background img
banner
banner

«Τελευταία ζαριά» με κοινό υποψήφιο

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ

Στροφή 90 μοιρών, προς δύο ονόματα τα οποία καλύπτουν τις προδιαγραφές για στήριξη και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πραγματοποιεί κεντρικά τα τελευταία 24ωρα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά από μια περίοδο άκαρπων προσπαθειών που ήδη έκλεισαν τρεις εβδομάδες, για μια ισχυρή και ανεξάρτητη υποψηφιότητα η οποία θα σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι στον Νεκτάριο Φαρμάκη.
Στο τραπέζι, με πρωτοβουλία του βουλευτή Αχαΐας και πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου -έχει αναλάβει διπλό ρόλο, να βγάλει το κόμμα από το αδιέξοδο αλλά και να ρίξει τη γέφυρα προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- βρίσκονται δύο πρόσωπα: Το ένα που ανήκει στο πολιτικό του περιβάλλον αλλά και μη πολιτικό πρόσωπο κοινής αποδοχής με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις.

– Τη μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου συγκεντρώνει ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καρπέτας τον οποίο βολιδοσκόπησε ο κ. Παπανδρέου καθώς αποτελεί και στενό πρώην συνεργάτη του Απόστολου Κατσιφάρα. Ο ίδιος δήλωσε ότι ενδιαφέρεται, εφόσον όμως υπάρξει διακομματική στήριξη και αμέσως το όνομα έπεσε και στο τραπέζι της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που επεξεργάζεται τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

– Η δεύτερη υποψηφιότητα είναι γνωστός επιχειρηματίας της Πάτρας ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι μέλος κόμματος και θα αποτελέσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Αυτή η περίπτωση έχει πάντως λιγότερες πιθανότητες καθώς έχουν τεθεί προαπαιτούμενα, για μια συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων στο πρόσωπό του, ταυτόχρονα και με την περιχαράκωση προσώπων από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα οποία έχουν περάσει στην… απέναντι πλευρά του κ. Φαρμάκη.

Η… πλαγιοκόπηση

Υπενθυμίζεται ότι με τον Νεκτάριο Φαρμάκη «κατεβαίνουν» σε αυτές τις εκλογές από την Ηλεία ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πάνος Μπράμος αλλά και (τελευταία προσθήκη) η πρώην περιφερειακή σύμβουλος και εφοριακός Γεωργία Παπαναγιώτου – Μαρτζάκλη. Και οι δύο ήταν μέλη της παράταξης του Απ. Κατσιφάρα «Δικαίωμα στην Πρόοδο». Με τον κ. Φαρμάκη ανακοίνωσε ότι θα κατέλθει και η πρώην περιφερειακή σύμβουλος από την Αχαΐα Αδαμαντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου, πρώην μέλος της παράταξης του κ. Κατσιφάρα με καταγωγή από το Αίγιο.

Οι «μεταγραφές» από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο ψηφοδέλτιο του Νεκτάριου Φαρμάκη αποτέλεσαν αιτία εσωκομματικής αντιπαράθεσης καθώς δύο πολιτευτές, Μαρίνος Σκανδάμης και Δημήτρης Κατσικόπουλος, με δημόσιες δηλώσεις τους, έβαλαν «πάγο» σε κάθε σκέψη να τεθούν επικεφαλής ψηφοδελτίου του κόμματος, ζητώντας να σταματήσουν οι διαρροές, επικαλούμενοι το γεγονός ότι η στελεχιακή βάση εμφανίζει φιλο-κυβερνητικές τάσεις!

Το αδιέξοδο

Η «επένδυση» σε κοινό υποψήφιο είναι πιθανό να βάλει τέλος και σε μια εναγώνια προσπάθεια στην οποία έχει αναλωθεί εδώ και ένα 20ήμερο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας ανεξάρτητη υποψηφιότητα απέναντι στον Ν. Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα. Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του κόμματος, βουλευτές, πολιτευτές και μέλη της Π.Γ., αρνούνται να ηγηθούν του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια ενώ και χαμηλόβαθμα στελέχη, εδώ και καιρό, μετακινούνται προς τους Α’ Ο.Τ.Α. και ψηφοδέλτια υποψηφίων δημάρχων, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.
Τα σενάρια για κοινό υποψήφιο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εμφανίστηκαν στον ορίζοντα σε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την απόφαση να στηριχθούν κοινές υποψηφιότητες για δύο περιφέρειες, τη Θεσσαλία (σύμπλευση στο πρόσωπο του πατρινής καταγωγής επιστήμονα Δημήτρη Κουρέτα) και τη Δυτική Μακεδονία (κοινή στήριξη της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου).

Η περίπτωση Καρπέτα

Το Protionline.gr μίλησε με τον Κώστα Καρπέτα ο οποίος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του να ηγηθεί μιας κοινής υποψηφιότητας, αναμένοντας την ανακοίνωση από πλευράς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φαίνεται ότι εκπαραθυρώνει τα σενάρια να τεθεί επικεφαλής κάποιος από αυτούς που προτάθηκαν κατά τη γνωστή συνάντηση στην Πάτρα, στις 12/7/2023, υπό τον πρώην Υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη (Γιάννης Λύτρας, Νίκος Μπαλαμπάνης από Αιτ/νια και Σπύρος Σκιαδαρέσης, από Αχαϊα). Το θέμα της στήριξης του πρώην βουλευτή Αιτ/νιας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου παραμένει στο τραπέζι στην, μικρή πλέον, πιθανότητα να μην ευοδωθεί το σενάριο κοινής υποψηφιότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Υπέρ της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει ταχθεί και ο Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας Μιχάλης Σιδηρόπουλος, έχοντας ασκήσει και κριτική για την καθυστέρηση με την οποία κινήθηκε το κόμμα για τα αυτοδιοικητικά.

Ο Κώστας Καρπέτας, εφόσον ηγηθεί του ψηφοδελτίου καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε Φαρμάκη και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Β. Χατζηλάμπρου («ΑΝΤΑΡΣΥΑ»). Τόσο ο Γιάννης Λύτρας, τυπικά επικεφαλής σήμερα της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο» όσο και η βουλευτής Αιτ/νιας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χριστίνα Σταρακά (πρώην αντιπεριφερειάρχης) δεν φαίνεται να έχουν θέσει κάποιο βέτο στην κίνηση του Γ. Παπανδρέου να καταθέσει ονόματα κοινής αποδοχής, με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την Περιφέρεια.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr