background img
banner
banner

Στις 9 Αυγούστου η κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος θα αρχίσουν να μπαίνουν σιγά σιγά οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής μπάσκετ μετά την κλήρωση όλων των Εθνικών κατηγοριών που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου. Όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ η κλήρωση θα λάβει χώρα με ζωντανή κάλυψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας τόσο στα εθνικά πρωταθλήματα της σεζόν 2023-2024 (Elite League, Β Εθνική, Γ Εθνική, Α1 Γυναικών, Α2 Γυναικών) όσο και για τα Κύπελλα σε Άνδρες και Γυναίκες και θα αρχίσει στις 11 το πρωί της Τετάρτης 9 Αυγούστου. Στην κληρωτίδα του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής θα μπουν πέντε ομάδες της ΕΣΚΑ-Η, ο Αστέρας Τέμενης, η Αχαγιά ΄82, η Παναχαϊκή, η Ένωση Γλαύκου/Έσπερου και ο Προμηθέας 2014 και ακόμη οι: Ιωάννiνα BC, ΑΓΣ Ιωαννίνων, Δόξα Πύρρου Άρτας, ΚΑΕ Παραμυθιάς, Ιόνιος Κέρκυρας,

Συνεχίζει στον Προμηθέα ο Γοργότσης

Κάτοικος Πάτρας θα συνεχίσει να είναι και του χρόνου ο Νίκος Γοργότσης. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος forward θα συνεχίσει με τον Προμηθέα 2014 στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ενώ πέρυσι αγωνιζόταν και με τον Αίολο Αγυιάς με τη μορφή του διπλού δελτίου. Ο Νίκος Γοργότσης είναι 19 ετών, έχει ύψος 2.03, και αγωνίζεται στις θέσεις της front line. Προέρχεται από τα «σπλάχνα» του Προμηθέα, καθώς ήταν μέλος της Ακαδημίας της ομάδας μας από μικρή ηλικία και έχει αποφοιτήσει από το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ». Την περασμένη σεζόν πήρε πολύτιμες εμπειρίες με τον Αίολο Αγυιάς στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής, ενώ παράλληλα προσέφερε τα μέγιστα και στον Προμηθέα 2014, βοηθώντας τον να παραμείνει στην Γ’ εθνική.

Ψιλοδημητρακόπουλος και του χρόνου στην Παραμυθιά

Ακόμη έναν παίκτη που συνέλαβε τα μέγιστα στην παραμονή στο φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κρατάει και για τη νέα σεζόν η ΚΑΕ Παραμυθιά. Ο λόγος για τον Νίκο Ψιλοδημητρακόπουλο, ο οποίος μέτρησε κατά τη φετινή σεζόν στον 4ο όμιλο της τέταρτης τη τάξει εθνικής λίγκας 114 πόντους για το σύνολο της Παραμυθιάς.

Πήρε Μάντζιο ο Ιωάννινα BC

Tην απόκτηση του Δημήτρη Μάντζιου, που κατά τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στις Σέρρες και τον Πανσερραϊκό της Β Εθνικής, ανακοίνωσε το IBC, το οποίο ενισχύεται άμεσα και δυναμικά εν όψει της νέας σεζόν στον κόσμο της Γ Εθνικής.
Ο Mάντζιος είναι 28 ετών, 2μ.03, αγωνίζεται στη θέση forward /center και αναμένεται να δώσει δύναμη και ποιότητα στην ρακέτα της ομάδας μας. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανσερραϊκού όπου είχε εξαιρετική χρονιά στην Β’ εθνική. Είναι γέννημα θρέμμα Γιαννιώτης με παρουσία στον Α.Γ.Σ.Ι στα αναπτυξιακά τμήματα αλλά και στην ανδρική ομάδα με πολλές διακρίσεις και επιτυχίες, καθώς και στην ομάδα του Vikos Πας Γιάννινα την περίοδο 2016-20.

Στη Δόξα Πύρρου Άρτας ο Μπαρτζώκας

Τον πρώην παίκτη του IBC, τον Παναγιώτη Μπαρτζώκα, έκανε δικό της η Δόξα Πύρρου Αρτας. Ο νεαρός σέντερ πήρε κάποιες ευκαιρίες στο φετινό πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής με τα χρώματα της ομάδας των Ιωαννίνων αλλά δεν πρόλαβε να ξεχωρίσει μετρώντας 8 πόντους συνολικά στην κανονική διάρκεια της λίγκας. Ο αρτινής καταγωγής παίκτης (19, 2.02), γιος του παλιού αθλητή της ομάδας Σπύρου Μπαρτζώκα, ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΑΓΣΙ και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στο IBC. Με την ομάδα των Ιωαννίνων αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β’ και Γ Εθνικής, πριν παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στον ΒΑΟ Άρτας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr