background img
banner
banner

Διαδοχικές συναντήσεις με Γούτο και Καλογερόπουλο

ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

«Προορισμό» το εκλογικό κέντρο της δημοτικής παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμό» είχαν  το πρωί της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου οι δύο διεκδικητές του δήμου Αιγιαλείας. Χρήστος Γούτος και Δημήτρης Καλογερόπουλος ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Κώστα Σπηλιόπουλου, με τον οποίο συναντήθηκαν διαδοχικά. Ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του να μην δώσει στήριξη ούτε στη μία ούτε στην άλλη πλευρά, ενώ και στις δύο συναντήσεις συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν τον δήμο αλλά και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρωτοβουλία για τις συναντήσεις και το σχετικό κάλεσμα έγινε το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά την απόφαση της ομάδας της «Αιγιάλεια Προορισμός» και του επικεφαλής κ. Σπηλιόπουλου, για την τήρηση ουδέτερης στάσης στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Είναι σαφές ότι το 19,6% που έλαβε η παράταξη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, μπορεί μεν να μην την οδηγεί στον δεύτερο γύρο, ωστόσο αποτελεί «μήλον της Έριδος» για τους δύο υποψηφίους δημάρχους, οι οποίοι, λόγω της μικρής διαφοράς τους είναι σαν να ξεκινούν ισόπαλοι, αναζητώντας ένα αβαντάζ. Το εάν αυτό θα έρθει μεμονωμένα από μέλη της «Αιγάλεια Προορισμός», όπως ακουγόταν μέχρι χθες, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, είναι άγνωστο, ωστόσο η «γραμμή» της παράταξης είναι σαφής: ΄΄Ψηφίστε με γνώμονα αυτό που σας λέει το μυαλό και η ψυχή σας΄΄, ήταν η προτροπή του αρχηγού, που παρουσιάζεται αποφασισμένος να ασκήσει δυναμικό ρόλο στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε, το βάρος που επωμίζεται είναι ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που η αντιπολίτευση θα αποτελείται από μόλις δύο παρατάξεις.

Τα πάντα στο φως…

Το πρώτο ραντεβού ήταν με τον κ. Γούτο ενώ αμέσως μετά, ο κ. Σπηλιόπουλος δέχθηκε και τον κ. Καλογερόπουλο. Όπως ανέφερε στo Protionline.gr ο κ. Σπηλιόπουλος, ΄΄ήθελα να ενημερώσω προσωπικά τους δύο διεκδικητές του δήμου για την απόφαση της παράταξής μας να μην δώσουμε κάποια στήριξη και να μην ταχθούμε υπέρ του ενός ή του άλλου. Και οι δύο έδειξαν ικανοποιημένοι γι’ αυτή την απόφαση, ενώ κάναμε μία γενικότερη συζήτηση για τα θέματα του δήμου, για την προοπτική που υπάρχει και τους μετέφερα την άποψή μου. Εμείς κάναμε το σωστό και αντικειμενικό από εκεί και πέρα, οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν΄΄.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση να τους ανακοινώσει τη στάση που θα τηρήσει, ο επικεφαλής της «Αιγιάλεια Προορισμός» είπε: ΄΄Εμείς κινούμαστε πάντα φανερά, τίποτα δεν γίνεται στο περιθώριο. Οι συναντήσεις έγιναν στο εκλογικό μας κέντρο και ήταν γνωστές. Μένουμε μακριά από μυστικές διαβουλεύσεις και συμφωνίες. Όπως η παράταξή μας ήταν καθαρή από την αρχή και η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα είναι κορωνίδα μας, έτσι θα συνεχίσουμε ως το τέλος΄΄.

Ζήτησαν καλή συνεργασία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Βεβαίως και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι ζήτησαν συνεργασία με τον κ. Σπηλιόπουλο και μετά τις εκλογές, για το καλό του δήμου. Επ’ αυτού, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, είπε: ΄΄Εμείς θα είμαστε στην αντιπολίτευση. Σε ό,τι είναι θετικό και καλό για την Αιγιάλεια θα είμαστε αρωγοί, δεν θα ασκήσουμε στείρα αντιπολίτευση. Αλλά θα είμαστε και σκληροί και διόλου συναινετικοί σε ό,τι δεν είναι προς συμφέρον του δήμου και των δημοτών. Μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα έχουμε ρόλο δυναμικό, θα αγωνιστούμε για το καλό του δήμου μας΄΄.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού

Εν τω μεταξύ, μετά την  συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του συνδυασμού «Αιγιάλεια Προορισμός» εξεδόθη ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Συνεδρίασαν σήμερα 10-10-2023 τα μέλη του συνδυασμού μας ‘’ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ’’. Συζητήσαμε και αναλύσαμε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 8-10-2023. Διαπιστώσαμε ότι το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, δεν ήταν καλό για εμάς και δεν ήταν αναμενόμενο. Και τούτο διότι:

= Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια εκ του μηδενός που δύσκολα θα επαναληφθεί
= Το πρόγραμμά μας ήταν πρωτότυπο, στοχευμένο και ρεαλιστικό
= Μιλήσαμε με όρους μέλλοντος απέναντι στο λαϊκισμό, το μαρασμό και τη μιζέρια
= Μιλήσαμε για διαφάνεια και ενότητα της κοινωνίας
= Μιλήσαμε για την αξία του τόπου μας που είναι ξεχασμένη
= Ζητήσαμε από τους συμπολίτες μας να σκεφτούν με τη λογική και την καρδιά τους και να αποφασίσουν.
= Δεν τα καταφέραμε διότι οι πολίτες εγκλωβίστηκαν σε νοοτροπίες ξεπερασμένες, σε πιέσεις, εκβιασμούς και υποσχέσεις.

Και τώρα οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν μεταξύ των δύο παρατάξεων που έχουν την ευθύνη για την κακή κατάσταση του δήμου μας. Ο καθένας βέβαια με το μερίδιο που του αναλογεί.
Εμείς, η παράταξη ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ επισημαίνουμε και προτείνουμε:

Ο δήμος μας για να ξεκολλήσει και να πάει μπροστά χρειάζεται γνώση, σχέδιο, καθαρότητα σκέψης και προθέσεων, ρεαλισμό και αποτελέσματα.
Στηλιτεύουμε νοοτροπίες του παρελθόντος που συντηρούν τις πελατειακές σχέσεις, τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Ζητήσαμε προεκλογικά από τους συνδημότες μας να σκεφτούν με τη λογική και την καρδιά τους, με την ελεύθερη βούλησή τους, και να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου μας.
Με ειλικρίνεια και συνέπεια, το ίδιο λέμε και τώρα.

Ο καθένας ας αποφασίσει ελεύθερα με τα δικά του κριτήρια και τις δικές του απόψεις. Με τη λογική και την καρδιά του, με την ελεύθερη και αβίαστη βούλησή του. Ας σκεφτούμε ‘’το μη χείρον βέλτιστον’’.

Εμείς ενωμένοι, για ένα πράγμα δεσμευόμαστε απέναντι στους συνδημότες μας.
Οι ιδέες μας, το πρόγραμμά μας και η πίστη μας, ότι αυτός ο τόπος μπορεί να αναγεννηθεί, θα είναι οδηγός μας.

Τέλος, ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους, όλους εκείνους που ξεπέρασαν την πόλωση, σκέφτηκαν το μέλλον και το συλλογικό καλό και επέλεξαν εμάς με κριτήριο το πρόγραμμά μας, τις προτάσεις μας, την ομάδα μας και την αξιοπιστία μας.

Θα τιμήσουμε στο ακέραιο αυτή την εμπιστοσύνη και την τιμή. Θα είμαστε παρόντες για την πρόοδο του τόπου μας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr