background img
banner
banner

Βγήκαν “κοφτερά μαχαίρια” στο δημοτικό συμβούλιο

ΔΡΙΜΥ “ΚΑΤΗΓΟΡΩ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, ΓΙΑ “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ” ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ “ΜΑΧΗ” ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Η ατμόσφαιρα στο δημοτικό συμβούλιο της πρώτης ημέρας του Αυγούστου ήταν ήδη… τεταμένη, όταν λίγο μετά από τα μεσάνυχτα και στο θέμα που τέθηκε και αφορούσε την απομάκρυνση της Μαρίας Τσουκαλά από τη προεδρία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (θέμα 54),τα ¨αίματα¨… άναψαν για τα καλά…

Ένταση και… πικρία

Η απερχόμενη πρόεδρος «κατακεραύνωσε» τον δήμαρχο με τον κ. Καλογερόπουλονα ανταπαντά με ευθύ και «καυστικό» τρόπο.
Απευθυνόμενη στον δήμαρχο για το θέμα της καθαίρεσής της, του έθεσε αρχικά το ερώτημα “…πώς ζυγίζετε κ. δήμαρχε την ηθική σας; Ποια είναι τα δικά σας μέτρα και σταθμά; Ανήθικος είναι κάποιος μόνο όταν φεύγει από την δική σας παράταξη και σε πηγαίνει σε άλλη, ή είναι και εκείνος που φεύγει από άλλους και έρχεται σε εσάς;” πυροδοτώντας έτσι τα πολιτικά σχόλια και τις διενέξεις που θα ακολουθούσαν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

Θεώρησε άδικη την απομάκρυνσή της

Η απερχόμενη πρόεδρος, έβγαλε με μεγάλη ένταση την απίστευτη πικρία της και για την εξέλιξη των γεγονότων με αφορμή την προσχώρησή της στην παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου, αλλά πρωτίστως για την πρόταση της δημοτικής αρχής να απομακρυνθεί η ίδια από την προεδρία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., προτού ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες θερινές δράσεις της, λέγοντας πως «είναι απολύτως άδικο, άλλος να κοπιάζει και να κουράζεται για την οργάνωση των εκδηλώσεων και άλλος τελικά να τις υλοποιεί και να τις αποπερατώνει», αφήνοντας αιχμές έτσι και στην αντιδήμαρχο Διαμάντω Βασιλακόπουλου – Καρτσωνάκη (η οποία αναλαμβάνει την προεδρία της ΔΗΚΕΠΑ) ότι δεν έπρεπε να αποδεχτεί την θέση και την πρόταση αυτή, πώς ήταν άστοχο να “καρπωθεί έναν κόπο” που δεν της ανήκει και δεν τον “κουράστηκε” λέγοντας πως η ίδια δεν θα το έκανε ποτέ αυτό.

Αιχμές για την αξιοπιστία της δημοτικής αρχής

Η κ. Τσουκαλά, αποφάσισε την απευθείας αντιπαράθεση με τον δήμαρχο, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την αξιοπιστία της δημοτικής αρχής και δεν άφησε ασχολίαστο, ούτε το γεγονός της «κάλυψης» του αντιδήμαρχου Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, παρ’ όλο που αυτός κατεβαίνει ως αντίπαλος του δημάρχου στις επερχόμενες εκλογές. Ήταν δεδομένο ότι από στιγμή σε στιγμή, η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα έπαιρνε “φωτιά” με… ατάκες, αλήθειες, ψεύδη ή φημολογία που μέχρι εκείνη τη στιγμή,μπορεί κάποιοι να ήξεραν ή να προέβλεπαν, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι τελικά θα ειπωθούν.

Απειλητικά «ραβασάκια» με γνώριμο «γραφικό χαρακτήρα»

Η κ. Τσουκαλά εμφανώς ενοχλημένη και απολύτως στεναχωρημένη, γνωστοποίησε ότι έλαβε απειλητικά και υβριστικά γράμματα στο γραφείο και το ιατρείο της, “ραβασάκια” τα οποία κινούνταν σε εντελώς απαξιωτικό ύφος προς το πρόσωπό της και την κατηγορούσαν ανοιχτά για τους χειρισμούς της, λέγοντας μάλιστα ότι αυτές οι κατηγορίες, έμοιαζαν με “τρολάκια” των διαδικτυακών φίλων του δημάρχου, όταν σε παλαιότερα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι έπαιρναν ανάλογη θέση υπέρ του δημάρχου. “Πόσα κιλά αξιοπρέπειας πρέπει να έχει κάποιος κύριε δήμαρχε;” ήταν συνεχώς στο ερώτημα της πρώην προέδρου της ΔΗΚΕΠΑ. Αμέσως μετά, τόνισε απευθυνόμενη στον δήμαρχο “έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπό σας εδώ και πολύ καιρό τώρα και σας το είχα πει. Θέλω να υπηρετώ τους πολίτες και όχι συμφέροντα. Σας πίστεψα και ήταν λάθος μου. Δεν θέλω να πάω στο σπίτι μου και να εγκαταλείψω και εσείς, δεν με θέλετε απέναντί σας γιατί φοβάστε”. Η γιατρός, άφησε άναυδους τους παρευρισκόμενους τους αίθουσας, όταν αναφέρθηκε στο ότι ο δήμαρχος προέτρεψε ορισμένους αντιδημάρχους του, αλλά και την δημοτική ομάδα στα δύο χρόνια της θητείας της, να ασχοληθούν όλοι αποκλειστικά και μόνο τις εκλογές, έτσι ώστε να επανεκλεγεί η δημοτική ομάδα και να εδραιωθεί η θέση της και να αφήσει σε δεύτερη μοίρα τα έργα και τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου, σε όλους τους τομείς.

Κατηγόρησε τον δήμαρχο για ψηφοθηρική πολιτική

Η κ. Τσουκαλά αναφέρθηκε στην προτροπή παρεμπόδισης που είχε κάνει στον δήμαρχο, για να μην ισχύσει το γεγονός ότι η Χαρτοποιία Αιγίου θα γίνει μία… αποθήκη, σχολιάζοντας μάλιστα και την πρόσφατη άρση επικινδυνότητας της αίθουσα της “αποθήκης” προκειμένου να επιτευχθεί αυτό. Λίγο μετά, σχολίασε ότι δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις σε κάποιους υπάλληλους του δήμου, προκειμένου ο δήμαρχος να τους συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του ως υποψηφίους, καθώς εάν εμφανίζονταν ήδη εργαζόμενοι, δεν θα μπορούσαν να πολιτεύουν. Κατηγόρησε ανοιχτά τον δήμαρχο ότι προέτρεπε πολλούς αντιδημάρχους αλλά και μέλη της παράταξής του, να μη χαιρετίζουν βουλευτές άλλων κομμάτων και παρατάξεων και να μη βοηθούν προέδρους κοινοτήτων που αυτοί ακολουθούν άλλες πολιτικές κατευθύνσεις.

Ο καταιγιστικός λόγος της πρώην προέδρου της ΔΗΚΕΠΑ έκλεισε λέγοντας ότι ο κ. Καλογερόπουλος ήθελε να κάνει το “παιχνίδι” του σε όλους τους τομείς και πως γι’ αυτό αποφάσισε να πετάξει “έξω” από τις διάφορες επιτροπές την μείζονα αντιπολίτευση, αιφνιδιάζοντας έτσι όχι μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και τους συμμάχους του, τους ανθρώπους της δικής του παράταξης. Τέλος, ανέφερε την αλλαγή σχεδίου που αποφάσισε για τα απορρίμματα εν μέσω μιας νύχτας, όπως είπε, ενώ κατηγόρησε ανοιχτά το δήμαρχο ότι αποφάσιζε και έπραττε χωρίς να ρωτήσει απολύτως κανέναν για πολλά θέματα, με αποκορύφωμα το ότι άφησε τέσσερα χρόνια την πλατεία Αγίας Λαύρας ένα… γιαπί, με απώτερο σκοπό να ικανοποιήσει ένα διαχρονικό πολιτικό καπρίτσιο του, προκειμένου να κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά και νέους ψήφους.

«Κατηγορώ» Καλογερόπουλου στην Τσουκαλά ότι προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις

Ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος ακούγοντας την κ. Τσουκαλά να τον κατηγορεί ανοιχτά για εξαπάτηση και ότι την «ξεγέλασε» σε πολλά ζητήματα που αφορούσαν τα έργα, τις υποδομές, την τακτική και την ανάπτυξη του τόπου, αντέδρασε με ακόμα πιο καυστικό τρόπο λέγοντας ότι «είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι αναφέρθηκε σε ένα ιστορικό τετραετίας, σε βάθος χρόνου δηλαδή, εξιστορώντας γεγονότα τα οποία όμως κατά την διάρκειά τους και όταν συνέβησαν δεν διαφώνησε ποτέ με αυτά, ήταν στο πλευρό μας. Δεν θυμάμαι να διαφωνήσετε, τότε μαζί μου. Γιατί δεν φύγατε τότε; Προφανώς, υπήρχαν διαφωνίες από το παρελθόν που ως δια… μαγείας «βγήκαν» δύο μήνες προτού τις κάλπες της ανάδειξης νέου δημάρχου. Είναι τυχαίο; Αυτό το καταθέτω για να το αναλύσει ο κάθε δημότης και να το εκλάβει ο κόσμος όπως επιθυμεί…» τόνισε ο δήμαρχος. Έκανε δε λόγο, για «δόλιο τρόπο που κρύβει η στάση της κ. Τσουκαλάστην «βολή κατά ριπάς» πολιτική της, δύο μήνες προτού τις επερχόμενες εκλογές».

«Η κ. Τσουκαλά διακατέχεται από στρεβλό εναγκαλισμό με την καρέκλα»

Ο κ. Καλογερόπουλος, εμφανώς ενοχλημένος από την τροπή που πήραν οι εξελίξεις στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και την επίθεση στο πρόσωπό του από την πρώην πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ, την κατηγόρησε ότι είναι σφάλμα το ότι αναφέρει ότι έχει να λογοδοτήσει μόνο στους δημότες, ενώ ταυτόχρονα την δύναμή της και την εκλογή της, την χρωστά στον ίδιο: «Κάθε τέλος εποχής συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Το ίδιο θέμα επαναλαμβάνεται ως μία αναμενόμενη «φάρσα». Κατηγορώ την κ. Τσουκαλά περί ιδιοκτησίας της αντίληψης ότι ο λαός αποφασίζει και ο λαός την κατευθύνει, γιατί μέσω της παράταξής μας ο κόσμος την στήριξε και την ψήφισε, όχι ως ανεξάρτητη». Κλείνοντας, ο δήμαρχος ανέφερε ότι η πρώην πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ έχει πάγια πολιτική τακτική να μεταπηδά η από τη μία παράταξη στην άλλη με χαρακτηριστική ευκολία και κάλεσε τον κόσμο να μπει στη διαδικασία να κρίνει από μόνος του στο εξής, το ποιος είναι σταθερός πολιτικά και το ποιος όχι.

Τέλος, ανέφερε ότι η πρώην πρόεδρος διαλύει πολλές συνεργασίες πολύ συχνά με «δόλο» και με μόνο σκοπό και στόχοτην προσωπική της προβολή, λέγοντας ότι ο διακαής πόθος της είναι η λατρεία της με την πολιτική “καρέκλα”, ενώ ανακοίνωσε ότι από αύριο το πρωί η νέα πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ θα είναι η Διαμάντω Βασιλακόπουλου – Καρτσωνάκη, με την αντιπολίτευση να ψηφίζει «λευκό».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr