background img
banner
banner

Οι εκλογές… μετά μουσικής, τράβηξαν τους νέους

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Ως… βάλσαμο λειτούργησαν τελικά για τους νέους της περιοχής οι μουσικές εκδηλώσεις από το καλοκαίρι ως τώρα καθώς, όχι μόνο έγιναν αρεστές αλλά, όπως φαίνεται, εκτιμήθηκε η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να προσφέρει στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης, μετά τα αυστηρά μέτρα του covid και βέβαια τα όσα επακολούθησαν με τις αυξήσεις που για πολλούς κατέστησαν απαγορευτικές τις διασκεδάσεις. Η προεκλογική συναυλία της πλατείας την περασμένη Παρασκευή, απέδειξε πως οι νέοι έχουν αποκτήσει μία άλλη σχέση με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο κι αυτό εκδηλώνεται σε κάθε τους συνάντηση. Ακόμη και σε αυτή της κάλπης.

Josephine και τον Ivan Greco έδειξαν τον δρόμο…

Η συναυλία με την δημοφιλή στη νεολαία ποπ τραγουδίστρια Josephine και τον Ivan Greco που εγκαινίασε τη νέα μορφή της πλατείας Αγ. Λαύρας, την Τετάρτη 5 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, προκάλεσε ποικίλα σχόλια τόσο ως προς το ύφος των καλλιτεχνών όσο και ως προς την ετοιμότητα ή μη της πλατείας. Αυτό ωστόσο που έμεινε ήταν οι 5.000 άνθρωποι που είχαν δώσει το «παρών», ηλικιών από 6 έως 25, που απόλαυσαν κυριολεκτικά τη βραδιά και κυριολεκτικά ξεφάντωσαν. Σε αυτή τη συναυλία, στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος μαζί με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, είχαν μιλήσει για το έργο, ωστόσο είχε σταθεί στην παρουσία της νεολαίας.

Το λιμάνι της τέχνης

Ο Αύγουστος ήταν μήνας εκδηλώσεων του πολιτιστικού καλοκαιριού προσελκύοντας πλήθος κόσμου είτε στο «Γ. Παππάς» είτε αλλού, ωστόσο το διαφορετικό φέτος ήταν οι συναυλίες που φιλοξένησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ικανοποιώντας χιλιάδες κόσμου με κορυφαίους έντεχνους καλλιτέχνες, όπως Νατάσα Μποφίλιου, Αλκίνοος Ιωάννιδης, Σωκράτης Μάλαμας και Πυξ Λαξ. Δεν ήταν λίγοι αυτοί, ντόπιοι και επισκέπτες που απέδωσαν τα εύσημα στη δημοτική αρχή γι’ αυτές τις επιλογές.

Κι έφτασαν οι ημέρες των εκλογών. Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κ. Καλογερόπουλου ήταν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου με τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην οδό Μητροπόλεως όπου οι μουσικές από dj έδιναν κι έπαιρναν.

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στην πλατεία Αγ. Λαύρας, δύο ημέρες πριν τις εκλογές, μέχρι να ξεκινήσει την ομιλία του δημάρχου, η συγκέντρωση επ’ ουδενί είχε πολιτική χροιά. Ήταν μία γιορτή με φώτα και δυνατή ρυθμική μουσική που σκόρπιζε κέφι στους παριστάμενους, ξεσηκώνοντας τους νέους που δεν εγκατέλειψαν, παρά τη βροχή.

Οι «Onirama» τού έδωσαν… ψήφο εμπιστοσύνης

Κυρίως όμως η εκδήλωση της δεύτερης προεκλογικής συγκέντρωσης, δύο ημέρες πριν την τελική αναμέτρηση με τον κ. Γούτο, το βράδυ της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου, επίσης στο… σημείο κατατεθέν Καλογερόπουλου, στην πλατεία Αγ. Λαύρας.

Στον σύντομο (για τα δικά του δεδομένα) χαιρετισμό του, ο δήμαρχος ήταν σαφής: ΄΄Εφόσον επανεκλεγώ θα διοργανώσουμε κι άλλες τέτοιες συναυλίες για τους νέους μας, σας το υπόσχομαι΄΄, είπε, για να τύχει της ανάλογης ανταπόκρισης. Όταν δε κάλεσε το ποπ συγκρότημα «Onirama» στη σκηνή, όλα έμοιαζαν γιορτή.
Δυνατή μουσική, ρομποτικός φωτισμός και πρωτοφανές κέφι, έδωσαν ρυθμό σε αυτή τη γιορτή που λίγο έμοιαζε με προεκλογική συγκέντρωση.
Ήταν όμως ό,τι ακριβώς ήθελαν οι νέοι άνθρωποι που έδωσαν βροντερό «παρών» καταχειροκροτώντας τον Δημήτρη Καλογερόπουλο.
Και βέβαια, η δυνατή μουσική με διαρκείς εναλλαγές από ρυθμό σε ρυθμό και από είδος σε είδος, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το εκλογικό του κέντρο, τη νικητήρια εκείνη βραδιά της τελικής του επικράτησης, με το κέφι και τον χορό να κρατούν ως πολύ αργά δημιουργώντας ατμόσφαιρα μουσικής εκδήλωσης.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr