background img
banner
banner

Seatrac και μόνιμες κατασκευές αυξάνουν την επισκεψιμότητα στις παραλίες

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

Σημαντικά βήματα για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας χωρίς ανισότητες με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους, πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της θητείας της, η δημοτική αρχή. Με αυτό τον γνώμονα κατάφερε όσα κανείς πριν, στην πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στις παραλίες, λαμβάνοντας την ανάλογη στήριξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος πραγματοποίησε αυτοψία στην παραλία της Άκολης, ούτως ώστε να διαπιστώσει το πώς λειτουργούν οι κατασκευές αυτές που δίνουν το δικαίωμα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να βρεθούν ανώδυνα και με ασφάλεια μέσα στη θάλασσα προκειμένου να απολαύσουν το μπάνιο τους. Ο κ. Καλογερόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, βλέποντας κόσμο και από άλλες περιοχές να καταφθάνει στον φιλόξενο κόλπο της Άκολης προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις άνετες εγκαταστάσεις.

Έργο μόνιμο και λειτουργικό

Υπενθυμίζεται ότι σε χρόνο… μηδέν ολοκληρώθηκε το έργο των μόνιμων κατασκευών «Αναβάθμισης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα σε παραλίες του Δήμου Αιγιαλείας» σε τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες του δήμου, εγκαταστάσεις που δεν είναι μόνο λειτουργικές και αισθητικά όμορφες, αλλά καταφέρνουν να αναβαθμίσουν τις περιοχές αυτές και να αποτελέσουν αφορμή για αύξηση της επισκεψιμότητας.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» προϋπολογισμού 282.646,81 € και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Νικολέικα, Άκολη, Ελαιώνας και παραλία Συλιβαινιωτίκων διαθέτουν πλέον σύγχρονα αποδυτήρια, τουαλέτες, πρόσβαση στη θάλασσα, ξύλινα δάπεδα και ό,τι χρειάζεται ένας άνθρωπος με αναπηρία για να περάσει όμορφες στιγμές με άνεση δίπλα και μέσα στη θάλασσα.

Σε περισσότερες ακτές του χρόνου

Επίσης επειδή σε κάποιες από τις παραπάνω παραλίες υπάρχουν ράμπες ΑΜΕΑ για πρόσβαση στην θάλασσα, seatrac που έχει τοποθετήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν σε παρακείμενες ακτές με προτεραιότητα την παραλία της Αλυκής και σε άλλες δύο ακτές ακόμα που θα είναι επιτρεπτή και ασφαλής η χρήση τους, πράγμα που σημαίνει ότι από την επόμενη χρονιά ανάλογες εγκαταστάσεις θα υπάρχουν σε περισσότερες παραλίες του δήμου.

Σημειώνεται ότι και φέτος τα seatrac σε παραλία Συλιβαινιωτίκων, Ελαιώνα και Άκολης παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση από χρήστες που φτάνουν με εύκολο τρόπο και δροσίζονται στα καταγάλανα νερά τους!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr