογοδοσία, αξιολόγηση, όπως είπε, μιλώντας για έναν δήμο που θα έχει καλές και φθηνές υπηρεσίες προς τον πολίτη. Ακολούθως, θα οργανώσει τον δήμο σε οικονομικό πλαίσιο.

Για τα απορρίμματα είπε πως ο δήμος ή θα ενταχθεί στο εργοστάσιο του νομού ή θα κάνει δικό του εργοστάσιο, δεδομένων των σύγχρονων τεχνολογιών. Μίλησε ακόμη για στρατηγικό σχεδιασμό και μάστερ πλαν, βασισμένο στον χαρακτήρα, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της σύγχρονης πόλης, βάσει της θέσης, της μορφολογίας, του θαλάσσιου μετώπου, των προϊόντων, της ιστορίας και των μνημείων. Τόνισε ακόμη πως η Ανατολική Αιγιάλεια είναι παραμελημένη. Ένα ακόμη σημείο που ανέφερε είναι το νερό, λέγοντας πως είναι από τα ακριβότερα στην Ελλάδα και πως ο δήμος πρέπει να λειτουργεί με σχέδιο και για την ύδρευση και για την άρδευση. Ο κ. Σπηλιόπουλος μίλησε για το υδροηλεκτρικό που κατασκευάζεται στον Σελινούντα λέγοντας πως δημιουργεί πολλές υποψίες και ήδη τα εκλεγμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο μέλη της παράταξής του, έχουν παρέμβει.

Επίσης, μίλησε για ενεργειακή αυτονομία του δήμου με την παραγωγή ενέργειας, για τον στόχο του που είναι να γίνει η Αιγιάλεια Προορισμός, όπως είναι και το σύνθημα της παράταξης. Μίλησε ακόμη για έναν δήμο έτοιμο για την κλιματική αλλαγή, έναν δήμο κοντά στους αγρότες, με πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, με ειδική φροντίδα για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό κ.ά. ΄΄Είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους δήμους στη Δυτική Ελλάδα που πορεύεται χωρίς πυξίδα και χωρίς προοπτική΄΄, είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας, ξεκαθαρίζοντας πως η παράταξή του δεν διεκδικεί κάποιο «χρώμα» και ότι «οι εκλογές με χρώμα τελειώνουν την προσεχή Κυριακή». Υποσχέθηκε ακόμη ότι η παράταξή του θα ενώσει τους πολίτες και την κοινωνία ενώ μιλώντας για το όραμα και τον στόχο του, είπε: ΄΄Θέλουμε οι συμπολίτες μας να νιώσουν υπερηφάνεια για τον τόπο τους και αισιοδοξία για το μέλλον τους. Το αξίζουν, μπορούμε και θα το πετύχουμε΄΄.

Τέλος έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα η παράταξη θα οργανώσει τις θέσεις, τις προτάσεις και τις ιδέες της σε ένα πρόγραμμα που θα φτάσει σε κάθε πολίτη, ώστε να γνωρίζει τις προτεραιότητες και τους σχεδιασμούς της «Αιγιάλεια Προορισμός».

Μοιράζεται το ίδιο όραμα με τους υποψήφιους

Πριν την ανακοίνωση ακόμη 24 υποψηφίων και την παρουσίασή τους, ο κ. Σπηλιόπουλος είπε πως και η πέμπτη ομάδα υποψηφίων έχει τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων, αφού αποτελείται από πολίτες με ανησυχίες και με διάθεση να εργαστούν για τον δήμο, μακριά από κομματική επιρροή και από πελατειακές λογικές και πιέσεις. ΄΄Είναι άνθρωποι που αγωνιούν για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας΄΄, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ανακοινώνοντας τα ονόματα με ενθουσιασμό και με το χειροκρότημα του κόσμου να αντηχεί στην αίθουσα.

Οι νέοι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν, είναι οι εξής:

1. Αποστόλης Βλάχος εργαζ. ΕΚΑΒ
2. Αρίστος Σπυρόπουλος Δικηγόρος
3. Γωγώ Μπούλη Ιδιωτική Υπάλληλος
4. Γιώργος Μπένος Πυροσβέστης
5. Ηρακλής Σκούντζος Αγρότης
6. Ιωάννα Τσεκούρα Ιδιωτική Υπάλληλος
7. Παναγιώτης Ζάχαρης Ελ. Επαγγελματίας
8. Χρήστος Δημητρακόπουλος Υπάλληλος ΠΔΕ
9. Αθανάσιος Πάσχος Ελ. Επαγγελματίας
10. Νίκος Μπουζιώτης Κοινοτάρχης Άνω Διακοπτού
11. Κατερίνα Ιατροπούλου Οικιακά
12. Αντώνης Νιγιάννης Ελ. Επαγγελματίας
13. Δημήτρης Λόκας Υπαλλήλος ΠΔΕ
14. Μαρίνος Παπανικολόπουλος Ιδιωτικός Υπάλληλος
15. Κατερίνα Χαρώνη Ιδιωτική Υπάλληλος
16. Παναγιώτης Στέφoς Συνταξιούχος
17. Δημήτρης Αλεξάκης Ελ,Επαγγελματίας
18. Πάνος Κουκόπουλος Συνταξιούχος
19. Αποστόλης Βοϊδίλας Αγρότης
20. Λαλιώτης Γιώργος Αγρότης Σελιάνα
21. Ανδρέας Αποστολόπουλος Ιδιωτικός Υπάλληλος
22. Άννα Μίχαλου Ελ. Επαγγελματίας
23. Κωνσταντίνος Φωτόπουλος Μαθηματικός, πρώην διοικητής Γ.Ν.Α.Α.
24. Kωνσταντίνος Πολύδερας Ιδιωτικός Υπάλληλος


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr