background img
banner
banner

Εξέλεξαν νέο Δ.Σ. και προχωρούν δυναμικά!

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ – ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με αγωνιστική διάθεση η οποία απορρέει από τα προβλήματα των συνταξιούχων που έχουν να κάνουν με συντάξεις, παροχές και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ-ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ) Αιγιαλείας. Πρώτος σε προτίμηση ήρθε ο επί σειρά ετών πρόεδρος Αριστείδης Παπασπυρόπουλος ενώ η συγκρότηση του νέου Δ.Σ., σε σώμα, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Την περασμένη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ψήφισαν τα μέλη του Συλλόγου στο Αίγιο (Αίγιο-Σελιανίτικα-Ροδοδάφνη). Τη Δευτέρα 11 του μήνα τα μέλη της Ακράτας και την Τρίτη τα μέλη στο Διακοπτό. Για την απερχόμενη διοίκηση, η συμμετοχή των μελών ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική «για να κρατήσουμε τις συντάξεις μας, τα φάρμακα, τα νοσοκομεία και γενικά την υγειονομική περίθαλψη σε υψηλό επίπεδο, όπως μας αξίζει», όπως ανέφερε.

Οι συνταξιούχοι από Αίγιο και Δυτική Αιγιάλεια ψήφισαν στην κάλπη που στήθηκε την Κυριακή στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, τη Δευτέρα η κάλπη πήγε στην παραλία Ακράτας στη Καφετέρια Δοδώνη και την Τρίτη στο Διακοπτό στο καφενείο Σπυριδούλας απέναντι από τον σταθμό ΟΣΕ, έτσι ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και τα μέλη που διαμένουν σε αυτές τις Δημοτικές Ενότητες.

Τα αποτελέσματα

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, για το νέο Δ.Σ. εκλέγονται (κατά σειρά εκλογής): Παπασπυρόπουλος Αριστείδης, Ευαγγελίου Ευάγγελος, Γεωργιλάς Νικόλαος, Φωτόπουλος Νικόλαος και Πορτοκάλη Ευλαμπία. Ως αναπληρωματικοί εκλέγονται οι Κατσιδήμας Αλκιβιάδης, Διαμαντής Μιχαήλ και Αποστολής Κωνσταντίνος.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή, εκλέγονται οι Αναγνωστόπουλος Σπυρίδων, Μπόγδος Κωνσταντίνος και Χάιντας Σωτήριος. Ως αναπληρωματικό μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής, ο Παπαδάτος Παναγιώτης.

Ως αντιπρόσωπος στην ΠΟΣ-ΟΑΕΕ εκλέγεται ο κ. Παπασπυρόπουλος με αναπληρωματικό τον κ. Ευαγγελίου.

Να σημειωθεί ότι στην εκλογική διαδικασία παρέστη και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας που είχε οριστεί εκπρόσωπός της, Θεοφάνης Λάφης.

Τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο

Μιλώντας στο Protionline.gr για τα θέματα που θα προτάξει το Σωματείο, μετά και τη δυναμική επαναδραστηριοποίησή του, ο πλειοψηφών κ. Παπασπυρόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου πλέον των 15 ετών, είπε: ΄΄Ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσει είναι η κατοχύρωση των συντάξεων ώστε να μην υπάρξουν νέες μειώσεις. Ειδικά δε με αυτά που γίνονται με το επίδομα προσωπικής διαφοράς που όσοι το λαμβάνουν δεν παίρνουν τις αυξήσεις που δίνει η κυβέρνηση, όλοι γνωρίζουν πως είναι άδικο και θα πιέσουμε να μας δοθεί έναντι των αυξήσεων δεδομένου ότι πολλοί συνταξιούχοι δεν το λαμβάνουν εξαιτίας των προβλεπόμενων του νόμου Κατρούγκαλου΄΄. ΄΄Από εκεί και πέρα΄΄, προσθέτει ο κ. Παπασπυρόπουλος, ΄΄θα ασχοληθούμε έντονα και δυναμικά για την διατήρηση της λίστας της συμμετοχής στα φάρμακα στους γιατρούς και στα νοσοκομεία κι εκεί αυτή τη στιγμή σε κάποιες ειδικότητες και η πλειοψηφία περιπτώσεων, παίρνεις τηλέφωνο για ραντεβού και σου δίνουν για μετά από ένα μήνα στην καλύτερη περίπτωση. Κι αυτό εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Επιπλέον, αν πάρει κανείς μετά την 1η ή τις 2 κάθε μηνός δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού γιατί υπάρχει πλαφόν και συνήθως έχει κλείσει΄΄.

΄΄Υπάρχουν τα προβλήματα στα νοσοκομεία τα οποία τα γνωρίζαμε ήρθαν όμως ακόμη περισσότερο στην επιφάνεια με τον covid, ενώ μας γεμίζουν ανασφάλεια τα όσα αναφέρονται για νέα μικρόβια και για επιπλέον εμβολιασμούς΄΄, κατέληξε ο κ. Παπασπυρόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr