background img
banner
banner

Στην Παμπελοποννησιακή σύσκεψη αγροτικών συλλόγων στον Πύργο

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ “ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ “

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουλίου, αποφάσισε τη συμμετοχή του στην Παμπελοποννησιακή σύσκεψη αγροτικών συλλόγων, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου, στις 8:30μ.μ. στον Πύργο της Ηλείας και τον καθορισμό της δράσης των αγροτών μπροστά στα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σαν παραγωγοί αγροτικών προϊόντων.

Σε δελτίο Τύπου του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλους τους συναδέλφους, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν γινόμαστε το μπαλάκι μεταξύ των μεταποιητών -εξαγωγέων και μέρος της δικιά τους ευθύνης. Των κυβερνητικών πολιτικών εξαθλίωσης και απαξίωσης αγροτικού τομέα και των βιοπαλαιστών αγροτών.
Των γενικότερων πολιτικών φτωχοποίησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των παραγωγών προς όφελος λίγων, στο στόχο την συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.
Αποφασίζουμε και διεκδικούμε αγωνιστικά, άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας για να αντιμετωπίσουμε: Τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων μας, όπως η κορινθιακή σταφίδα και τις απλήρωτες ποσότητες από την περσινή περίοδο.

Το υπέρογκο κόστος παραγωγής που έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Τις ζημιές από τον περονόσπορο και το ωίδιο λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων. Την ακαρπία στις ελιές που ήτανε για μας το μόνο εισόδημα την προηγούμενη χρονιά΄΄.
Αναφέρονται ακόμη και τα ακόλουθα: ΄΄Είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη και το δίκιο με το μέρος μας. Θέλουμε να παραμείνουμε στον τόπο μας, να δώσουμε ζωής τα ρημαγμένα χωριά μας, να συνεχίσουμε να παράγουμε αγνά και ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα αγωνιστούμε για να παραμένουμε στα χωράφια μας κάνοντας στην αρχή την προσεχή Πέμπτη με συντονισμό κάτω από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων, που βράζουμε στο ίδιο καζάνι και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr