background img
banner
banner

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: Ομάδα Συνηγορίας και Προάσπισης των Δικαιωμάτων της Τρίτης Ηλικίας

Το Τμήμα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, στα πλαίσια των δράσεων που υλοποιούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1 Οκτωβρίου) πρόκειται να υλοποιήσουν Ομάδα Συνηγορίας και Προάσπισης των Δικαιωμάτων της Τρίτης Ηλικίας στις Καμάρες, στην αίθουσα του Προοδευτικού Συλλόγου Καμαρών «Απόλλων», την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και ώρες 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι.

Η ομάδα συνηγορίας που απευθύνεται σε ηλικιωμένους (65 και άνω) και στους φροντιστές αυτών (ανεξαρτήτου ηλικίας), θα πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση της Δρ. Ζαφειροπούλου Μαρίας – ιδρύτριας της Co2gether. Η κ. Ζαφειροπούλου είναι νομικός , γεροντολόγος με εξειδίκευση στο δίκαιο υγείας – και προσφέρει στους ηλικιωμένους και τους φροντιστές τους την υποστήριξη και τις πληροφορίες που χρειάζονται για να ενημερωθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Οι συμμετέχοντες δύναται να εκφραστούν ελεύθερα και να συνδεθούν με άλλους ηλικιωμένους. Μαζί, θα συζητήσουν για θέματα καθημερινότητας καθώς και ζητήματα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, σε κατ΄ οίκον υπηρεσίες, στην εκπαίδευση και κατάρτιση, και στην προστασία από την κακομεταχείριση και την κακοποίηση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 2691026136 (εσωτ. 3 ) το αργότερο έως τη Δευτέρα 23/10/2023. Λίγα λόγια για τη συντονίστρια των ομάδων. Η Δρ. Ζαφειροπούλου Μαρία νομικός γεροντολόγος με εξειδίκευση στο δίκαιο υγείας έχει πολυετή εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως εμπειρογνώμονας, όπως και διδακτική εμπειρία σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής. Ενδιαφέρεται σθεναρά για την τρίτη ηλικία και τρέφει μεγάλη αγάπη για την σοφία των ηλικιωμένων. Είναι ιδρύτρια της Co2gether (co2gether.gr) και συμμετέχει ενεργά στη χάραξη νομοθεσιών για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr