background img
banner
banner

Ο θάνατος του Νίκου Παπανικολάου “βύθισε” στη θλίψη την τοπική κοινωνία

ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 

Με την αγαπημένη κόρη του Τάνια

Έφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Νίκος Παπανικολάου μετά από πολύχρονη μάχη που έδωσε με σοβαρή ασθένεια. Ο χαμός του “βύθισε” στο πένθος την εκπαιδευτική και αθλητική κοινότητα και την τοπική κοινωνία γενικότερα που αποχαιρέτησε με θλίψη ένα εκλεκτό μέλος της.

Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 6 Αυγούστου, στην Αιγείρα (τόπο καταγωγής του), από τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα. Ήταν όλοι εκεί για να τον αποχαιρετήσουν. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι από την κοινή τους πορεία στην εκπαίδευση, άνθρωποι από το χώρο του αθλητισμού, την τοπική αυτοδιοίκηση και πλήθος κόσμου.

Ο Νίκος Παπανικολάου είχε πολύπλευρη παρουσία και προσφορά στην κοινωνική και αθλητική ζωή του τόπου και φυσικά στην εκπαιδευτική κοινότητα. Με καταγωγή από την Αιγείρα, ολοκλήρωσε τις σπουδές στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας. Επί μια πενταετία εργάστηκε ως Τυπογράφος-Λινοτύπης σε Εκδοτικό Οίκο και Εφημερίδες. Ήταν, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η μοναδική πηγή για τα προς το ζην. Πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ και καθηγητής Φυσικής Αγωγής επί 37 χρόνια σε Σχολεία της περιοχής Αιγιάλειας.

Επιλέχτηκε για 16 περίπου χρόνια, από Αξιολογικούς Πίνακες και άσκησε τα καθήκοντα του Υποδιευθυντή Γυμνασίου και Λυκείου, του Γυμνασιάρχη, του Λυκειάρχη, του Προϊσταμένου του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και για 8 περίπου χρόνια του Αντιπροέδρου του ΠΥΣΔΕ ΑΧΑΪΑΣ .

Διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΛΜΕ (Συνδικαλιστικό όργανο των Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) Β΄ ΑΧΑΪΑΣ, επί μια πενταετία, και Αντιπρόεδρος του Ε.Ε. της ΟΛΜΕ επί μια τετραετία.
Συμμετείχε κατά την Εκπαιδευτική του θητεία σε διάφορες Επιτροπές, Συμβούλια και Ειδικά Συμβούλια Αξιολόγησης Στελεχών Εκπαίδευσης, με την ιδιότητα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου αντίστοιχα.

Με παρουσία στα πολιτικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα του Νομού, διετέλεσε και Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας 1991-1993.

Το 1987 ίδρυσε τον Ήφαιστο Αιγίου

Ο Νίκος Παπανικολάου το 1987 ίδρυσε τον Ήφαιστο Αιγίου. Ήταν κάτοχος Διπλώματος Προπονητή Καλαθοσφαίρισης Α΄ Κατηγορίας. Διετέλεσε πρόεδρος και προπονητής του Ήφαιστου Αιγίου, από την ίδρυσή του μέχρι το 2011. Το καλοκαίρι του 2011 με πρωτοβουλία του Νίκου Παπανικολάου και τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Γιαννόπουλου, προέδρου του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΕΡΙΝΕΟΥ» καθώς και των Φίλιππου Φιλίππου και Νίκου Καραγιάννη, , στελεχών του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», προχώρησαν στη συγχώνευση των τριών Αθλητικών Σωματείων, που καλλιεργούσαν το ίδιο Άθλημα. Έτσι γεννήθηκε ο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» στον οποίο διετέλεσε πρόεδρος και γενικός γραμματέας.

Η διοίκηση του συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα για το θάνατο του Νίκου Παπανικολάου:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΗΦΑΙΣΤΟΥ / ΑΧΙΛΛΕΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ συγκλήθηκε εκτάκτως μόλις έμαθε ότι ο αγαπητός φίλος, συνεργάτης μας και Γραμματέας του Δ.Σ. Νικόλαος Παπανικολάου έφυγε από κοντά μας μετά από χρόνια γενναία και αξιοπρεπή μάχη με την νόσο του. Πάντα ευθύς, ξεκάθαρος και ειλικρινής, ακούραστος εργάτης του σωματείου που αποκαλούσε το τρίτο του παιδί και το οποίο υπηρέτησε για 35 συνεχόμενα έτη από πολλά πόστα (προπονητής, Πρόεδρος, Γραμματέας αλλά πάνω από όλα πιστός φίλαθλος της). Μέχρι και προ ημερών εξακολουθούσε άοκνα να ασχολείται με τα θέματα της ομάδας μας, για το οποία αφιέρωνε χρόνο και ενέργεια, στοιχεία πολύτιμα για αυτόν τελευταία. Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

Να συλλυπηθεί τους οικείους του, την αγαπητή σύζυγο του εκλιπόντος Κατερίνα και τα τέκνα του Παναγιώτη και Δήμητρα.

 Να καταθέσει στεφάνι και ποσό σε φορέα που επιθυμεί η οικογένεια εις μνήμη του.

 Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και Να δημοσιεύσει την παρούσα απόφαση στον Τύπο.

ΤΟ Δ.Σ. του ΗΦΑΙΣΤΟΥ / ΑΧΙΛΛΕΑ Σ.Φ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr