background img
banner
banner

Σε… στενό κλοιό για τον εντοπισμό του ληστή της Ελίκης

«ΧΤΥΠΗΣΕ» ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΝΤΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΟΠΛΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ 1.180 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Τα ίχνη ενός ανθρώπου που λειτούργησε έξω από κάθε λογική προκαλώντας πανικό στην τοπική κοινωνία της Ελίκης και όχι μόνο, αναζητά η Ασφάλεια Αιγιαλείας. Την Παρασκευή εισήλθε με περίσσια θρασύτητα στο φαρμακείο που βρίσκεται επί της παλαιάς εθνικής οδού στην Ελίκη και υπό την απειλή όπλου, αφαίρεσε 1.180 ευρώ. Το επόμενο βράδυ, άνδρας με την ίδια ακριβώς εμφάνιση, αποπειράθηκε να κλέψει το αρτοποιείο που βρίσκεται εκατό μέτρα πιο πέρα…

Ο δράστης, που λειτούργησε εντελώς περίεργα και ερασιτεχνικά, έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων, βάσει των οποίων η Αστυνομία συμπεραίνει ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Ως χθες βράδυ είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του καθώς, βάσει του τρόπου που λειτούργησε, εικάζεται ότι θα βρίσκεται κάπου στην περιοχή. Ελέγχονται ωστόσο πολλά πιθανά σημεία, ενώ ως χθες τα στοιχεία του δεν είχαν ταυτοποιηθεί. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες και στις δύο περιπτώσεις φορούσε τον ίδιο ρουχισμό, μάσκα, μπουφάν και παπούτσια, ένδειξη που φανερώνει πως δεν επιχείρησε καν να… θολώσει τα νερά, προφανώς μη έχοντας επίγνωση των πράξεών του και των συνεπειών αυτών.

Απείλησε ότι θα πυροβολήσει

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις εννέα το βράδυ της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου. Στο ήσυχο περιβάλλον του φαρμακείου κι ενώ εντός αυτού βρίσκονταν οι δύο υπάλληλοι και όχι πελάτες, κατέφθασε ο άνδρας. Προέταξε το όπλο του, ένα πιστόλι που κρατούσε και ζήτησε τα χρήματα του ταμείου. Σημειωτέον ότι δεν άσκησε σωματική βία παρά μόνο ψυχολογική απειλώντας ότι θα πυροβολήσει… Η υπάλληλος αναγκάστηκε να του παραδώσει τα χρήματα του ταμείου που εκείνη τη στιγμή ήταν 1.180 ευρώ και ο δράστης ετράπη σε φυγή. Μάλιστα, όπως φαίνεται από το οπτικό υλικό, ο άνδρας διέφυγε από το διπλανό στενό με αυτοκίνητο Ι.Χ. που βρισκόταν σταθμευμένο.

Αμέσως οι υπάλληλοι σε κλίμα πανικού ειδοποίησαν την αστυνομία. Σύμφωνα με τις περιγραφές τους αλλά και με την ξεκάθαρη εικόνα που κατέγραψαν οι κάμερες, ο ληστής φορούσε κουκούλα, μαύρο μπουφάν, ιατρική μάσκα, γάντια και λευκά αθλητικά παπούτσια. Είναι μετρίου αναστήματος, με κανονική διάπλαση σώματος.

Δεν μπήκε στο αρτοποιείο

Το επόμενο βράδυ, σε λίγα μόλις μέτρα απόσταση, καταγράφηκε απόπειρα ληστείας του αρτοποιείου που βρίσκεται επί της Π.Ε.Ο. οδού στην Ελίκη. Ο άνδρας εμφανίστηκε με απειλητικές διαθέσεις αλλά μόλις η υπάλληλος φώναξε έντρομη τον ιδιοκτήτη που βρισκόταν εντός, ο δράστης ετράπη σε φυγή.

Οι αρχές, που κινητοποιήθηκαν αμέσως, αναζητούν τα ίχνη του δράστη χαρακτηρίζοντας τη δράση του αψυχολόγητη αφού «χτύπησε» στην ίδια και μάλιστα κατοικημένη περιοχή τη μία μέρα μετά την άλλη, θέτοντας εαυτόν σε τεράστιο κίνδυνο και βέβαια τρομοκρατώντς τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων

Εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται τα εξής: «Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής, σε  περιοχή της Αιγιάλειας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας μάσκα κουκούλα και γάντια, εισήλθε σε φαρμακείο και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσε από την ιδιοκτήτρια το χρηματικό ποσό των 1.180 ευρώ. Ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη».


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr