background img
banner
banner

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου μαζί με τον Χρήστο Γούτο για την Αιγιάλεια του αύριο…

ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»

Η… σχέση του με την τοπική αυτοδιοίκηση «μετρά» τουλάχιστον μία εικοσαετία, έχοντας στο ενεργητικό του μόνο θετικά αποτελέσματα από όλες τις θέσεις ευθύνες στις οποίες έχει υπηρετήσει. Για τον ίδιο και την παράταξή του, η υποψηφιότητά του για τη θέση του δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» του Χρήστου Γούτου, αποτελεί μία συνέχεια της πορείας του στα κοινά, αλλά και της προσωπικής του επιθυμίας να προσφέρει στην Αιγιάλεια και τους ανθρώπους της.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου που ήδη, μαζί με τον επικεφαλής και τους συνυποψηφίους του, δημιουργούν μαζί το πλάνο για την Αιγιάλεια του αύριο…

Με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση

Διακρινόμενος για τις ικανότητές του στον τομέα της διοίκησης αλλά και τη μαχητικότητά του, ο κ. Κωνσταντίνου όχι μόνο δεν εγκαταλείπει το όραμά του για την Αιγιάλεια, αλλά μαζί με τους συνοδοιπόρους του, σκοπεύει να εργαστεί για να το υλοποιήσει. Είναι δε γνώστης των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχοντας διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Συμπολιτείας, δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας επί των δημαρχιών Στάθη Θεοδωρακόπουλου και Θανάση Παναγόπουλου, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου. Επιπλέον, ως ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης και αναψυχής, ερχόμενος σε καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους, γνωρίζει άριστα τις ανάγκες αλλά και τις προοπτικές της Αιγιάλειας.

Συνέπεια και συνέχεια…

Στο ερώτημα του Protionline.gr γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί εκ νέου με τα δημοτικά, ο κ. Κωνσταντίνου απαντά: ΄΄Με τα κοινά ασχολούμαι από το 2002. Εκλέχθηκα αρχικά δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Συμπολιτείας και έπειτα, βρέθηκα στον δήμο της Αιγιάλειας, όπου προσέφερα ως αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου αλλά και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου. Αυτό που πάντα με ενδιέφερε, είναι να έχω μία συνέπεια και μία συνέχεια στην προσφορά. Αγαπώ τον τόπο μου και με ενδιαφέρει να τον στηρίζω και να κάνω πράγματα. Παρακολουθώ τα δημοτικά θέματα από μικρό παιδί οπότε δεν είναι κάτι το καινούριο η συμμετοχή μου και η υποψηφιότητά μου. Αντιθέτως, το θεωρώ ως μία συνέχεια του ενδιαφέροντός μου για την περιοχή΄΄.

΄΄Η ενωτική, διευρυμένη προσπάθεια της παράταξή μας, συμβαδίζει με τις πεποιθήσεις μου΄΄

«Τι σας ώθησε να συμπορευτείτε με τον Χρήστο Γούτο;», ήταν το επόμενο ερώτημα προς τον υποψήφιο για το κεντρικό ψηφοδέλτιο, της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», για να δώσει την εξής απάντηση: ΄΄Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο με τον Χρήστο Γούτο, γιατί πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος που διαθέτει όραμα, συνέπεια και ενδιαφέρεται για τον τόπο. Ήταν φυσικό επακόλουθο να είμαι υποψήφιος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» καθώς η συνεργασία μας είναι άψογη και φυσικά, αυτή η ενωτική, διευρυμένη προσπάθεια που γίνεται από την παράταξη, με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και συμβαδίζει με τις πεποιθήσεις και τις θέσεις μου στην καθημερινότητα και την πολιτική ζωή της ευρύτερης περιοχής. Ο Χρήστος Γούτος μπορεί να είναι χαμηλών τόνων πολιτικός, αλλά είναι έντιμος, είναι “καθαρός”. Έχει ορθό λόγο και φυσικά αποτελεί την καλύτερη λύση, για να πάρει τα ηνία του δήμου στα χέρια του και να τον οδηγήσει στο μέλλον. Δεν έχουμε ζήσει και λίγα τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την απερχόμενη δημοτική αρχή…΄΄.

Ριζικά αντίθετος στον τρόπο που διοικεί τον δήμο ο απερχόμενος δήμαρχος

«Οι θέσεις του κ. Καλογεροπούλου δεν ταυτίζονται με τη δική σας πολιτική άποψη;», ήταν ένα ακόμη ερώτημα τou Protionline.gr, με τον κ. Κωνσταντίνου να απαντά: ΄΄Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στη νοοτροπία και στην διοίκηση του δήμου. Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας παράταξης του ενός ανδρός. Χρησιμοποιεί τεχνικές άλλων εποχών όπως ο εκφοβισμός, η ρουσφετολογία και την τακτική του “δεν ακούω κανέναν”. Αυτές οι συμπεριφορές είναι αναχρονιστικές. Ο σημερινός δήμαρχος σέρνει πολίτες στα δικαστήρια, μόνο και μόνο γιατί τόλμησαν, κατά αυτόν, να ασκήσουν σκληρή κριτική. Οι απόψεις μου για τον σημερινό δήμαρχο δεν είναι τωρινές, τον ξέρουμε χρόνια τώρα, τον γνωρίζω καλά. Αυτός είναι ο τρόπος που ξέρει να διοικεί. Όμως ο δημότης δεν έχει ανάγκη από τέτοιες τεχνικές, έχει ανάγκη από διαφάνεια, ζητά την αλήθεια, έχει ανάγκη από σταθερότητα και αποτελεσματικότητα΄΄.

Ερωτηθείς για το εάν έχει εντοπίσει κάποια συγκεκριμένα λάθη στους χειρισμούς Καλογερόπουλου, σημείωσε: ΄΄Σαφώς. Έχουν διοριστεί κάποιοι άνθρωποι σε θέσεις «κλειδιά» από τον δήμαρχο Καλογερόπουλο, με μπλοκάκια και απευθείας αναθέσεις. Έχει βοηθήσει ανθρώπους που δεν είχαν καμία οικονομική ανάγκη, κλείνοντας τα μάτια σε δημότες που πραγματικά έχουν ανάγκη, που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και αφήνει “απ’ έξω”, ανθρώπους που έχουν και την ικανότητα να προσφέρουν. Αυτό έχει ως εξήγηση, ότι ο σημερινός δήμαρχος κοιτάζει μόνο να επωφεληθεί από ηχηρά ονόματα που θα του φέρουν πολλούς σταυρούς και όχι με τον απλό κόσμο. Ακολουθεί ψηφοθηρικές τακτικές. Έχει γεμίσει το Δημαρχείο με κάμερες και ρουφιάνους. Η τρέχουσα δημοτική αρχή στηρίχτηκε σε συμπεριφορές εκφοβισμού και ο πρώτος πολίτης του δήμου να είναι πάντα στο απυρόβλητο. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα… ο κόσμος της Αιγιάλειας δεν είναι κουτός ή αδιάφορος. Βλέπει, αισθάνεται και μπορεί να κρίνει απολύτως σωστά΄΄.

΄΄Δεν υποστηρίχθηκαν αγροτική παραγωγή, επαγγελματίες και τουρισμός΄΄

Στο ερώτημα «σε ποιους τομείς έχει μείνει πίσω η Αιγιάλεια», ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», επισήμανε: ΄΄Ένας από τους τομείς που υπάρχει πραγματικά μεγάλο ζήτημα, είναι η αγροτική παραγωγή. Πρέπει να στραφούμε σε αυτό που μπορούμε να υποστηρίξουμε και να πουλήσουμε σαν τόπος και αυτό είναι τα προϊόντα και ο τουρισμός. Υπάρχει μεγάλο θέμα με την αγροτική οδοποιία, υπάρχουν ζητήματα με την υπηρεσία της άρδευσης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει στην Αιγιάλεια κανένα μεγάλο και ουσιαστικό έργο.
Ο τόπος χρειάζεται ανάπτυξη, χρειάζεται προοπτική. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πραγματική ανάκαμψη στην Αιγιάλεια αν δεν εργαστούμε ουσιαστικά στο τουριστικό κομμάτι και δεν ενισχύσουμε με κάθε τρόπο, αυτόν τον νευραλγικό τομέα. Μην ξεχνάτε ότι είμαι επαγγελματίας, γνωρίζω τα προβλήματα του κλάδου μου και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η τρέχουσα δημοτική αρχή, δεν έκανε καμία απολύτως κίνηση στο να διευρυνθεί η προσπάθεια που γίνεται από τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, στο κομμάτι της επισκεψιμότητας. Ο τόπος, πρέπει να χαρακτηριστεί υγιής και λειτουργικός για να μπορέσει να σταθεί στο μέλλον και να επιλέξει ο τουρίστας να έρθει. Χρειάζεται προγραμματισμός, χρειάζεται στόχος. Και αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν τα έχει ο κ. Καλογερόπουλος και η τακτική του. Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στον τόπο.

Ο δήμος χρειάζεται ενίσχυση στον τομέα αυτό, χρειάζονται νέες ιδέες, να αναλάβουν τα ηνία καινούριοι άνθρωποι που έχουν όρεξη και θέληση να δουλέψουν, που έχουν στόχο και ξέρουν πώς επιτυγχάνεται η ανάπτυξη. Μόνο με αυτή την προοπτική θα δημιουργηθούν επιπλέον και θέσεις εργασίας, αλλά και θα υπάρξει σταθερότητα στην οικονομία του τόπου΄΄.

Αναφερόμενος στη δυναμική του κλάδου του σε συνάρτηση με την άποψή του ότι ο δήμος δεν υπήρξε υποστηρικτικός στον τομέα αυτό, ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε: ΄΄Στην επιχείρησή μου απασχολούνται 22 εργαζόμενοι. Φανταστείτε πόσους ανθρώπους απασχολούν όλες οι επιχειρήσεις μαζί, στον δήμο της Αιγιάλειας και πόσο μεγάλη δυναμική έχει αυτός ο κλάδος. Γι΄ αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους, για τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους τα καταστήματα, ο δήμος δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα ουσιώδες. Το μόνο που κατάφερε ο κ. Καλογερόπουλος ήταν να στέλνει τη δημοτική αστυνομία για ελέγχους σε τακτά χρονικά διαστήματα και δεν στήριξε τις επιχειρήσεις ούτε οικονομικά ούτε ηθικά. Ένας δήμαρχος δεν πρέπει να σκέφτεται πώς θα εκλεγεί ξανά αλλά πώς θα παράγει και θα αφήσει έργο, πώς θα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο που ζει, πώς θα βελτιώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων που εκπροσωπεί και πώς θα αναβαθμίσει τον τόπο του΄΄.

΄΄Η παράταξη Γούτου, μπορεί να πετύχει μεγάλες αλλαγές στην διοίκηση του δήμου΄΄

Ποιο είναι όμως το πρώτο «βήμα» της παράταξής του εφόσον αναλάβει τα ηνία του δήμου; Ο κ. Κωνσταντίνου υπογραμμίζει τα εξής: ΄΄Η παράταξη Γούτου, μπορεί να πετύχει μεγάλες αλλαγές στην διοίκηση του δήμου. Το δημαρχείο πρέπει να είναι ανοιχτό για όλους και ο δήμαρχος να συνεργάζεται με κάθε πολίτη ανεξαιρέτως. Πρέπει να γίνεται ορθή εκτίμηση των αναγκών.
Ο Χρήστος Γούτος μπορεί να εγγυηθεί μία αξιοκρατική αντίληψη, για τις νέες θέσεις εργασίας. Η διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης χρειάζεται διαφάνεια σε κάθε είδους έργο που θα γίνει, είτε μικρό είτε μεγάλο.

Όταν εκπροσωπούσα το Νομικό Πρόσωπο, αυτές τις αντιλήψεις είχα και αυτά τα βήματα προσπαθούσα να κάνω.

Αυτό θα συνεχίσω να κάνω και τώρα. Ο δήμος πρέπει να είναι αρωγός στην αγορά, να τονώνει το ηθικό των επαγγελματιών και των διαφόρων κλάδων, ο δημότης να νιώθει καθημερινά μία σταθερότητα, να ζει στην ευημερία, να περιμένει κάτι καλύτερο για τα παιδιά και τους νέους. Είμαι απόλυτα βέβαιος πως μαζί με τον Χρήστο Γούτο, μπορούμε να επιτύχουμε πολλά για το αύριο της Αιγιάλειας!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • καλή επιτυχία και το βράδι της νικης αγάλια με το στρατο ….

    george 28/08/2023 16:04

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr