background img
banner
banner

Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη στην προεδρία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στη θέση της Μαρίας Τσουκαλά

ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ – ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΟΥΤΟΥ – ΨΥΧΡΑΜΗ  ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ.

Την Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη εισηγήθηκε για την προεδρία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, μετά τη διαγραφή της Μαρίας Τσουκαλά από τη δημοτική του ομάδα, εξαιτίας της προσχώρησής της στην παράταξη Σπηλιόπουλου. Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση (1/8) του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας και παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με το εάν ήταν νόμιμη η πρόσθεση κι άλλων θεμάτων στην εξ αναβολής συνεδρίαση, τελικώς προχώρησε.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερος λόγος έγινε για το εάν θα έπρεπε να προστεθούν κι άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη, δεδομένου ότι επρόκειτο για την εξ αναβολής συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας λόγω της πυρκαγιάς, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην εισήγηση της δημοτικής αρχής για αντικατάσταση της Μαρίας Τσουκαλά από την προεδρία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ισχυρίζονται ότι δεν θα έπρεπε να ενταχθούν κι άλλα θέματα.

Μάλιστα, ο Περικλής Παπαγιαννακόπουλος είπε πως φαίνεται ότι περίμεναν να δουν τις εξελίξεις με την κ. Τσουκαλά για να στείλουν νέα ημερήσια διάταξη… Βεβαίως η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά ξεκαθάρισε πως βάσει νόμου υπάρχει το δικαίωμα να σταλεί νέα ημερήσια διάταξη.

Η κ. Τσουκαλά ανέφερε ότι υπήρξε ειδοποίηση για αναβολή και για πραγματοποίηση του Συμβουλίου την ίδια ώρα με τα ίδια θέματα, την Τρίτη και πως δεν υπήρξε αναίρεση πριν σταλεί νέα ημερήσια διάταξη. Ωστόσο, ο κ. Παπαγιαννακόπουλος είπε πως σε κάθε περίπτωση θα προσφύγει στα ανώτατα όργανα για το νόμιμο της διαδικασίας.

Σημειωτέον ότι η εισήγηση αφορούσε αντικατάσταση της κ. Τσουκαλά από την κ. Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη για την προεδρεία αφού η δεύτερη είναι μέλος του ΔΣ της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και αναπλήρωση του μέλους (της Μαρίας Τσουκαλά) από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Τάκη Ανδριόπουλο.

Το θέμα συζητήθηκε αργά τη νύχτα, με την αντιπολίτευση να ψηφίζει τελικά λευκό στην πρόταση της δημοτικής αρχής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr