background img
banner
banner

«Δίνουν και παίρνουν» οι συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί αιγιαλού

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΟΦΩΡΟ

Οι έλεγχοι και οι παραβάσεις στις… ακριβοθώρητες παραλίες των νησιών, σαν «κύμα» παρασύρουν και πιο «φτωχές», με το γράμμα του νόμου ωστόσο να μην κάνει διακρίσεις σε τζίρους. Κάπως έτσι οι προερχόμενοι συνήθως από καταγγελίες έλεγχοι φέρνουν τσουχτερά πρόστιμα και σε παραλιακές επιχειρήσεις της Αιγιάλειας, αφού προηγηθούν συλλήψεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στερούνταν άδεια κατάληψης

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην παραλία Συλιβαινιωτίκων πριν τον Δεκαπενταύγουστο συνεχίστηκαν, με δυσμενείς συνέπειες για τους επαγγελματίες. Την Τρίτη 22 Αυγούστου στις 7.30 περίπου το απόγευμα, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, έπειτα από συγκεκριμένη καταγγελία που υπήρξε για παράνομες ξαπλώστρες και ομπρέλες, έφτασαν στην περιοχή της Πούντας.

Η καταγγελία αφορούσε το ότι συγκεκριμένο κατάστημα, ενώ χρησιμοποιούσε ξαπλώστρες και χρέωνε τους λουόμενους για τη χρήση τους, δεν κατείχε την ειδική άδεια κατάληψης του αιγιαλού.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη αμέσως, κρατήθηκε μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας και θα παρουσιαστεί στον ανακριτή, για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 28 Αυγούστου.
Την Τετάρτη 23 Αυγούστου διεξήχθησαν έλεγχοι σε δύο ακόμα περιοχές, πρωινές ώρες και πιο συγκεκριμένα αρχικά στην παραλιακή ζώνη της Εγκάλης του Διακοπτού και λίγο αργότερα, περίπου στις 11.30 το πρωί, στην ακτογραμμή των Νικολεΐκων.

Από τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις δύο δημοφιλείς ακτές, προέκυψαν δύο ακόμα παραβάσεις, σε επιχειρήσεις που δεν κατείχαν την ειδική άδεια για την εκμετάλλευση του αιγιαλού με ομπρέλες και ξαπλώστρες, όπου και σε αυτή την περίπτωση οι ιδιοκτήτες συνελήφθησαν.

Αφού πήραν ολιγοήμερη αναβολή για την απολογία τους, θα οδηγηθούν και αυτοί στον ανακριτή για τα περαιτέρω, την ερχόμενη Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Και παραβάσεις για έλλειψη βιβλιαρίων υγείας σε εργαζόμενους

Να σημειωθεί ότι, εκτός της παράνομης εκμετάλλευσης του αιγιαλού με ομπρέλες και ξαπλώστρες, στα συγκεκριμένα καταστήματα βεβαιώθηκαν και παραβάσεις για την έλλειψη βιβλιαρίων υγείας των εργαζόμενων, οι οποίες ναι μεν λογίζονται ως διοικητικές παραβάσεις, αλλά δεν εμπίπτουν στην αυτόφωρη διαδικασία.

Οι επτά συνολικά επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν διάφορες παραβάσεις σύμφωνα με το… “γράμμα του νόμου”, πρόκειται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις τα πρόστιμα είναι αρκετά “τσουχτερά”, βάσει νομοθεσίας, ενώ για κάποιους από αυτούς θα ισχύσουν και διοικητικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, καθώς η διαδικασία της αυτοψίας ελέγχων περί νομιμότητας ή όχι, θα εντατικοποιηθούν μέχρι τις αρχές του ερχόμενου μήνα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με την προχθεσινή σύλληψη εξεδόθη δελτίο Τύπου, στο οποίο επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Συνελήφθη, χθες (προχθές) το βράδυ, σε περιοχή της Αιγιαλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε τοποθετήσει ξαπλώστρες με ομπρέλες, στον αιγιαλό, χωρίς να κατέχει άδεια από την αρμόδια αρχή”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr