background img
banner
banner

Πρέπει άμεσα να βρεθούν κονδύλια για την αποκατάσταση αγροτικών δρόμων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ – ΔΗΜΑΡΧΟ

Επιτακτική κρίνει την ανάγκη για την κατασκευή και ανακατασκευή σχεδόν όλης της αγροτικής οδοποιίας της Αιγιάλειας, ο Γ. Γραμματέας της προσωρινής Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λάμπης Παπαδόπουλος. Σε επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο, τονίζει πως οι εκατοντάδες παραγωγοί σταφίδας, αμπέλου, ελαίου, κτηνοτροφικών προϊόντων και μελιού των ορεινών και ημιορεινών περιοχών καθώς και οι μόνιμοι κάτοικοι αυτών, πλήττονται βάναυσα.

Επιπλέον, σημειώνει: ΄΄Όταν κάποιοι περηφανεύονται και συγχαίρουν αλλήλους για έργα αυτονόητα, μικρά και χωρίς κόστος μέσα στην πόλη, (πληρωμένα από ΕΣΠΑ, από άλλα δημόσια προγράμματά και από τους φόρους μας),οι αγρότες μας κλαίνε καθημερινά , καταστρέφοντας τις περιουσίες τους και ρισκάροντας τη ζωή τους ,σε ανύπαρκτος δρόμους, πάνω στην προσπάθεια τους να φέρουν στην οικογένειά τους τα προς το ζην. Αγροτική οδοποιία στην Αιγιάλεια δεν υφίσταται. Πηγαίνουμε στις δουλειές μας και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα επιστρέψουμε εμείς ή τα αυτοκίνητα μας. Υπεύθυνη, η Περιφέρεια θα πουν οι επιτήδειοι! Ποιοι όμως τους ενημερώνουν και απαιτούν για τον τόπο τους; Οι δημοτικοί άρχοντες που είναι για να ζητήσουν, να απαιτήσουν, να δείξουν το ενδιαφέρον τους στους δημότες που τους έφεραν στην θέση που είναι σήμερα και μας εκπροσωπούν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Καθημερινά παρατηρούνται προβλήματα μη σωστής λειτουργίας των αγροτικών περιοχών της περιοχής μας. Πρέπει άμεσα να βρεθούν κονδύλια για την αποκατάστασή τους και φυσικά κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών από τους αρμόδιους φορείς΄΄.

Και συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος: ΄΄Ως ο δύο φορές εκλεγμένος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας , έχοντας άμεση σχέση με τους αγρότες , κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της περιοχής μας εφόσον αυτοί είναι που φέρνουν το κύριο εισόδημα στις επιχειρήσεις μας (καθότι η Αιγιάλεια εξακολουθεί να είναι κατά κύριο λόγο αγροτική περιοχή), ζητώ το αυτονόητο τόσο από την περιφέρεια όσο και από το αρμόδιο υπουργείο, να κάνουν επιτόπιο έλεγχο στις περιοχές που θα τους υποδείξουμε, ακόμα και εγώ ο ίδιος προσωπικά, (εφόσον οι δημοτικοί άρχοντες προφανώς πιστεύουν πως Αιγιάλεια είναι μόνο το Αίγιο και οι περιοχές καταγωγής τους) έτσι ώστε να έχουν προσωπική άποψη και να ενεργήσουν άμεσα για την κατασκευή της “ανύπαρκτης” αγροτικής οδοποιίας του τόπου μας. Η δημοτική αρχή που θέλει διακαώς να κάνει τον τόπο μας “προορισμό” δυστυχώς δεν κατάφερε το παραμικρό σε αυτό το κομμάτι τα τελευταία πέντε χρόνια και θα παραδώσει ένα από τα χειρότερα οδικά αγροτικά δίκτυα και μία περιοχή παντελώς αφιλόξενη και για τους επισκέπτες αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους της΄΄.

Το πρόβλημα, τροχοπέδη στη μάχη με τις φλόγες!

Επίσης, με αφορμή την μεγάλη φωτιά του Διακοπτού, ο κ. Παπαδόπουλος σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει: ΄΄Δυστυχώς η απρόσμενη φωτιά ήρθε να επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά την ανυπαρξία της αγροτικής οδοποιίας στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Αιγιάλειας, που δυσκολεύουν ή κάνουν αδύνατη την προσέγγιση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, των ανδρών της ΕΜΑΚ, των δυνάμεων ασφαλείας και των ομάδων διάσωσης και εθελοντών.
Και όλα αυτά, μόλις λίγα λεπτά μετά τη φωνή απόγνωσης, μέσω της χθεσινής επιστολής που έστειλα στην Περιφέρεια, στον Δήμο και στα ΜΜΕ για την ανύπαρκτη αγροτική οδοποιία στην περιοχή της Αιγιάλειας και το φόβο να θρηνήσουμε θύματα, πέρα από βιός και υλικά αγαθά. Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια χάνουμε δασικό πλούτο, περιουσίες και κόπους μιας ζωής, αλλά ευτυχώς για όλους δεν υπήρξαν απώλειες ανθρώπινων ζωών. Μετά από τέτοια θλιβερά περιστατικά κρίνεται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για την άμεση κατασκευή και ανακατασκευή της ανύπαρκτης αγροτικής οδοποιίας σχεδόν όλης της ορεινής και ημιορεινής Αιγιάλειας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr