background img
banner
banner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Επιθυμώ να δω την Αιγιάλεια καλύτερη, είμαι πεπεισμένος ότι η καλύτερη εκδοχή αυτού, είναι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο γνωστός ιατρός-καρδιολόγος Γιώργος Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, συμπορεύεται με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Μάλιστα σε μία προσωπική του εξομολόγηση στην «Π», αναφέρει πως ο δήμαρχος τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με τα κοινά, πιστεύοντας πως ο κ. Καλογερόπουλος είναι η καλύτερη εκδοχή για τον τόπο.

Ο κ. Αγγελόπουλος δηλώνει σχετικά για την απόφασή του: «Με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο συνδέομαι με αμοιβαία φιλία και εκτίμηση πάνω από 30 χρόνια. Τον παρακολουθώ και τρέφω για το πρόσωπό του και τις δυνατότητές του απεριόριστη εμπιστοσύνη, κρίνοντας από το διαχρονικό έργο του και κυρίως από τα όσα κατάφερε στη θητεία του στον Δήμο Αιγιαλείας, εν μέσω πολύ δύσκολων συνθηκών και εμποδίων. Αποφάσισα να συμμετάσχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο πλευρό του δημάρχου, για να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ανάπτυξη και την πρόοδο αυτού του υπέροχου τόπου, που αξίζει τα καλύτερα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος δηλώνει: «Καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά τον διακεκριμένο γιατρό και πολύτιμο φίλο στην ομάδα μας. Είμαι σίγουρος ότι η παρουσία του και η συνεργασία μας δεν θα ωφελήσει μόνο τα δημοτικά πράγματα αλλά και θα συμβάλει σημαντικά στο καλύτερο αύριο που όλοι ονειρευόμαστε».

Ποιος είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στο Αίγιο, φοίτησε στο 2ο Λύκειο Αιγίου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου και αποφοίτησε το 1990. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία σαν έφεδρος αξιωματικός, στην Αεροπορία. Αμέσως μετά βρέθηκε στο Αγρίνιο για την πρακτική του και εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας (Ρίου) όπου το 1999 πήρε την ειδικότητα του Καρδιολόγου. Άνοιξε ιδιωτικό ιατρείο Καρδιολογίας στο Αίγιο όπου το διατηρεί μέχρι και σήμερα. Έχει διατελέσει πανεπιστημιακός συνεργάτης στο Νοσοκομείο της Πάτρας για μία πενταετία, αλλά και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες καρδιολογικά συνέδρια, ενώ συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας.

Παρακολουθεί μαθήματα εξειδίκευσης σε σύγχρονες τεχνικές μεθόδους Καρδιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του, επίσης καρδιολόγο Νίκο Σπηλιόπουλο, διατηρούν ένα από τα πιο σύγχρονα ιδιωτικά Καρδιολογικά Κέντρα στην Αχαΐα, με δύο παραρτήματα, στο κέντρο της πόλης του Αιγίου και στην Ακράτα. Έχει συμμετάσχει σε ιατρικές αποστολές στην Αφρική και στο Βιετνάμ, με την Action Aid Hellas, ενώ έχει βραβευτεί το 2020 ως Πρόσωπο της Χρονιάς, αφού μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του κ. Σπηλιόπουλο κατάφεραν εν ώρα πτήσης να σώσουν μία γυναίκα από καρδιακή προσβολή.

Επί σειρά ετών είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, του οποίου εξελέγη πρόεδρος τον Νοέμβριο του 2022. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Αγγελόπουλος λαμβάνει μέρος στις εκλογές, πλην όμως είναι ένας άνθρωπος που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, προσφέροντας ταυτόχρονα πολλά στην τοπική κοινωνία και τον άνθρωπο, μέσα από το λειτούργημά του.

΄΄Το δημοτικό έργο πρέπει να έχει μία συνέχεια΄΄

Όπως ο ίδιος εξηγεί στο Protionline.gr, ΄΄ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά είναι αφενός για να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ, έχοντας ενεργό ρόλο στον τόπο, αφετέρου δε, θέλω να βοηθήσω τον νυν δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο, καθώς είναι ένα πρόσωπο που εμπιστεύομαι. Επιθυμώ να δω την Αιγιάλεια καλύτερη, και είμαι πεπεισμένος ότι η καλύτερη εκδοχή αυτού, είναι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος. Ο δήμαρχος είναι ένας άνθρωπος που διαθέτει την πείρα, είναι δυναμικός και δοκιμασμένος στα δύσκολα και στα εύκολα. Τον θεωρώ έναν αξιόλογο «εργάτη του δήμου» και η θητεία του στον δήμο της Συμπολιτείας θεωρείται για μένα μία από τις καλύτερες σε εθνικό επίπεδο΄΄.

Ο κ. Αγγελόπουλος μίλησε και για την ανάγκη να υπάρχει μία συνέχεια στο δημοτικό έργο, σημειώνοντας: ΄΄Ο τόπος χρειάζεται μία συνεχόμενη δημοτική θητεία, και το πρόσωπο του δημάρχου είναι μια εγγύηση. Επιπλέον πλαισιώνεται από απολύτως αξιόλογους ανθρώπους της κοινωνικής ζωής του τόπου που έχουν και τη διάθεση και την ικανότητα να μπορούν να διοικήσουν. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Καλογερόπουλος έκανε εκατοντάδες πράγματα και έργα για τον δήμο, δίχως να έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό και μόνο αποδεικνύει πολλά. Οι λύσεις που έχει δώσει για να διατηρείται καθαρή η πόλη, το αποχετευτικό, το τεράστιας σημασίας έργο του Σελινούντα, είναι επιτυχίες του δημάρχου που πρέπει να τις “αγκαλιάσει” ο κόσμος, όπως ακριβώς έκανα και εγώ με την απόφασή μου να τον ακολουθήσω σε αυτό τον μεγάλο πολιτικό αγώνα του Οκτωβρίου. Αυτοί κι άλλοι πολλοί λόγοι είναι το κύριο κράμα της απόφασής μου να δεχτώ την πρόταση του δημάρχου ώστε να συμμετάσχω στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αιγιάλεια Τώρα». Έχουμε ανάγκη αυτός ο τόπος να είναι πιο ελκυστικός για τους επισκέπτες και τους τουρίστες, οι δημότες έχουν ανάγκη να έχουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά τους και μόνο η παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» μπορεί να το προσφέρει αυτό΄΄.

Τον… ενέπνευσε ο δήμαρχος

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, καταξιωμένος επιστήμονας και είναι δεδομένο πως με την κάθοδό του στις εκλογές δεν επιδιώκει αναγνωρισιμότητα ή ίδιον όφελος. Γιατί όμως επέλεξε την παράταξη του κ. Καλογερόπουλου και όχι κάποιον άλλο συνδυασμό; Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα του Protionline.gr, σημειώνει: ΄΄ Ο δήμαρχος, μου έδωσε αρκετά μεγάλο κίνητρο και με ενέπνευσε, αναλύοντάς μου το πώς μπορώ να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο μέσα από τον δήμο. Είναι ένας δυναμικός άνθρωπος, ικανός πολιτικός και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους διεκδικητές της δημαρχίας, είναι ότι μπορεί να ακούσει και να συζητήσει τα προβλήματα που προκύπτουν και τελικά να βρει την καλύτερη λύση για όλους. Νομίζω ότι πρέπει να τον αφήσουμε επιτέλους να διοικήσει και να παρουσιάσει το έργο του, δίχως πιέσεις και αμφισβητήσεις΄΄.

Προτάσεις για τον τομέα της Υγείας και της Κοινωνικής Προστασίας

Ερωτηθείς αναφορικά με τους τομείς μέσα από τους οποίους επιθυμεί να προσφέρει έργο εφόσον εκλεγεί, σημειώνει: ΄΄Αυτό με το οποίο μπορώ να ασχοληθώ και να προσφέρω, είναι φυσικά το κομμάτι της Υγείας αλλά και της Κοινωνικής Πολιτικής. Έχω υποβάλει ήδη τις προτάσεις μου για τον σχεδιασμό στον κ. Καλογερόπουλο και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για το πώς μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα αυτές οι ιδέες, αλλά και το πώς μπορούν να υλοποιηθούν. Στην ιατρική κοινότητα υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να λυθούν, είναι προβλήματα που γνωρίζω πολύ καλά και ξέρω πώς να είμαι αποτελεσματικός, σε αυτά. Μαζί με τον δήμαρχο, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε σοβαρά και θετικά βήματα προς αυτόν τον τομέα, όπως για παράδειγμα την ορθή λειτουργία στα κοινοτικά ιατρεία, τα οποία έχουν ελλείψεις. Βεβαίως, πρωταρχικός σκοπός είναι να συνεχιστούν οι δράσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια από την δημοτική αρχή, για την ενημέρωση των σοβαρών ασθενειών του σύγχρονου πολίτη. Τα σεμινάρια και οι δράσεις που κατά καιρούς πραγματοποιούνται, θα συνεχίσουν να γίνονται.

Για τη δημοτική αρχή, ο τομέας της υγείας είναι ένα κομμάτι που ήδη χειρίζεται πολύ καλά και πιστεύω ότι με τη βοήθειά μου θα πάμε ακόμα καλύτερα και θα διευρυνθεί περισσότερο η προσπάθεια, προσφέροντας ουσιώδη βοήθεια στον δημότη. Εξάλλου η περίπτωση της διετίας του κορωνοϊού ήταν ένα σαφέστατο δείγμα της άψογης συνεργασίας που έχουμε με τον κ. Καλογερόπουλο, καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος και οι υπηρεσίες του δήμου εργάστηκαν πολύ καλά και με αποτελεσματικό τρόπο σε πολλές δραστηριότητες κατά την διάρκεια του covid -19. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα της οργάνωσης της δημοτικής αρχής στον τομέα της Υγείας είναι η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου της Επιτροπής Ισότητας των φύλων, καθώς, όπως είναι γνωστό, έχει εξασφαλιστεί και η λειτουργία του κτηρίου και το προσωπικό και καλώς εχόντων των πραγμάτων, όπως με έχουν ενημερώσει, ξεκινάει τη λειτουργία του από το νέο έτος΄΄.

Το όραμά του…

Ποιο είναι όμως το όραμα του κ. Αγγελόπουλου για την Αιγιάλεια; ΄΄Στην πόλη του Αιγίου και γενικά στην Αιγιάλεια, θέλω να υπάρχουν σημεία αναφοράς. Η επιθυμία μου είναι ο κάθε επισκέπτης που θα βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή να αντικρίσει μία σύγχρονη πόλη με οργάνωση και με χαμογελαστούς πολίτες. Η παράταξη του δημάρχου είναι η μοναδική που μπορεί να προσφέρει τη σταθερότητα και την ανάπτυξη που χρειάζεται ο τόπος για να προχωρήσει στο αύριο και ειδικά, στους τομείς που εγώ εκπροσωπώ, αυτούς τους νευραλγικούς τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πολιτικής. Είμαι σίγουρος για αυτή την κοινή μας επιτυχία. Εξάλλου η αποτελεσματικότητα, λατρεύει τους αποφασιστικούς ανθρώπους΄΄, σημειώνει χαρακτηριστικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr