background img
banner
banner

Ολοκληρώνεται η πλατεία Τέμενης

ΜΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ένα έργο, που θα προσφέρει αναψυχή και ασφαλή ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ελκυστικότητα της περιοχής σε μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες, παραδίδεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Πρόκειται για το έργο «Αποπεράτωση πλατείας και χώρου αθλοπαιδιών στην Τ.Κ. Τέμενης της Δ.Ε. Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας», το οποίο εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε στις 19 Μαρτίου 2021 από πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (Ε.Τ.Θ.Α.) και συνολικής δαπάνης 190.398,69 ευρώ (με ΦΠΑ).

Την υπό κατασκευή πλατεία επισκέφθηκαν την Παρασκευή, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την πορεία εργασιών, που αναμένονται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Αυγούστου.

«Πρόκειται για μία ακόμα παρέμβαση που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας ευρείας περιοχής, κυρίως ως κύτταρο ασφαλούς και ποιοτικής συνάθροισης και κοινωνικοποίησης των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας αλλά και των γειτονικών περιοχών. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδίδουμε μέσα στις επόμενες μέρες έναν ακόμα σύγχρονο, ασφαλή και λειτουργικό χώρο αναψυχής για τους συνδημότες μας αλλά και για τους επισκέπτες της Τέμενης», σημειώνει σε σχετικές δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

Με τη σειρά του, ο κ. Χριστόπουλος τονίζει πως «το έργο, το οποίο οι κάτοικοι της Τέμενης περιμένουν εδώ και χρόνια, εντάχθηκε και ολοκληρώνεται μέσα στη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής, αποτελώντας μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση στην περιοχή που επί σειρά ετών φιλοξενεί τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο οποίος σήμερα παρουσιάζει την ενδεδειγμένη αισθητική και περιβαλλοντική εικόνα, χάρη στις στοχευμένες προσπάθειες του δημάρχου Αιγιαλείας και των συνεργατών του».

Πώς διαμορφώθηκε

Η νέα πλατεία Τέμενης θα περιλαμβάνει χώρους πρασίνου, πλακοστρωμένους άξονες περιπάτου, δενδροφύτευση, αστικό εξοπλισμό (παγκάκια, φώτα, κάδους κλπ.), γήπεδο μπάσκετ με φωτισμό και πλαστικοποίηση αντιολισθητικού δαπέδου και μία παιδική χαρά με σύνθετο όργανο, τσουλήθρες και κούνιες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr