background img
banner
banner

Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις η προεκλογική καμπάνια των υποψηφίων στους δρόμους

ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η κατανομή των χώρων που διατίθενται στους συνδυασμούς για την προβολή τους (κεντρικά εκλογικά περίπτερα- στάσεις λεωφορείων) που θα συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές 8ης και 15ης Οκτωβρίου, καθώς και ο καθορισμός του τρόπου χρήσης τους, για τις ανάγκες προβολής εν όψει των επικείμενων εκλογών, καθορίστηκαν στην προ ημερών συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής που έχει συσταθεί γι’ αυτούς τους σκοπούς στον δήμο Αιγιαλείας.

Από ποιους αποτελείται

Η διαπαραταξιακή επιτροπή αποτελείται από έξι άτομα, ένα από κάθε παράταξη και έχει ως εξής: Μαρία Γιδά εκ μέρους της παράταξης «Αιγιάλεια Τώρα», Περικλής Παπαγιαννακόπουλος από την παράταξη «Αιγάλεια Μαζί για το Αύριο», Παναγιώτης Μαρινόπουλος από την παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός», Νίκος Φιλιππόπουλος από την «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας», Γιώργος Παναγιωτόπουλος από την «Αιγιαλέων Πόλις» και Αγγελική Κουρή από την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πού επιτρέπεται η αφισοκόλληση

Όσον αφορά για την περίπτωση των αφισοκολλήσεων, αποφασίστηκε ότι θα απαγορεύονται ρητώς οι οποιεσδήποτε αφισοκολλήσεις σε όλα τα σημεία και θα επιτρέπονται μόνο σε ειδικά διαμορφωμένα ταμπλό που βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Μάλιστα, τρία εξ αυτών για το κέντρο του Αιγίου είναι στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στην πλατεία Βάλφουρ και στην πλατεία Δεξαμενής στη «Ρένα».

Όπως έκανε γνωστό στo Protionline.gr η κ. Γιδά ερωτώμενη σχετικά, ΄΄η Διαπαραταξιακή Επιτροπή συνεδρίασε πριν από 10 ημέρες και θα συνεδριάσει εκ νέου, μόνο εάν κριθεί απαραίτητο ή χρειαστούν διευκρινήσεις για τα ζητήματα προβολής κάποιων υποψήφιων συνδυασμών΄΄.

Εγκαίνια και προεκλογικές ομιλίες

Σε ό,τι αφορά τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων των συνδυασμών, υπενθυμίζεται ότι για την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου έχουν οριστεί τα εγκαίνια στο εκλογικό του συνδυασμού «Αιγιάλεια Τώρα» του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου στην οδό Μητροπόλεως, ενώ για την προσεχή Τρίτη 19/9 στις 8.00 το βράδυ έχουν οριστεί τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Σπηλιόπουλου. Να σημειωθεί ότι σχετικές άδειες έχουν ληφθεί από το Γραφείο Τροχαίας Αιγίου.

Επιπλέον, ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι ημέρες που θα διεξαχθούν οι κεντρικές προεκλογικές ομιλίες των έξι υποψήφιων συνδυασμών, ούτε τα σημεία που θα επιλέξουν και θα αιτηθούν σχετικής άδειας από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου. Πλην όμως, έχει επικρατήσει (παραδοσιακά) την τελευταία Παρασκευή πριν τις εκλογές να γίνεται η κεντρική ομιλία του εκάστοτε δημάρχου κάτι που θα γίνει και στην περίπτωση των φετινών εκλογών. Σημειωτέον ότι οι υπόλοιποι συνδυασμοί δεν έχουν καταθέσει την ακριβή ημερομηνία της κεντρικής τους ομιλίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr