background img
banner
banner

Εν αναμονή των σταυρών των υποψηφίων

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σταυροδοσία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων των έξι συνδυασμών για τον δήμο Αιγιαλείας. Η διαδικασία μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι, αν αναλογιστεί κανείς ότι μπήκαν σε ψηφοδέλτια 1.479 ονόματα. Κάποιοι από αυτούς εκλέγονται στις Δημοτικές Κοινότητες ως πρόεδροι και μέλη των συμβουλίων, ενώ 29 θα αποτελέσουν τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αναρτήσει τις ψήφους των υποψηφίων για τα κεντρικά ψηφοδέλτια, με καταμετρημένο όμως μόνο το 88,52% και φαίνεται καθαρά ποιοι προηγούνται. Ωστόσο η διαδικασία ολοκληρώνεται και κατοχυρώνεται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο, κάτι το οποίο, στην περίπτωση του δήμου Αιγιαλείας προσδιορίζεται για μεθαύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, το απόγευμα.

Βάσει νόμου, τα αποτελέσματα των συνδυασμών, η σταυροδοσία των υποψηφίων δημοτικών, περιφερειακών και κοινοτικών συμβούλων, αλλά και η κατανομή των εδρών περιλαμβάνονται στην επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο.

Αντιπαραβολή ηλεκτρονικών αποτελεσμάτων και χειρόγραφων

Ως προς τη διαδικασία σε τοπικό επίπεδο, χθες το μεσημέρι ξεκίνησε η αντιπαραβολή με τα αποτελέσματα της Singular Logic, της εταιρείας που τα τελευταία 42 χρόνια έχει την ευθύνη της συνολικής διαχείρισης του έργου της συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών. Ειδικότερα, τα αποτελέσματα εστάλησαν χθες στο Πρωτοδικείο Αιγίου, ωστόσο ηλεκτρονικά έχουν σταλεί μόνο τα αποτελέσματα των κεντρικών ψηφοδελτίων και ότι των τοπικών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κατέστη εφικτό οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να περάσουν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα των κοινοτήτων.

Την Παρασκευή κατά πάσα πιθανότητα η ανάρτηση

Από εκεί και πέρα, οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου καλούνται, εφόσον λάβουν τα πρακτικά Νο2 των δικαστικών αντιπροσώπων, τα οποία είναι χειρόγραφα, να κάνουν τον έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν διαφορές. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή οπότε και εκτιμάται ότι θα αναρτηθούν οι πίνακες στο Πρωτοδικείο (κεντρική τζαμαρία) από τον Πρόεδρο.

Στη συνέχεια, μετά και τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής και εντός συγκεκριμένης προθεσμίας που ξεκινά δύο ή τρεις ημέρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, προχωρά η αναζήτηση στους σάκους με τα ψηφοδέλτια για τυχόν ενστάσεις, διαδικασία που δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν τη συμπλήρωση δεκαημέρου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr