background img
banner
banner

Ο φάρος έδειξε τον δρόμο, ο Κώστας Σπηλιόπουλος τον προορισμό…

ΜΕ ΠΑΛΜΟ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΟΥ – ΑΝΑΛΥΘΗΚΑΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ –ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

«Φωτεινό σημείο» αυτής της μακράς προεκλογικής περιόδου αποτέλεσε ηπροεκλογική εκδήλωση της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» του υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας Κώστα Σπηλιόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα του φάρου, στην παραλία Αιγίου την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, ο κόσμος «αγκάλιασε» το όραμα, το σχέδιο και τους αναπτυξιακούς άξονες του συνδυασμού, έτσι όπως αναλύθηκαν από τον επικεφαλής, δημιουργώντας ένα αίσθημα αισιοδοξίας ότι το μέλλον της Αιγιάλειας μπορεί να είναι λαμπρό!

Επίσης, ανακοινώθηκαν ακόμη 133 ονόματα υποψηφίων, ενδεικτικά της μεγάλης δυναμικής της παράταξης, που οδεύει με δύναμη προς τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Το εγχείρημα που ξεκίνησε το προηγούμενο φθινόπωρο πέτυχε και μέσα σε λίγους μήνες, οι πρώτοι τριάντα δημότες που αποτέλεσαν τον κορμό της παράταξης, έγιναν 300 και αυξάνονται διαρκώς.

Το όραμα…

Το πρώτο σκέλος της ομιλίας του Κώστα Σπηλιόπουλου αφορούσε το όραμα του ίδιου και των συνεργατών του το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την «προίκα» της περιοχής, δηλαδή τη σταφίδα, την πρώην χαρτοποιία και το λιμάνι. Όπως είπε, όραμά του είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των Αιγιαλέων, κάτι που θα επιτευχθεί μέσα από την άνθηση της οικονομίας και μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. ΄΄Θέλουμε μία Αιγιάλεια σύγχρονη, με υποδομές και υπηρεσίες, οργανωμένη, με λειτουργικούς και καθαρούς δημόσιους χώρους, με υπηρεσίες και δραστηριότητες για τον δημότη και τον επισκέπτη, καλαίσθητη με χαρακτήρα που αναδεικνύει τη φύση και την ιστορικότητα της. Η ποιότητα ζωής του δημότη είναι η άμεση προτεραιότητας μας. Χωρίς αυτή ως προϋπόθεση, το όραμα της ανάπτυξης δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Αν δεν μπορούν να ζουν οι Αιγιαλείς με αξιοπρέπεια, γιατί να θέλει να μας γνωρίσει ο επισκέπτης και σε τι έχει να προσβλέπει ο επενδυτής;΄΄, τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος.

Πού στηρίζεται το σχέδιο

Αναλύοντας το σχέδιό του, είπε πως ΄΄ο τρόπος για να επιτευχθεί η οικονομική ευημερία είναι ένας! Να γίνει η Αιγιάλεια προορισμός και άρα να δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας σε όλους μας. Ιδιαίτερα στους νέους που μπορεί να θέλουν να μείνουν στον τόπο τους αλλά δεν μπορούν, γιατί δεν έχουν ευκαιρίες, δεν έχουν δυνατότητες. Για να γίνει η Αιγιάλεια προορισμός χρειάζεται να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε αυτά που έχουμε, αυτά που προσδιορίζουν το χαρακτήρα μας και μας διαφοροποιούν από τους άλλους τόπους΄΄. Στα πλεονεκτήματα της περιοχής, ο κ. Σπηλιόπουλος συμπεριέλαβε το παρθένο φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, την ποικιλομορφία του τοπίου, την παραγωγική γη με αυθεντικά διατροφικά προϊόντα, σταφίδα, λάδι, εσπεριδοειδή, τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά που βρίσκονται ήδη σε αναπτυξιακή διαδρομή μέσα από εξαιρετικές ενέργειες προώθησης όπως αυτή των Οινοξενείων, την ιστορική διαδρομή, το ολιτιστικό προϊόν με ήδη αναγνωρισμένες πρωτότυπες δραστηριότητες που μας βάζουν στο επίκεντρο των πολιτιστικών γεγονότων, το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, διεθνές φεστιβάλ μουσικής, Εν Συρμώ: γιορτές Οδοντωτού, φεστιβάλ στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, Χριστουγεννιάτικο Πάρκο (και άλλα), τα δίκτυα σύγχρονα μεταφορών που κάνουν την απόσταση από το κέντρο μόλις μιάμιση ώρα και πάνω από όλα ανθρώπους με γνώσεις που παράγουν, δημιουργούν και οραματίζονται, όπως χαρακτηριστικά είπε, συνθέτοντας το παζλ για έναν μοναδικό φυσικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο.

Έτσι θα υλοποιηθεί…

Στη συνέχεια παρουσίασε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση του σχεδίου, που είναι: -Σύγχρονη οπτική με όρους 21ου αιώνα, σχεδιάζουμε για το αύριο και με στόχο την πρόληψη κρίσεων. -Συνεργασία βασισμένη στον αλληλοσεβασμό (και όχι στον ατομικισμό). Με δημιουργικούς φορείς, θεσμούς, κράτος και βέβαια δημότες. -Συμμετοχή όλων στην υλοποίηση (και όχι απραξία). Η υλοποίηση του σχεδίου είναι αποτέλεσμα της ενεργοποίησης όλων. -Διαφάνεια και Λογοδοσία (χωρίς φόβο και μισαλλοδοξία) Με σεβασμό στον δημότη! Κοντά στον δημότη! Μαζί με τον δημότη! -Ενότητα και όχι διαιρέσεις. Έχουμε ένα κοινό σπίτι, την Αιγιάλεια.

Ως προς τους τέσσερις αναπτυξιακούς άξονες, ανέφερε: Την υλοποίηση τουριστικών μας προτάσεων μέσα από τη σύνθεση πλεονεκτημάτων που εκφράζουν την ιδιαιτερότητα του τόπου μας. -Τη διαμόρφωση μιας ενιαίας ταυτότητας για την Αιγιάλεια μέσα από την αναμόρφωση της εικόνας των πόλεων μας (ως τοπόσημα) και την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού τους χαρακτήρα. -Τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και υπηρεσιών προς το δημότη και τους επισκέπτες (ειδική αναφορά σε αυτά). -Τις σύγχρονες μεθόδους χρηματοδότησης και προσέλκυσης επενδυτών (ανάλυση στη συνέχεια).

Οι επιμέρους άξονες

Αναλύοντας τους επιμέρους άξονες, παρουσίασε τις προτάσεις του για τον τουρισμό ώστε η Αιγιάλεια να γίνει προορισμός, με τις εξής ενότητες: Οικοτουρισμό, οινοτουρισμό, γαστρονομικό τουρισμό, πολιτιστικό τουρισμό, αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό.

Στόχος του, όπως είπε, είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας ταυτότητας για την Αιγιάλεια, ΄΄για να αποφύγουμε αποτελέσματα σαν αυτό της πλατείας που όχι μόνο δεν αναδεικνύει την ιστορικότητα της, αλλά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα κτήρια που την περιβάλλουν. Η ταυτότητα αφορά στη λειτουργικότητα και την αισθητική / εικόνα των πόλεων μας, των χωριών μας και γενικά του τόπου μας.

Γι αυτό και οι αναπλάσεις γίνονται βασικά στοιχεία του σχεδιασμού μας. Συνδυάζοντας τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και λειτουργιών του τόπου με μία αισθητική που αναδεικνύει την ιστορικότητα μας και τον φυσικό μας πλούτο. Δεν νοείται για παράδειγμα οι πόλεις και τα χωριά μας να μην χαρακτηρίζονται από το πράσινο που δηλώνει την ταυτότητα του τόπου μας! Γι’ αυτό δεν ξηλώνουμε τα δέντρα! Φυτεύουμε δέντρα στο Αίγιο!΄΄, υπογράμμισε ακόμη ο κ. Σπηλιόπουλος, με ειδική αναφορά στο παραλιακό μέτωπο του Αιγίου, την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και της παλιάς αγοράς του Αιγίου, την ανάδειξη των ιστορικών κτηρίων και των μουσείων και τη δημιουργία χώρων πρασίνου και παιδικών χαρών για τα παιδιά. Τόνισε ακόμη πως ταα στοιχεία ανάπλασης του Αιγίου αποτελούν στοιχεία ανάπλασης και των άλλων πόλεων της Αιγιάλειας – του Διακοπτού, της Ακράτας, της Αιγείρας των Καμαρών.

Μίλησε ακόμη για εκσυγχρονισμό του δήμου και σωστή οργάνωση και λειτουργία, κοινωνικές και λειτουργικές δομές, καθαριότητα με πρώτη προτεραιότητα την λύση στο τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων. Περιγράφοντας μάλιστα τη σημερινή κατάσταση αναρωτήθηκε γιατί παρότι ο κ. Καλογερόπουλος είναι στο ΔΣ του συνδέσμου διαχείρισης των απορριμμάτων του νομού, δεν εξήγησε ποτέ γιατί εξαιρέθηκε η Αιγιάλεια από το εργοστάσιο.

Ειδική αναφορά έκανε στον Χωροταξικό Σχεδιασμό, την ύδρευση και άρδευση, τον ηλεκτροφωτισμό, την αγροτική οδοποιία, χρηματοδοτικά εργαλεία ενώ ειδική μνεία έκανε στα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν το σχέδιο.

«Το μέλλον προμηνύεται ευοίωνο!»

Αφού αναφέρθηκε στις δικές του προσπάθειες για ενέργειες για τον τόπο, μίλησε για αξιοπιστία ενώ ευχαρίστησε τα μέλη του συνδυασμού του που έχουν έρθει σε επαφή με κάθε πολίτη και κατέληξε με την εξής αισιόδοξη δήλωση: «Το μέλλον του ευλογημένου τόπου μας προμηνύεται ευοίωνο. Έχουμε την υποχρέωση να αξιοποιήσουμε αυτόν τον υπέροχο τόπο και να τον παραδώσουμε καλύτερο στα παιδιά μας. Να κάνουμε την Αιγιάλεια αντάξια των προσδοκιών μας με δυνατότητα δημιουργίας για όλους. Εμείς το θέλουμε και το μπορούμε! Γι αυτό και θα το πετύχουμε! Για την Αιγιάλεια από άκρη σε άκρη!».

Ανακοινώθηκαν ακόμα 113 υποψήφιοι σύμβουλοι με το συνδυασμό να μετρά συνολικά τριακόσιους

1 Αλεξοπούλου Θάλεια
2 Αλευρίτου Βασιλική
3 Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης
4 Ανδρικόπουλος Κωνσταντίνος
5 Ανδρικοπούλου Μαρία – Ελισάβετ
6 Αντωνακοπούλου Κατερίνα
7 Αντωνίου Γεωργία
8 Αντωνόπουλος Γεώργιος
9 Αντωνοπούλου Μαρία
10 Αποστολοπούλου Κατερίνα
11 Αποστολοπούλου Μαρία
12 Αρέστη Αλεξάνδρα
13 Αρφάνη Ιουλία
14 Βασιλακοπούλου Παρασκευή
15 Βασιλαντωνόπουλος Παναγιώτης
16 Βίλιος Σπυρίδων
17 Βλάσση Ελευθερία
18 Βλαχόπουλος Παναγιώτης
19 Βλάχος Παναγιώτης
20 Βουλέλης Ευάγγελος
21 Βρυώνη Γωγώ
22 Γεωργαντόπουλος Κωνσταντίνος
23 Γεωργίου Κωνσταντίνα
24 Γιαννόπουλος Πέτρος
25 Γιουρούκος Παναγιώτης
26 Γκοτσόπουλος Τρύφων
27 Γουργουλέτος Αναστάσιος
28 Δάκαλη Ελένη
29 Δημητρακόπουλος Ανδρέας
30 Ζαρκάδα Πηνελόπη
31 Ζεντέφης Απόστολος
32 Θεοφάνη Αιμιλία
33 Θεοφανίδου Μαρία
34 Θεοφανόπουλος Νικόλαος
35 Θεοφυλακτοπούλου Ιωάννα
36 Κακούρη Βασιλική
37 Καλλιμάνης Ευστάθιος
38 Καλύβα Μαρία
39 Καμηλάρης Νικόλαος
40 Κανελλόπουλος Αλέκος
41 Καρανικόλας Ιωάννης
42 Καρράς Παναγιώτης
43 Καρτσώνα Δήμητρα
44 Κολοβρεντή Κυπαρισσία
45 Κομνηνού Μαρία
46 Κομόπουλος Δημήτριος
47 Κόντος Ηλίας
48 Κορομηλά Δήμητρα
49 Κοτόπουλος Νικόλαος
50 Κουμπέτσος Δημήτριος
51 Κούρτης Ιωάννης
52 Κουτρούλης Νικόλαος
53 Κουτσούκου Νατάσα
54 Κυριακόπουλος Απ. Σωτήριος
55 Κυριακοπούλου Μάρθα
56 Κωνσταντινόπουλος Παναγιώτης
57 Κωνσταντίνου Ελένη
58 Λάζαρης Κωνσταντίνος
59 Λαμπρακόπουλος Σωτήριος
60 Λαμπροπούλου Ευτυχία
61 Λουκοπούλου Κωνσταντίνα
62 Μαρκάτη Χριστίνα
63 Μαχαίρας Βασίλειος
64 Μεντζέλου Κωνσταντίνα
65 Μητρόπουλος Αλέξης
66 Μούλιος Οδυσσέας
67 Μπάρκουλα Αναστασία
68 Μπουζινέκης Πέτρος
69 Μπουρδούβαλης Ανδρέας
70 Μπουσμάδη Παναγιώτα
71 Νικολακόπουλος Μιχαήλ
72 Νικολακόπουλος Σωτήριος
73 Οικονομόπουλος Ευάγγελος
74 Οικονομόπουλος Κωνσταντίνος
75 Οικονόμου Πολυξένη
76 Ορφανίδου Ιουλία
77 Παναγιωτοπούλου Ειρήνη
78 Παντελόπουλος Λεωνίδας
79 Παντερή Κυριακή (Ντομινίκ)
80 Παπαγιαννάκης Δημήτριος
81 Παπαγιαννοπούλου Χρυσάφη
82 Παπαδάκος Αλέξιος
83 Παπαδόπουλος Νίκος
84 Παπαθεοδωρόπουλος Γεώργιος
85 Παπαχριστόπουλος Κωνσταντίνος
86 Παρίση-Μπέσκου Μαντώ
87 Πασχάκη Ειρήνη
88 Περικλόπουλος Αντώνιος
89 Πετρίδης Αντώνιος
90 Πετρόπουλος Παναγιώτης
91 Πλατή Ευγενία
92 Πολίτη Βασιλική
93 Πρίνου Κατερίνα
94 Ρουμελιώτη Ευθυμία
95 Ρουφογάλης Ιωάννης
96 Σγούρα Σοφία
97 Σκούντζου Μαρία
98 Σμυρνιώτης Ανδρέας
99 Σολδάτου Άντα
100 Σουλοπούλου Μαρία
101 Σπηλιόπουλος Θεοφάνης
102 Σπηλιωτόπουλος Χρήστος
103 Σπηλιωτοπούλου Ασημίνα (Μίνα)
104 Σπυρόπουλος Νικόλαος
105 Σταθακόπουλος Ιωάννης
106 Σταθοπούλου Ζαϊμάκη Γεωργία
107 Σταματοπούλου Κική
108 Σταυροπούλου Αθανασία
109 Στίνη Αναστασία
110 Σωτηροπούλου Αικατερίνη
111 Σωτηροπούλου Γεωργία
112 Σωτηροπούλου Σταυρούλα
113 Τερζή Ελένη
114 Τουρκοχρήστου Αποστολία
115 Τριανταφυλλόπουλος Νικόλαος
116 Τσαχρέλια Βασιλική
117 Τσέκενης Αντώνιος
118 Τσεκούρας Γεράσιμος
119 Τσιλίκα Βασιλεία
120 Τσουκαλά Μαρία
121 Τσουρέκη Παναγιώτα
122 Φαρμάκη – Καζάνη Δέσποινα
123 Φειδάκη Αγγελική
124 Φιλιππακόπουλος Γεώργιος
125 Φιλιππακόπουλος Μιχαήλ
126 Φραγκογιάννης Γεράσιμος
127 Φωτογιαννόπουλος Παναγιώτης
128 Χαϊντάρ Σάρα
129 Χριστόπουλος Κώστας
130 Χριστόπουλος Νικόλαος
131 Χρονόπουλος Κωνσταντίνος
132 Χρυσανθόπουλος Ανδρέας
133 Ψωμά Παναγιώτα


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλια

  • Στην Αλυκή γιατι δεν έρχονται;

    Παραπονιάρης 14/08/2023 17:42

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr