background img
banner
banner

Η γη «καπνίζει», το τοπίο προκαλεί σοκ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗ ΜΑΜΟΥΣΙΑ

Η αναζωπύρωση το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιουλίου σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο στην περιοχή της Μαμουσιάς, ήρθε να… θυμίσει στις δυνάμεις πυρόσβεσης αλλά και τους κατοίκους της Δ.Ε. Διακοπτού ότι ο κίνδυνος παραμένει, όσο άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν «εκρηκτικό» συνδυασμό. Τρία ελικόπτερα επιχειρούσαν στο σημείο καθώς η κάθε προσέγγιση από γης ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω του δυσπρόσιτου σημείου.

Αν υπάρχει ένας ακόμη λόγος, πέραν από τις έγκαιρες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, που οι αναζωπυρώσεις περιορίζονται, είναι γιατί σε αρκετά μεγάλη ακτίνα δεν… έχουν τίποτα άλλο να κάψουν. Το μαύρο και η καμένη γη δεν αφήνουν πολλά περιθώρια εξάπλωσης. Όσο όμως το έδαφος «καπνίζει» τόσο απαιτείται επαγρύπνηση. Η σημερινή πτώση των ανέμων εκτιμάται ότι θα δώσει μία… ανάσα στις δυνάμεις καταστολής της μεγάλης φωτιάς που παραμένουν στο σημείο. Μαζί τους και οι δύο… ακούραστοι αντιδήμαρχοι, Δ.Ε. Διακοπτού Βασίλης Χριστόπουλος και Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καραΐσκος που έχουν βρεθεί σε κάθε σημείο, όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και πολλές νύχτες…

Επιχειρούσαν τρία σινούκ, χρειάστηκε και χωματουργικό

Το σημείο της αναζωπύρωσης είναι εξαιρετικά δύσκολο και ούτε τα τρία ελικόπτερα σινούκ ήταν δυνατόν να προσεγγίσουν την περιοχή. Την Πέμπτη μάλιστα, όπως μετέφερε στο Protionline.gr ο κ. Χριστόπουλος, χρειάστηκε και η συνδρομή χωματουργικού μηχανήματος για καλύτερη πρόσβαση στο δύσβατο σημείο. ΄΄Έχουμε επιχειρήσει με όλες μας τις δυνάμεις, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης για την περιοχή μας. θέλω να πιστεύω ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας΄΄, τόνισε ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Διακοπτού, σημειώνοντας πως το φαινόμενο των αναζωπυρώσεων οφείλεται στο ότι ο άνεμος έχει διάφορες εντάσεις και αλλάζει συνεχώς. Ως προς τις διαδικασίες για να κηρυχθεί η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη, ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως ο δήμος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια και σε συνεργασία ώστε να αποφευχθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να προχωρήσουν άμεσα.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΑ σε… κρανίου τόπο

Η εικόνα της καμένης περιοχής πάντως προκαλεί σοκ καθώς το μαύρο έχει αντικαταστήσει το πράσινο και την ομορφιά της φύσης. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες από το οδοιπορικό της προέδρου της κοινότητας Τράπεζας, Ξανθής Παπακανέλλου, η οποία μίλησε για… κρανίου τόπο. Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος ήταν παρούσα στις εργασίες που πραγματοποίησε την Πέμπτη συνεργείο της ΔΕΥΑΑ προς αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης που υπέστη σοβαρές ζημιές από το πέρασμα της πυρκαγιάς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr