background img
banner
banner

3 Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, του συμβόλου της “πράσινης” μετακίνησης

Το ποδήλατο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μέσα τόσο για άθληση, όσο για μετακίνηση αλλά και ψυχαγωγία. Είναι συνυφασμένο με την ελευθερία, την διασκέδαση και κάνει καλό στην σωματική και ψυχική μας υγεία. Σύμβολο της πράσινης μετακίνησης το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει και ως εργαλείο ανάπτυξης.

Είναι αυτό που μας οδηγεί σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον γιατί ίσως είναι το πιο βιώσιμο όχημα που υπάρχει.

To Σάββατο 3 Ιουνίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου γιορτάζουμε αυτή την σπουδαία δύναμη και υπογραμμίζουμε την σημασία των μεταφορών χωρίς μηχανή για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου είναι να εκτιμήσουμε την μοναδικότητα, την μακροζωία και την ποικιλομορφία του ποδηλάτου, το οποίο χρησιμοποιείται για περισσότερα από 200 χρόνια. Μιλώντας στο protionline.gr ο Αιγιώτης ποδηλάτης υπέρ μαραθώνιων διαδρομών Τσολάκης Λοίζος τονίζει :“Η ποδηλατική εμπειρία είναι αναμφίβολα μία μεγάλη απόλαυση.

Η αίσθηση ξεγνοιασιάς και ελευθερίας που προσφέρει το ποδήλατο έχει δημιουργήσει μία ολόκληρη ταξιδιωτική κουλτούρα. Συμμετέχω στα Brevet από το 2019. Η διάθεση εξερεύνησης είναι αυτή που καθορίζει την συμμετοχή μου σε κάθε brevet και μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι οι διαδρομές που μπορεί να χαρεί κάποιος με το ποδήλατο στην Ελλάδα είναι από τις ωραιότερες στον κόσμο. Μπορεί κάποιες διαδρομές να είναι ιδιαίτερα απαιτητικές λόγω του ορεινού εδάφους ωστόσο είναι πανέμορφες.

Όλες οι όμορφες, ποδηλατικές μου αναμνήσεις είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να προβάλω την μοναδικότητα της περιοχής μας αλλά και της χώρα μας προς τα έξω.
Ωστόσο, η υιοθέτηση του ποδηλάτου πρέπει να συνοδεύεται από περισσότερες προσπάθειες για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ενσωμάτωση του ποδηλάτου στο σχεδιασμό των βιώσιμων μεταφορών.

Οι επενδύσεις στις υποδομές των πόλεων πρέπει να συνοδεύονται από αυξανόμενες προσπάθειες για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας συμπεριλαμβανομένων των προστατευόμενων λωρίδων και άλλων μέτρων για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ηγεμονίας του αυτοκινήτου”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr