background img
banner
banner

Δικαστική αστυνομία και στην Αιγιάλεια

ΤΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΙΓΙΟΥ -ΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Πρόβλεψη για λειτουργία της νεοσύστατης Δικαστικής Αστυνομίας, υπάρχει και για την Αιγιάλεια, καθώς ήδη προκηρύχθηκαν τρεις θέσεις για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου, οι οποίες θα καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, για την επιλογή των μελών του αστυνομικού τομέα, λόγω της φύσης του ρόλου τους που περιλαμβάνει την κατοχή όπλου, εφαρμόζεται το σύστημα μοριοδότησης, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και η όλη διαδικασία επιλογής τελεί υπό την έγκριση του ΑΣΕΠ.

Από πλευράς υπουργείου τονίζεται ότι με τη λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας θα έχει επιτευχθεί, μετά από πολλές δεκαετίες, τόσο λειτουργικά όσο και επιχειρησιακά η διάκριση της αστυνομίας σε διοικητική, με καθήκον την πρόληψη του εγκλήματος και τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και σε Δικαστική με έργο την ανίχνευση και τη διακρίβωση των εγκλημάτων και της ταυτότητας των εγκληματιών, στη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων και γενικά στην υποβοήθηση του ανακριτικού έργου.

Οι αρμοδιότητες

Το πολιτικό προσωπικό της Δικαστικής Αστυνομίας θα είναι σε θέση να υποστηρίξει τους δικαστικούς λειτουργούς, με τη σύμπραξη και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προανάκρισης και λοιπών προανακριτικών πράξεων. Επίσης, βάσει των εξειδικευμένων γνώσεών τους, θα παρέχουν επιστημονική και τεχνική συνδρομή σε δικαστές και εισαγγελείς, επί θεμάτων των οποίων η ανάλυση και μελέτη απαιτεί επιστημονική κατάρτιση.

Σε σχέση με τον αστυνομικό τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνεται η επίδοση δικογράφων, η εκτέλεση των αποφάσεων, η ευταξία και η φύλαξη των δικαστικών υπηρεσιών, αρμοδιότητες που μέχρι σήμερα εκτελούσε σχεδόν αποκλειστικά η ΕΛΑΣ.

Στις θέσεις αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας σε ό,τι αφορά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου, με έδρα το Αίγιο, κατανέμονται τρεις οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δύο (2) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαβρύτων, με έδρα τα Καλάβρυτα, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δύο (2) του 13 Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr