background img
banner
banner

Επανεκλογή Δημήτρη Καλογερόπουλου με «θρίαμβο»

ΕΣΠΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΤΩΡΑ» ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ –ΤΑ ΜΟΛΙΣ 98 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΓΟΥΤΟ ΣΤΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ

Ο πρώτος δήμαρχος στο Αίγιο και την Αιγιάλεια που επανεκλέγεται για δεύτερη συνεχή θητεία, από τη μεταπολίτευση ως σήμερα, είναι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος που το βράδυ της Κυριακής 15 Οκτωβρίου πήρε οριακά μεν πανηγυρικά δε, την εντολή από τους δημότες της Αιγιάλειας, να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε το 2019.

Ο δήμαρχος του «Τώρα» και, όπως αποδείχθηκε και του αύριο, στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, έλαβε ποσοστό 50,21% και 11.717 ψήφους, έναντι του Χρήστου Γούτου που πήρε 49,79% και 11.619 ψήφους.

Το «θρίλερ» που προέβλεψαν κάποιοι επιβεβαιώθηκε, καθώς παρότι σχετικά νωρίς και μόλις μία ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος άρχισε να… παίρνει κεφάλι, στη συνέχεια η «ψαλίδα» έκλεισε, με τον Χρήστο Γούτο να περνά προς στιγμήν οριακά μπροστά. Η αγωνία κορυφώθηκε όταν λίγο πριν τις 9.00μ.μ. υπολείπονταν τα αποτελέσματα από μόλις τρία εκλογικά τμήματα, δύο στη Δ.Ε. Συμπολιτείας και ένα στη Δ.Ε. Ερινεού και η διαφορά ήταν στα ενενήντα ψηφοδέλτια υπέρ του δημάρχου. Στις 9.00 το βράδυ βγήκε και το τελικό αποτέλεσμα και η βραχεία κεφαλή Γούτου στον πρώτο γύρο των εκλογών, πέρασε στην πλευρά Καλογερόπουλου που τελικώς υπερίσχυσε με 98 ψηφοδέλτια διαφορά. Στην ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, σίγουρα θα συμπεριληφθεί το πώς ψήφισε το Αίγιο, καθώς στη Δ.Ε. Αιγίου, ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 1.478 ψήφους περισσότερες από την προηγούμενη Κυριακή ενώ ο κ. Γούτος μόλις 329 επιπλέον.

Η αποχή… ξαναέβγαζε δήμαρχο

Στα αξιοσημείωτα των  εκλογών της Κυριακής 15 Οκτωβρίου βέβαια και η αποχή που αυξήθηκε από την πρώτη Κυριακή, φτάνοντας στο 52,64%, η οποία επίσης θα… έβγαζε δήμαρχο. Επί συνόλου 50.893 εγγεγραμμένων, ψήφισαν μόλις 24.103. Το «μήνυμα» της αποχής μπορεί να σχετίζεται είτε με τη μη συμμετοχή στις εκλογές ψηφοφόρων των άλλων συνδυασμών είτε με το γεγονός ότι ενδεχομένως η μακρά προεκλογική περίοδος αλλά και η πόλωση που δημιουργήθηκε μπορεί να κούρασε και να απαξίωσε τη διαδικασία.

Οι δεύτεροι… έσονται πρώτοι

Η εκλογική αναμέτρηση πάντως και η επανεκλογή του Δημήτρη Καλογερόπουλου ήταν… copy paste όλων των τελευταίων δημοτικών εκλογών (εκτός του 2014), από την άποψη ότι αυτός που έρχεται δεύτερος την πρώτη Κυριακή των εκλογών, στον δεύτερο γύρο υπερισχύσει και ανακηρύσσεται δήμαρχος! Στα εκλογικά κέντρα και των δύο συνδυασμών που βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση στην οδό Μητροπόλεως, από το πρώτο λεπτό που έκλεισαν οι κάλπες, παρατηρήθηκε αυξημένη προσέλευση κόσμου. Το «ντέρμπι» έτσι όπως εξελίχθηκε η καταμέτρηση, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως την τελευταία στιγμή.

Χρήστος Γούτος: «Ευχαριστώ τους συμπολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, η οριακή διαφορά μας υποχρεώνει σε επανακαταμέτρηση»

Στο εκλογικό κέντρο του Χρήστου Γούτου, παρατηρήθηκε προβληματισμός όταν άρχισε η πλάστιγγα να κλίνει υπέρ του κ. Καλογερόπουλου και στη συνέχεια κατήφεια, καθώς κανείς δεν μπορούσε να συμβιβαστεί στην ιδέα πως ο κ. Γούτος και η παράταξή του «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» θα έχαναν τον δήμο και μάλιστα με τόσο οριακή διαφορά.

Όταν ανακοινώθηκε και το τελευταίο αποτέλεσμα εκλογικού τμήματος, ο κ. Γούτος βγήκε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους. ΄΄Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που κάναμε αυτό τον αγώνα μαζί. Το βλέπουμε όλοι μας ότι η διαφορά είναι οριακή και προφανώς, όπως καταλαβαίνετε, θα γίνει επανακαταμέτρηση΄΄, ήταν τα λόγια του, με τους συγκεντρωμένους να τον χειροκροτούν και να τον εμψυχώνουν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγα λεπτά αργότερα, ανέφερε: ΄΄Με αφορμή το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα, ο επικεφαλής της Παράταξης «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ για το ΑΥΡΙΟ» Χρήστος Γούτος έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ευχαριστώ όλες και όλους του Αιγιαλείς πολίτες που επέλεξαν την Παράταξή μας και μας ψήφισαν εγκρίνοντας το Πρόγραμμα, τις Προτάσεις και τους Ανθρώπους μας. Είναι προφανές όμως ότι το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα είναι οριακό. Είναι επίσης προφανές ότι σεβόμαστε την επιλογή των Συμπολιτών μας, όμως η μικρή διαφορά των μόλις 98 ψήφων μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε στο να ζητήσουμε την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων΄΄.

«Πρώτη φορά για δεύτερη φορά»

Λίγα μέτρα πιο κάτω όμως τα συναισθήματα χαράς ήταν απερίγραπτα. Εκατοντάδες κόσμου είχαν κατακλύσει τον χώρο μέσα κι έξω στο εκλογικό κέντρο. Ο κ. Καλογερόπουλος απουσίαζε, επιλέγοντας προφανώς κάποιον άλλο χώρο για να ακούσει τα αποτελέσματα. Ωστόσο, τα στελέχη της παράταξης και οι στενοί συνεργάτες του δημάρχου βρίσκονταν στον χώρο, απομονωμένοι οι περισσότεροι στο πιο ψηλό σημείο, ακούγοντας με πολύ μεγάλη αγωνία τα αποτελέσματα και διασταυρώνοντας τα όσα γίνονταν γνωστά με αυτά που προσκόμιζαν ανά εκλογικό τμήμα οι αντιπρόσωποι της παράταξης. Τα κομπιουτεράκια είχαν πάρει… φωτιά, οι υπολογισμοί έφερναν τον κ. Καλογερόπουλο ξανά δήμαρχο, ωστόσο άπαντες ήταν συγκρατημένοι μέχρι να γίνει η καταμέτρηση και στο τελευταίο χωριό και να ανοιχτεί και ο τελευταίος φάκελος.

Ο κόσμος, οι πολυάριθμοι ψηφοφόροι και φίλοι της παράταξης, που έφταναν πιο κάτω από την οδό Καποδιστρίου ως το Παναγιωτοπουλέικο, απολάμβαναν τη μουσική που ηχούσε από τα μεγάφωνα περιμένοντας με… κομμένη ανάσα το τελικό αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι υπολείπονταν μόνο τρία εκλογικά τμήματα και ο συνδυασμός προηγείτο δημιούργησε έναν ενθουσιασμό ωστόσο οι φωνές κόπασαν κατόπιν παρότρυνσης των στελεχών μέχρι να το… σιγουρέψουν.

Όπερ και εγένετο. Από τα ηχεία ακούστηκε το… σήμα κατατεθέν της παράταξης το τραγούδι «Thunderstruck» του συγκροτήματος ACDC και άπαντες ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Μία γιορτή που όμοιά της είχε χρόνια να ζήσει το Αίγιο, με τη δικαίωση και την αισιοδοξία να είναι χαραγμένη στα πρόσωπα του κόσμου, όντες όλοι σίγουροι πως η αλλαγή θα έρθει μέσα από τη σταθερότητα και τη σιγουριά, στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε η προεκλογική πορεία του συνδυασμού.

Χορός, μπουκάλια και νερά να πετάγονται στον αέρα, καπνογόνα και ένα ξέφρενο πανηγύρι είχε στηθεί, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν ρυθμικά το σύνθημα «πρώτη φορά για δεύτερη φορά», δίνοντας το στίγμα και την πραγματική διάσταση της μεγάλης νίκης.

Ως και κόκκινο πανό είχε αναρτηθεί με όνομα του δημάρχου που παλλόταν υπό τους ήχους της μουσικής και των ζητωκραυγών. Από την ένταση μάλιστα και την πολλή ζέστη, υπήρξαν και δύο λιποθυμικά επεισόδια φίλων της παράταξης, με τον καρδιολόγο και υποψήφιο του συνδυασμού Γιώργο Αγγελόπουλο να τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και να επανέρχονται. Μάλιστα, δεν χρειάστηκε καν να επιβιβαστούν στο ασθενοφόρο που κατέφθασε.

Δημ. Καλογερόπουλος: ΄΄ Σήμερα δεν κέρδισε μόνο η παράταξή μας και ο Καλογερόπουλος. Κέρδισε όλη η Αιγιάλεια΄΄

Το γλέντι καλά κρατούσε μέχρι που στις 9.45μ.μ. κατέφθασε ο θριαμβευτής των εκλογών Δημήτρης Καλογερόπουλος, για να επικρατήσει ντελίριο ενθουσιασμού από τον κόσμο που έσπευσε να του σφίξει το χέρι και να τον συγχαρεί. Ο ίδιος ήταν περιχαρής και κατασυγκινημένος ενώ δεν σταματούσε να ευχαριστεί τους ψηφοφόρους του. Με πολύ μεγάλη δυσκολία κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του εκλογικού κέντρου, χαιρέτισε τους συνεργάτες του και ξαναβγήκε στον κόσμο του. Στη συνέχεια ανέβηκε στην μικρή εξέδρα που είχε τοποθετηθεί έξω από την πόρτα, και δήλωσε: ΄΄Αισθάνομαι πολύ βαθιά υποχρέωση σε όλους σας, χάρη σε εσάς ανοίξαμε έναν δρόμο για την Αιγιάλεια. Σας υπόσχομαι ότι αφού θα τελειώσουν οι πανηγυρισμοί, αύριο το πρωί όμως δουλεύουμε για την Αιγιάλεια για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας, για όλους μας. Από βάθους καρδιάς σας εκφράζω ένα μεγάλο κι ειλικρινές ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε σε εμένα και τους συνεργάτες μου. Να ξέρετε ότι από αύριο το πρωί ξεκινάμε μία νέα πορεία σχεδιασμού για την Αιγιάλεια, χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος. Έχουμε έτοιμα τα σχέδια και προχωράμε στην υλοποίηση των προβλεπόμενων του προγράμματός μας. Σας θέλω όλους δίπλα μου. Θέλω να ξέρετε ότι σας εκτιμώ και σας αγαπώ. Σήμερα δεν κέρδισε μόνο η παράταξή μας και ο Καλογερόπουλος. Κέρδισε όλη η Αιγιάλεια. Θα είμαι ο δήμαρχος όλων των Αιγιαλέων και αυτών που μας ψήφισαν και αυτών που δεν μας στήριξαν. Ευχαριστώ τον καθένα σας ξεχωριστά που είσαστε εδώ αλλά θέλω να σας παρακαλέσω να είσαστε και αύριο εδώ΄΄.

Και κατέληξε: ΄΄Όταν ξεκινήσαμε την προεκλογική μας πορεία είπα ότι προσωρινά το σπίτι μας είναι εδώ, στο εκλογικό μας κέντρο. Αύριο το σπίτι όλων μας είναι εκεί. Στο Δημαρχείο. Εκεί όπου οι πόρτες θα είναι διάπλατα ανοιχτές για κάθε Αιγιαλέα. Το υπόσχονται οι συνεργάτες μου το υπόσχομαι κι εγώ. Χίλια ευχαριστώ σε όλους. Δεν περισσεύει κανείς είσαστε όλοι πολύτιμοι΄΄.

Το γλέντι κράτησε για πολλή ώρα ακόμη ενώ οι φωτογραφίες με τον δήμαρχο και τους υποψηφίους του έδιναν και έπαιρναν. Η κούραση των ημερών είχε καλυφθεί από τα συναισθήματα χαράς. Η προεκλογική περίοδος έκλεισε, οι δημοτικές εκλογές 2023 στον δήμο Αιγιαλείας πέρασαν στην ιστορία. Αυτό που μένει είναι η νίκη και επανεκλογή του Δημήτρη Καλογερόπουλου. Κυρίως όμως είναι η φράση «δουλειά για την Αιγιάλεια» που ο ίδιος ανέφερε και που σε αυτή ελπίζουν και προσβλέπουν όλοι οι Αιγιαλείς.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr