background img
banner
banner

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχουμε κουραστεί όλοι από λόγια που ποτέ δεν έγιναν πράξη και από ψεύτικες υποσχέσεις»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»

Ένας νέος άνθρωπος, Οικονομολόγος στο επάγγελμα, με πολλές περγαμηνές, λόγο και όραμα, ο Αντώνης Παπαχριστόπουλος, αποτελεί μία πολύ σημαντική υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» του υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας Χρήστου Γούτου.

Είκοσι ημέρες πριν οι δημότες προσέλθουν στην κάλπη των δημοτικών εκλογών για να αναδείξουν νέα δημοτική αρχή, ο κ. Παπαχριστόπουλος μιλώντας στο Protionline.gr “εστίασε” στα προβλήματα καθημερινότητας των δημοτών και κυρίως στις μεγάλες ελλείψεις στους τομείς ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, αλλά και στα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στον αστικό ιστό από την έλλειψη οργάνωσης και Στρατηγικού Σχεδιασμού της νυν Δημοτικής Αρχής, όπως ο ίδιος τονίζει.

Αυτό που διαπιστώνει είναι ότι ο τόπος έχει άμεση ανάγκη να περάσει σε… νέα χέρια, για τη δρομολόγηση λύσεων σε συγκεκριμένα ζητήματα που θα δώσουν στην Αιγιάλεια ώθηση και προοπτική. Ο κ. Παπαχριστόπουλος αποφάσισε να έχει ενεργό ρόλο στην Δημοτική Αρχή της “επόμενης ημέρας”, η οποία άλλωστε, ως νέου ανθρώπου και πολλά υποσχόμενου στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ανήκει!

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ανησυχώντας για το αρνητικό αποτέλεσμα των έργων και των υποδομών, εντοπίζοντας το ζήτημα των νέων ανθρώπων αλλά και πολλών επαγγελματιών της περιοχής να εγκαταλείπουν την αγορά του Αιγίου και να κλείσουν τα μαγαζιά τους, βλέποντας εικόνες προβληματισμού στα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω του – αλλά και το δικό του… – αποφάσισε να πάρει ενεργό ρόλο στα κοινά συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Γούτου, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει την Αιγιάλεια σε τεράστια βήματα προόδου.

Είναι εκπρόσωπος της νέας γενιάς των πολιτικών ανδρών του τόπου, και έχοντας αρκετή όρεξη για ουσιαστική και λεπτομερή δουλειά, κυρίως στον χώρο των οικονομικών δεδομένων που ο ίδιος ανήκει, ζητάει την ψήφο και τη στήριξη των δημοτών της Αιγιάλειας. Άλλωστε η θέλησή του ήταν αυτή που τον ωθεί να προσφέρει στην Αιγιάλεια, προκειμένου να αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση στον δήμο.

Ποιος είναι ο Αντώνης Παπαχριστόπουλος

Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1980, όπου ζει με την σύντροφο της ζωής του ΑndreeaΜονavu έχοντας αποκτήσει ένα αγοράκι ενάμιση έτους. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στην Ελεγκτική και Λογιστική, στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών. Εργάστηκε για τον ιδιωτικό τομέα, στην Ελεγκτική εταιρεία ΣΟΛ Α.Ε. παρέχοντας υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα οργανισμών σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην συνέχεια εργάστηκε σε Λογιστήρια και Οικονομικές Διευθύνσεις μεγάλων επιχειρήσεων και Ομίλων ανά την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια διατηρεί Οικονομοτεχνικό – Λογιστικό Γραφείο στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Έχει αρκετά χόμπι, συμμετέχει συχνά σε εθελοντικές δραστηριότητες και πρωτοστατεί σε εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, ενώ η πιο αγαπημένη του “ασχολία” είναι να περνάει ώρες με την οικογένειά του.

Γιατί αποφασίσατε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ» και γιατί ένας νέος άνθρωπος θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά;
Η απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου ουσιαστικά ταυτίστηκε και με την επιλογή του συνδυασμού «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ» με επικεφαλής τον Χρήστο Γούτο. Θεώρησα ότι είναι ο συνδυασμός που μπορώ να εμπιστευτώ εγώ για να μπορέσω στην συνέχεια να απευθυνθώ στους συνδημότες μας ώστε να μας γνωρίσουν και να μας εμπιστευτούν. Δεν μπορούσα να θέσω υποψηφιότητα σε έναν συνδυασμό που δεν εμπιστεύομαι εγώ πρώτα. Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς προς τους συνδημότες μας γιατί η πολιτική του κάθε συνδυασμού θα μας ακολουθεί για τα επόμενα χρόνια και όλοι μας θα είμαστε οι δέκτες των αποτελεσμάτων των καλών ή των κακών πολιτικών. Γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο ποιους θα εμπιστευτούμε. Επέλεξα λοιπόν το ΑΥΡΙΟ και το ΜΑΖΙ. Αυτές οι δύο λέξεις είναι η απάντηση και στο ερώτημά σας γιατί ένας νέος να θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά. Γιατί οι νέοι πρέπει πρώτα από όλους να μετέχουν ενεργά στο δικό τους αύριο και θα το πετύχουν αυτό με την ενασχόληση στα κοινά. ΜΑΖΙ μπορούμε καλύτερα.

Ποιος είναι ο λόγος που σας “κέρδισε” αυτός ο συνδυασμός; Γιατί πιστεύετε στον κ. Γούτο;
Η δυναμική της παράταξης αποτελείται από αξιόλογα στελέχη και ο επικεφαλής της ήταν για μένα αλλά και τόσο κόσμο ακόμα η μοναδική επιλογή αλλά και το κίνητρο ενασχόλησης στα δημοτικά πράγματα. Ο επικεφαλής του συνδυασμού έχει αγκαλιάσει όλα τα στελέχη, νέους και εμπειρότερους και πορευόμαστε όλοι μαζί με σεβασμό, όρεξη για δουλειά και πρόγραμμα για το αύριο του Δήμου μας. Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και σχέδιο για το πώς θα πορευτούμε. Δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να θέσω υποψηφιότητα με έναν επικεφαλής που δεν με έχει πείσει έως σήμερα για το πώς μπορεί να διοικήσει το Δήμο.

Πώς οραματίζεστε την επόμενη μέρα για την Αιγιάλεια; Σε ποιους τομείς οι στόχοι σας ταυτίζονται με τους στρατηγικούς στόχους της παράταξής σας;
Οραματίζομαι την Αιγιάλεια του ΑΥΡΙΟ. Μακριά από μικροπολιτικές που μας γυρίζουν στο χθες. Θέλω να βλέπω το Δήμο μου καθαρό, λειτουργικό, σε τροχιά ανάπτυξης και πάνω από όλα ανθρώπινο. Έχουμε κουραστεί όλοι από λόγια που ποτέ δεν έγιναν πράξη και από ψεύτικες υποσχέσεις. Η παράταξη μου με ομαδική εργασία και μετά από πολλές συζητήσεις, έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα, εφόσον ο κόσμος την επιλέξει ως δημοτική αρχή, και αυτό το πρόγραμμα θα χαρώ και εγώ πολύ εφόσον με τιμήσει ο κόσμος να μπορέσω να συμβάλλω ώστε να υλοποιηθεί

Στην τοποθέτησή σας ως υποψήφιος, αναφέρετε ότι η πόλη αποβιομηχανοποιήθηκε, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας απομακρύνθηκε και πως δεν γίνονται πια νέες επενδύσεις. Για όλα αυτά πιστεύετε ότι έχει μερίδιο ευθύνης η απερχόμενη Δημοτική Αρχή; Τι είναι αυτά που έπρεπε να πράξει και δεν τα έκανε;
Παρακολούθησα τις εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα την τελευταία τετραετία και διαπίστωσα ότι υπήρξαν ανεπαρκείς τουλάχιστον χειρισμοί. Δεν είδα τίποτα αυτά που μου είχαν υποσχεθεί και εμένα ως δημότη. Έργα έτοιμα για εκτέλεση δεν μπορούσαν ούτε να υλοποιηθούν. Δεν μιλάμε για σχεδιασμό. Εκεί είμαστε πολύ πίσω. Αν δεν ευθύνεται γι αυτό η δημοτική αρχή που έχει την ευθύνη της διοίκησης τότε ποιος ευθύνεται; Αν η δημοτική αρχή θεωρεί ότι δεν έχει ευθύνη τότε δεν έχει λόγο να διοικεί. Έχω μάθει ότι στην ζωή δεν χαρίζεται τίποτα, ούτε τετραετίες.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα έχετε αντιληφθεί προφανώς την υπερβολικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο τόπος. Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό; Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η Αιγιάλεια να «αιμορραγεί» και να κρατά τους νέους στον τόπο τους;
Η ανάπτυξη θα έρθει με την κινητοποίηση όλων των μοχλών ανάπτυξης, με την απορρόφηση αναπτυξιακών προγραμμάτων που θα αναβαθμίσουν το Δήμο μας. Με τον σωστό οικονομικό προγραμματισμό που θα αποφέρει όφελος στους δημότες μας. Με τον σχεδιασμό έργων που θα αναβαθμίσουν τον τόπο μας και θα προσελκύσουν κόσμο και επιχειρήσεις. Με την στήριξη του τουρισμού σε ένα δήμο όπως ο δικός μας με ορεινό και παραθαλάσσιο μέτωπο. Με την προώθηση του πολιτισμού και αθλητισμού και την εξωστρέφεια που θα παραχθεί. Με την στήριξη των ευάλωτων πολιτών και την καλλιέργεια ενός κλίματος ενότητας και συνεργασίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr