background img
banner
banner

Επιτυχές το 1ο Πιλοτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σκάκι

ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πιλοτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σκάκι σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας που επιθυμούν να διδάξουν σκάκι στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, υλοποιώντας σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Το σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν οι πρώτοι δεκαπέντε εκπαιδευτικοί Π.Ε. που δήλωσαν συμμετοχή και έλαβαν τη σχετική βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης, διεξήχθη στο Αίγιο (στα εντευκτήρια του Α.Σ.Ο. Αιγίου που ευγενικά παραχωρήθηκαν) σε δυο φάσεις: στις 2 Ιουλίου και στις 27 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου δόθηκαν στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, από τον διδάσκοντα εκπαιδευτικό ΠΕ70 Κωνσταντίνο Μπούνια (Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, Πρόεδρο της Ε.Σ.Σ.Δ.Ε. και Διεθνή Προπονητή Σκάκι της F.I.D.E), διδακτικό υλικό για τη διδασκαλία του σκάκι σε μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου και αναπτύχθηκαν βασικά θέματα θεωρίας και πρακτικής του ευγενούς πνευματικού αθλήματος του σκακιού προκειμένου να διευκολυνθούν στη διδασκαλία τους.

Θα ακολουθήσουν κι άλλα σεμινάρια

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για υλοποίηση του προγράμματος διδασκαλίας του σκάκι στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων από εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ακολουθήσει η πραγματοποίηση κι άλλων επιμορφωτικών σεμιναρίων από εκπαιδευτικούς-μέλη της Επιτροπής Διδακτικής Σκακιού Δυτικής Ελλάδας τόσο στο Αίγιο όσο και σε Πάτρα, Μεσολόγγι και Πύργο.

΄΄Ευχαριστούμε τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Αιγίου για την παραχώρηση των εντευκτηρίων του και την υποστήριξη κάθε πρωτοβουλίας που έχει ως σκοπό την καλλιέργεια και διάδοση του σκάκι στην περιοχή, τον διδάσκοντα και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο σεμινάριο εν μέσω καλοκαιρινού καύσωνα και τους ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή επιτυχία στο σπουδαίο έργο τους! Ευελπιστούμε ότι οι φορείς της εκπαίδευσης, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών και οι Σχολικές Επιτροπές κάθε περιοχής θα στηρίξουν την σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Επιτροπής Διδακτικής Σκακιού Δυτικής Ελλάδας και της Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.΄΄, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr